Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Tετράμηνος γολγοθάς αναμένει την κυβέρνηση με την Τρόικα


http://www.antinews.gr/2013/02/27/206153/
Ένας τετράμηνος γολγοθάς αναμένει την κυβέρνηση, στο διάστημα του οποίου θα κριθούν πολλά για το μέλλον της χώρας και θα δοκιμαστεί η συνοχή της κυβέρνησης. Οι διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη με την τρόικα για μια σειρά ζητημάτων, θεωρούνται κρίσιμες για την πορεία και της κυβέρνησης που προσπαθεί να αποκρούσει μια δυσάρεστη εξέλιξη, όπως απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και μειώσεις στον κατώτατο μισθό.
Η παρτίδα που παίζεται είναι τόσο σκληρή, με δυνάμεις που υπερβαίνουν τις δυνατότητες της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε ορισμένοι δεν αποκλείουν μέσα στις αλλεπάλληλες μπλόφες ακόμα και τον κίνδυνο ατυχήματος.
Στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την έκβαση των διαπραγματεύσεων, αν και ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρει και έχει θέσει ως ορόσημο τις αρχές του καλοκαιριού, ευελπιστώντας από το φθινόπωρο να βελτιωθεί το κλίμα.
Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη δυσπιστία της τρόικας, που όμως δεν έχει εντολές να πιέσει ιδιαίτερα στην παρούσα φάση, αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι θα απαιτήσει μελλοντικά μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα.
Μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται να πυροδοτήσει αντιδράσεις, ενώ μεγάλη θα είναι η αντίσταση από τους βουλευτές όλων των κομμάτων.
Επίσης, η τρόικα επιμένει επίσης στο κλείσιμο οργανισμών αλλά και για τις ιδιωτικοποιήσεις, όπου θεωρεί ότι δεν προχωρά τίποτα. Χαρακτηριστική του κλίματος, είναι η φράση που χρησιμοποιούν οι εκπρόσωποι των δανειστών: «Κάντε ό,τι νομίζετε, αλλά να ξέρετε ότι δεν έχετε χρόνο. Όλα θα πρέπει να έχουν τελειώσει πολύ γρήγορα».

Αν η τρόικα εξακολουθήσει να τραβά το σκοινί, το ερώτημα είναι τι αντιστάσεις θα μπορέσει να προβάλλει το πολιτικό σύστημα.
Ορισμένα πολιτικά στελέχη εκτιμούν ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να υποχωρήσουν ώστε να αναγκάσουν τα κόμματα να πειθαρχήσουν και να συναινέσουν και σε νέους επαχθείς όρους.
Το ερώτημα είναι αν θα αντέξει το πολιτικό σύστημα ή θα ξεκινήσει ένας κύκλος αλληλοσπαραγμού και διχόνοιας καθώς τα τρία κόμματα είναι πλέον εγκλωβισμένα να στηρίξουν μέχρι τέλους την κυβέρνηση.
Όποιο από αυτά «σπάσει» τη συμφωνία θα φέρει τεράστια ευθύνη για την κατάρρευση της οικονομίας και της χώρας επειδή τώρα πρέπει να τρέξουν όλοι για να υπάρχει αντίκρισμα από την πρόσφατη δόση μαμούθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου