Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Βραζιλία: Νεκρός 18χρονος διαδηλωτής – Έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο


 
Η κατάσταση στη Βραζιλία βαίνει ανεξέλεγκτη καθώς περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε περίπου 100 πόλεις της χώρας, με τις βίαιες συγκρούσεις να οδηγούν στο θάνατο 18χρονο διαδηλωτή στην πολιτεία του Sao Paulo.

Σύμφωνα με το BBC, ο 18χρονος άντρας έχασε τη ζωή του όταν αυτοκίνητο πέρασε μέσα από μπλόκο, που ενδεχομένως είχαν δημιουργήσει οι διαδηλωτές.

Επίσης, χθες, οι διαδηλωτές «επιτέθηκαν» κατά του υπουργείου Εξωτερικών, με τις πορείες να καταλήγουν σε αρκετά κυβερνητικά κτήρια συμπεριλαμβανομένου του Κογκρέσου, του Ανώτατου Δικαστηρίου και των προεδρικών γραφείων στην πρωτεύουσα Brasilia.

H Πρόεδρος της χώρας, Dilma Russeff ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι της στην Ιαπωνία ώστε να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της κοινωνικής έκρηξης στη Βραζιλία. Μάλιστα, σήμερα το πρωί συγκάλεσε έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 15:30 ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Folha, οι υπουργοί που θα μετάσχουν στο συμβούλιο αναμένεται να εξετάσουν όλες τις πτυχές της κατάστασης, δίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα πιεστικά αιτήματα των διαδηλωτών για κοινωνική ισότητα.

Επίσης, ανοιχτή είναι η πιθανότητα να απευθυνθεί ραδιοτηλεοπτικό διάγγελμα προς τον εξεγερμένο λαό της Βραζιλίας από την Πρόεδρο της χώρας.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου