Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Πνεύμα Θεατρικό 74ο (από την Ηρώ Μητρούτσικου)


ΑΝΤΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
  • ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ 93ΟΥ&95ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΠΥΘΕΟΥ)
  • ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ Ν.ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ
    ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 Ιουνίου 2013 & ΩΡΑ 11.00 ΠΜ   nΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ 93ΟΥ&95ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΠΥΘΕΟΥ)

    ΚΑΘΕ ΘΕΑΤΗΣ ΑΝΤΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ


''Ιδιωτικοποίηση του ΝΕΡΟΥ. Εξαιρετικά διαφωτιστικό.Από αυτά που πρέπει να τα μάθουμε όλοι.
Θα ήταν καλό να διαδίδεται από τον ένα στον άλλο, Δεν είναι ανάγκη να το δει ολόκληρο κάποιος...    http://t.co/SPnRJZ7YpE




ΑΤΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Αρχαίου Δράματος     1 – 10 ΙουλίουΠαλαιό Ελαιουργείο του Δήμου Ελευσίνας
ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΔΕΝΤΡΑ / BAUMSTRASSE / Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία θεατρικής τέχνης 
Λήξη υποβολής συμμετοχών: 15 Ιουνίου     check: http://www.attikosxoleio.gr     http://www.dentra.gr


Πνεύμα Θεατρικό     

http://www.attikipress.gr/53254/default

Παραμύθια λίγο πριν τα μεσάνυχτα και όχι μόνο...
Τρεις εξαιρετικές παραστάσεις: η πρώτη ξαναξεκινάει και οι άλλες δύο ετοιμάζονται να κατεβάσουν αυλαία.
από την Ηρώ Μητρούτσικου 
Ήταν Κάποτε
Τί έκαναν οι άνθρωποι όταν δεν υπήρχε τηλεόραση και κινηματογράφος; Πώς διασκέδαζαν τις νύχτες που δεν υπήρχε ούτε ηλεκτρικό; Πολύ απλά, έλεγαν παραμύθια. Παραμύθια όχι για παιδιά, παρόλο που συχνά και τα παιδιά παρακολουθούσαν, αλλά παραμύθια για μεγάλους. Παραμύθια θρίλερ ή ερωτικά, περιπέτειες ή διδακτικά, φανταστικά  ή μαγικά. Πολλά από αυτά ήταν ιδιαίτερα σκληρά και πολλά περιείχαν και ανθρωποφαγία, ακούσια ή εκούσια.
Πέντε, τέτοια, αλληλοβόρα παραμύθια, επέλεξε η ομάδα «Χ-αίρεται» για να μας διηγηθεί και να αναπαραστήσει μπροστά μας, για έξι ακόμα βραδιές. Τρία νέα παιδιά (Στέλιος Χλιαράς, Βάσια Χρήστου, Χρήστος Πίτσας), απλά , χωρίς τη βοήθεια σκηνοθέτη, τεχνικών, φωτιστών ή σκηνικών, περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα και λένε τις ιστορίες τους, όπως αυτοί σκέφτηκαν να τις παρουσιάσουν.
Η παράσταση ξεκίνησε από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και, με το πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή» (ένα πρόγραμμα που πάει το θέατρο σε μέρη που δεν έχει υπάρξει ποτέ), μέσα σε δύο χρόνια, έχει παιχτεί σε παραδοσιακά καφενεία, παλιές αυλές, δίπλα στη θάλασσα, σε αίθουσες σχολείων, σε πλατείες χωριών, σε μύλο! Στην Αθήνα παίχτηκε τον χειμώνα σε ένα παλιό λιπαντήριο του Μεταξουργείου!
Έπειτα επιλέχθηκε για το Bob festival και τώρα επιστρέφει για τα τρία πρώτα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου στο πέτρινο θέατρο Επί Κολωνώ, σε μία πολύ ωραία συνθήκη: η παράσταση του Σαββάτου είναι στις 11 το βράδυ (ότι πρέπει για υπέροχη ατμόσφαιρα, η οποία θυμίζει τους τρόπους που έψαχνε ο παλιός λαϊκός άνθρωπος, ώστε κανείς να μη περνά μονάχος του τη φοβερή του νύχτα) και της Κυριακής κανονικά στις 9. Τρεις αξιόλογοι ηθοποιοί, φτιάχνοντας από μόνοι τους, εκείνη την ώρα, τα φώτα και τις μουσικές, παίζοντας με το σκοτάδι, χρησιμοποιώντας ελάχιστα σκηνικά αντικείμενα και μόνο τρία ξύλινα κουτιά, εναλλάσσοντας ρόλους και αυτοσκηνοθετούμενοι, καταφέρνουν να σε παρασύρουν μαζί τους σε δάση, σε καλύβες, μέχρι και στην ίδια την Κόλαση που σέρνει ο διάβολος τις νύφες που παντρεύεται... Υπέροχη σκηνή όταν, κατά την διάρκεια του φαγητού, βλέπουμε το κεφάλι του ηθοποιού να ξεπροβάλλει και να κρύβεται μέσα από την σούπα!!! Πέντε παραδοσιακά παραμύθια, λαϊκά, μα όχι φολκλορικά, κάποια σκληρά, κάποια όχι και τόσο, παρουσιασμένα με πολύ φαντασία και τρυφερότητα, που σε κάνουν να θες να ξαναδείς την παράσταση, να ακούσεις για μια δεύτερη φορά αυτές τις ελληνικές διηγήσεις...
 Όσοι είχαν θαυμάσει την παράσταση «Παραλογές» της ομάδας Σφοράρις, ας μην χάσουν κι αυτή την τόσο κοντινή και, συνάμα, διαφορετική προσέγγιση ιστοριών που πια έχουμε ξεχάσει... Θέατρο Επί Κολωνώ, (metro Μεταξουργείο)
Στη Σκοινί
Η εξαιρετική Ζώγια Σεβαστιανού ακροβατεί σε ένα λεπτό σκοινί πάνω στην σκηνή! Για μιάμιση ώρα τα δίνει όλα σε ένα one-woman-show: αλλάζει ρόλους, κουστούμια, προφορές, τραγουδάει με συνοδεία ζωντανού πιάνου (Δ. Αθηναΐδου) και κάνει το κοινό να ξεκαρδίζεται, να επιδοκιμάζει και να καταχειροκροτεί. Η σουρεαλιστική παράσταση παίζεται για δεύτερη χρονιά και τελειώνει αυτή την Τετάρτη (5/6/). Τα, επίσης, εξαιρετικά κείμενα (κάτι μεταξύ κωμωδίας, επιθεώρησης και stand-up comedy) υπογράφουν ο Γιάννης Ξανθούλης, ο Θοδωρής Πετρόπουλος, ο Παντελής Καναράκης, ο Μίνως Θεοχάρη και σας υπόσχονται μια πραγματικά εξαιρετική βραδιά. Θέατρο Vault, Βοτανικός (metro Κεραμεικός)
A-taxi-α
Μία ξεκαρδιστική σπονδυλωτή παράσταση παρουσιάζει το Studio Νάμα σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, στο φουαγιέ του Θεάτρου Επί Κολωνώ. Ένας ταξιτζής κάνει τη βάρδιά του σε μέρα απεργίας στην Αθήνα. Η προσωπική του ζωή μπλέκεται με τις προσωπικές ιστορίες των επιβατών του, τους συναδέλφους του, τους απελπισμένους ή τους μαχητικούς Αθηναίους (και μια Γερμανίδα!), τα ραντεβουδάκια των εραστών και την αγωνία για το μεροκάματο, καθώς οι επιβάτες εναλλάσσονται! Ο Στάθης Σταμουλακάτος, ως εξαιρετικός λαϊκός ταξιτζής, πλαισιωμένος από νεαρούς ηθοποιούς, χαρίζουν ζωή στις, παράλογες αλλά τόσο αναγνωρίσιμες, σκηνές και πολύ γέλιο στους θεατές. Για δύο ακόμα παραστάσεις: 1 και 3 Ιουνίου, με 5e εισιτήριο, στο Θέατρο Επί Κολωνώ.
Φεστιβάλ
Συνεχίζονται τα φεστιβάλ στα θέατρα: Είσοδος ελεύθερη στο «Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ» (metro: Κεραμεικός, προαστιακός: Ρουφ) και στο Θέατρο «Ελιάρτ»(metro: Κεραμεικός). Στις 15/6 ξεκινάει το Summer Comedy Festival στο θέατρο «Βικτώρια», ενώ το Φεστιβάλ Αθηνών ανοίγει τις πύλες του σήμερα!!! Τρέξτε να προλάβετε εισιτήρια για αυτά που σας ενδιαφέρουν! Η προπώληση ξεκινάει 3 βδομάδες πριν την έναρξη της παράστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου