Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Πρώτος στόχος της Νέας Τάξης Πραγμάτων – η Παγκόσμια φτώχεια


Το Census Bureau ανέφερε ότι το 15% των Αμερικανών ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Μια συγκλονιστική εικόνα. Αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη. Η ανισότητα εξαπλώνεται στις Η.Π.Α σαν μολυσματική ασθένεια, μολύνοντας όλο και περισσότερα νοικοκυριά, και μειώνοντας

τον αριθμό των οικονομικά ασφαλών οικογενειών, ενώ αποκρύπτουν την αλήθεια μόνο και μόνο για να διατηρηθεί ο μύθος της ευημερίας, της Αμερικής σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

1. Σχεδόν το ήμισυ των Αμερικανών δεν είχε περιουσιακά στοιχεία το 2009
Η ανάλυση του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής (Economic Policy Institute) δείχνει με στοιχεία ότι το περίφημο του Mitt Romney 47 τοις εκατό , οι δήθεν «κτήτορες», δεν έχουν λάβει τίποτα. Το χρέος τους υπερέβαινε τα περιουσιακά τους στοιχεία για το 2009.

2. Είναι ακόμα χειρότερο 3 χρόνια αργότερα

Από την ύφεση, οι διαφορές συνέχισαν να αυξάνονται. Μια έκθεση του ΟΟΣΑ αναφέρει ότι «η ανισότητα έχει αυξηθεί κατά πολύ περισσότερο τα τελευταία τρία χρόνια μέχρι το τέλος του 2010 σε σχέση με το προηγούμενο έτος”, με τις ΗΠΑ να βιώνουν μια από τις μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ. Η εδώ και 30 χρόνια μείωση των μισθών έχει επιδεινωθεί από την ύφεση αφού οι χαμηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας έχουν αντικατασταθεί από πρώην ασφαλείς θέσεις μεσαίου εισοδήματος.

3. Με βάση τα μισθολογικά στοιχεία , το ήμισυ των Αμερικανών είναι ή βρίσκονται κοντά στη φτώχεια.

Το IRS αναφέρει ότι ο υψηλότερος των μισθών στο μεσαίο επίπεδο μισθωτών είναι περίπου $ 34,000. Για να επιλεγεί για την επισιτιστική βοήθεια, μια οικογένεια, πρέπει να κερδίζει έως και το 130% από το ομοσπονδιακό όριο της φτώχειας , ή περίπου $ 30.000 για μια τετραμελή οικογένεια.

Ακόμη και το Census Bureau αναγνωρίζει ότι τα δικά του στοιχεία δεν αντιπροσωπεύουν πραγματικά τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας. Στην συμπληρωματική του έκθεση αναγνωρίζει ότι η φτώχεια αυξάνεται, κατά 50%, ενώ ο αριθμός των Αμερικανών που ζουν στο όριο της φτώχειας, αυξάνεται δραματικά.

4. Βάσει των συνόλων δαπάνης των νοικοκυριών, η φτώχεια αγγίζει πάνω από το μισό του πληθυσμού της Αμερικής.

Μια οικογένεια που είναι πάνω από το μέσο επίπεδο, κερδίζοντας $ 60,000 ανά έτος, θα δει το εισόδημα της να μειώνεται με μια συνολική φορολογική επιβάρυνση περίπου $ 15,000 ($ 3,000 για ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος και $ 12.000 για μισθοδοσία, πολιτειακούς και τοπικούς φόρους ). Το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας και το Γραφείο Απογραφής συμφωνούν ότι τα τρόφιμα, η στέγαση, καθώς και τα έξοδα μεταφοράς θα αφαιρέσουν άλλα $ 30.000, και ότι οι συνολικές δαπάνες των νοικοκυριών θα είναι περίπου $ 50.000. Αυτό δεν αφήνει τίποτα.

Τίποτα, δηλαδή, εκτός του χρέους. Το μεσαίο επίπεδο του χρέους ανήλθε σε 75.600 δολάρια το 2009, ενώ η καθαρή θέση μιας μέσης οικογένειας , σύμφωνα με την Federal Reserve, μειώθηκε από $ 126.400 το 2007 σε 77300 δολάρια το 2010.

5. Για να το θέσω σαν προοπτική !!!

Η ανισότητα είναι ότι πιο χειρότερο για τους πεινασμένους ανθρώπους. Ενώ έγιναν περικοπές για τη στήριξη παροχής τροφίμων, σε φτωχές οικογένειες, αντίθετα μόνο 20 από τους πιο πλούσιους Αμερικανούς κέρδισαν από τις επενδύσεις τους, μόνο το 2012, όσο το σύνολο της επισιτιστικής βοήθειας του προϋπολογισμού του 2012 του SNAP , { 2012 SNAP (food assistance)} που εξυπηρετεί 47 εκατομμύρια ανθρώπους.

Τι συμβαίνει τελικά? Γιατί παντού σε όλο τον κόσμο, εξαθλιώνουν τη μεσαία οικογένεια, σπρώχνοντας τη στη φτώχεια? Η μισθολογική εξαθλίωση και η διαφαινόμενη πλέον φτώχεια στην Ελλάδα αλλά και στον Ευρωπαϊκό νότο δεν είναι πλέον επαχθές προνόμιο της Γηραιάς Ηπείρου. Η χώρα του ονείρου, του εύκολου πλουτισμού και των ευκαιριών, είναι πλέον παρελθόν. Η Αμερική πεινάει άσχετα με το τι θέλουν να μας δείχνουν στα ΜΜΕ, με τις φανταχτερές ταινίες του Χόλυγουντ. Ο Ομπάμα εξαθλίωσε τις Η.Π.Α και συνεχίζει ακάθεκτος. Η απαγόρευση των όπλων, τα τσιπάκια, τα κουπόνια τροφίμων και τα τελευταία γεγονότα των δολοφονιών αθώων πολιτών από δήθεν ψυχασθενείς δολοφόνους αλλά και οι βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη συμπληρώνουν το …όνειρο !!!
Μια σκιά σκεπάζει τον πλανήτη μας. Μια σκιά που παραμόνευε χιλιάδες χρόνια να εκπληρώσει τα σκοτεινά σχέδια της. Τον αφανισμό του ανθρώπινου γένους. Με κάθε δυνατό τρόπο. Φτώχεια, πόλεμο και περιορισμό των προσωπικών ελευθεριών. Τα όργανά τους σε κάθε χώρα πλέον λειτουργούν άριστα. Μας εξευτελίζουν σαν άτομα, δήθεν προωθώντας την ελευθερία του λόγου και των ιδεών, με τους ανόητους χειρισμούς τους πάνω στο θέμα της ομοφυλοφιλίας και μας περιορίζουν αυτοί ρατσιστικά με τους… περίφημους αντιρατσιστικούς νόμους τους !!!

Δεν έχουμε πλέον καιρό. Πρέπει να αντισταθούμε… Το σκηνικό είναι άριστα στημένο και οι αντίπαλοι παίκτες έχουν τοποθετηθεί σωστά, αντίθετα με μας που κάνουμε σπασμωδικές και μεμονωμένες κινήσεις. Πρέπει να συντονιστούμε .Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ…

Eva Cat
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου