Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Ξανά στο προσκήνιο τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή> Η αφερέγγυα Ελλάδα έπρεπε να είχε βγει από την ευρωζώνη το 2010!

http://www.kourdistoportocali.com/articles/22095.htm



Ο χριστιανοδημοκράτης ευρωσκεπτικιστής βουλευτής Klaus Peter Willsch βλέπει ως μοναδική δυνατότητα για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, την έξοδό της από το ευρώ.

Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην χώρα, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση και το ναυάγιο στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ άνοιξαν ξανά τα σενάρια ενός ενδεχόμενου «grexit».

Ο χριστιανοδημοκράτης ευρωσκεπτικιστής βουλευτής, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, δεν πιστεύει στις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, πως η Ελλάδα θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν θέσει η ΕΕ και το ΔΝΤ, παρά την αποτυχημένη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ. Κατόπιν τούτου εκτιμά ότι η μόνη δυνατότητα να ορθοποδήσει η χώρα είναι η έξοδός της από το ευρώ.

«Οι Έλληνες θα έπρεπε να αποχωρήσουν από την ευρωζώνη και να αναμορφώσουν την οικονομία τους. Όταν η Ελλάδα θα έχει αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της μέσω μιας γενναίας υποτίμησης και των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, θα μπορεί να ζητήσει εκ νέου τη συμμετοχή της στον κοινό νομισματικό χώρο», επισημαίνει σε συνέντευξή του προς την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ο κ.Willsch. 

Το άρθρο φιλοξενείται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας με τον τίτλο: «Η αφερέγγυα Ελλάδα έπρεπε να έχει βγει από την ευρωζώνη από το 2010».
Παράλληλα, εμφανίζεται βέβαιος πως η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της και τονίζει ότι πτώχευση της χώρας αναβάλλεται διαρκώς από το 2010. «Θα πρέπει να πάψουμε να προσθέτουμε καλό χρήμα στο κακό χρήμα», λέει χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να καταπολεμηθεί η υπερχρέωση μιας χώρας με νέα χρέη. Υπενθυμίζει δε, ότι «οι ελληνικές αρχές είπαν ψέματα και εξαπάτησαν τους εταίρους τους κατά την ένταξή τους στην ευρωζώνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου