ΙΝΚΑ – ΔΤ 447 04.06.13

Με το «κατεπείγον» νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον ν. 3869/2010 καταργείται ο εξωδικαστικός συμβιβασμός. Βρήκαμε τώρα τα : εν όψει euro groups.
Λυπούμαστε που οι κύριοι της Κυβέρνησης δεν έχουν καταλάβει την αξία του ν. 3869/2010, για την επανένταξη δανειοληπτών στην ομαλή κοινωνική ζωή.
Η αρμόδια επιτροπή κάλεσε το ΙΝΚΑ/Γ.Ο.Κ.Ε. να συμμετάσχει στο διάλογο χωρίς να μας έχουν κοινοποιηθεί οι προτεινόμενες αλλαγές, μόλις 19 ώρες πριν τη συνεδρίαση! Δεν είναι προσχηματική αυτή η πρόσκληση; Η διαβούλευση που είναι ;;;
Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός δεν πρέπει να καταργηθεί διότι:
1ον - Έχουν υπάρξει επιτυχείς εξωδικαστικοί συμβιβασμοί και οι δανειολήπτες έτσι έχουν αποφύγει την χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία των δικαστηρίων.
2ον - Είναι η πρώτη ανίχνευση και προβολή των προθέσεων των τραπεζών για συνεννόηση ή όχι.
3ον - Είναι μορφή κοινωνικής διαμεσολάβησης με διαμεσολαβητές επίσημους φορείς, όπως οι Υπηρεσίες Υποστήριξης για την Βελτίωσης της Ζωής των Πολιτών και την Αναβάθμιση των Γενικών Συνθηκών Διαβίωσης ΚΦΣ -705, δηλαδή οι Οργανώσεις Καταναλωτών.
Αυτοί που «κόπτονται» για τη διαμεσολάβηση το έχουν ξεχάσει;;;;
Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα:
H μόνη αλλαγή που πρέπει να γίνει είναι να υποχρεωθούν οι τράπεζες να απαντούν, συγκεκριμένα και μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός (1) μηνός.
Αλλά μάλλον δε θέλει κανείς από αυτούς που αποφασίζουν να ζητήσει την συνεργασία των τραπεζών, αισθάνονται τρόμο άραγε ;; και γιατί ;;;, ούτε και να λύσει τα πραγματικά προβλήματα, όπως ο προσδιορισμός δικασίμων 10 χρόνια μετά!!!.
Αντί, δηλαδή να επισπευσθεί η διαδικασία της γρήγορης εκδίκασης στα Ειρηνοδικεία, η Κυβέρνηση παραπλανά τους πολίτες με τροποποιήσεις, για δήθεν καλύτερη εφαρμογή του ν. 3869/2010. «Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν» η φίδια.
Αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς
Οδηγούν χιλιάδες δανειολήπτες ως πρόβατα στη σφαγή.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Ναι στο ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ και των ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ