Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Oι πολιτικοί αρχηγοί και τα συμφέροντά (τους)


http://www.kourdistoportocali.com/articles/18861.htm

Από την Ιόλη Πιερίδη


Αν λάβουμε σοβαρά υπόψη τις αιτιάσεις του κ. Τσίπρα για την επιλεκτική αδυναμία του κ. Σαμαρά σε Μελισσανίδη και Μπόμπολα σε σχέση με τις Σκουριές Χαλκιδικής και τον ΟΠΑΠ, δεν μπορούμε παρά να σημειώσουμε την αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπο ενός άλλου μεγαλοεπιχειρηματία και πιο συγκεκριμένα του κ. Σωκράτη Κόκκαλη.
Με την επιμονή των κ.κ Τσίπρα και Δραγασάκη να μην πουληθεί ο ΟΠΑΠ κερδισμένος καταφανώς βγαίνει ο κ. Κόκκαλης με τις περίφημες “απόρρητες” συμβάσεις ΟΠΑΠ-INTRALOT.  Η φημολογία για την στενή σχέση Παιανίας-Κουμουνδούρου ήρθε να γίνει τσουνάμι μετά την μάχη που έδωσε πριν λίγες ώρες στη Βουλή ο κ. Αλέξης Τσίπρας για τηνDeutsche Aeolia. Ακούστηκε να διαμαρτύρεται ο κ. Τσίπρας από το βήμα της βουλής:

«Θέλουμε επενδύσεις από το εξωτερικό και τις χρειαζόμαστε. Αλλά χρειαζόμαστε επενδυτές, όχι πειρατές. Κι εσείς θέλετε να προσελκύσετε πειρατές. Η δική σας πολιτική έδιωξε τους επενδυτές, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε οι πολίτες που βγαίνουν στους δρόμους. Η Deutsche Bank ήταν έτοιμη να χρηματοδοτήσει με14 εκατομμύρια ευρώ την Deutsche  Aeolia για να επενδύσει στην Ελλάδα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά δεν παίρνουν την άδεια, γιατί οι άδειες πήγαν στους κολλητούς και τους διαπλεκόμενους».

Πέρα από το λάθος με το επώνυμο Άκερμαν που το διόρθωσε ο Βενιζέλος (δεν διαβάζει σωστά ούτε τα σημειώματα που του δίνουν ο Αλέξης;) η μετοχική σύνθεση της εταιρείας κρύβει εκπλήξεις. Διαβάζουμε το σχετικό ρεπορτάζ του newpost.gr

Το λάθος του κ. Τσίπρα το αποκάλυψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο Άκερμαν που αναφέρεται και υπογράφει την επιστολή δεν είναι ο γνωστός Γιόζεφ  Άκερμαν, αλλά κάποιος Νιλς Άκερμαν της Deutsche Bank Λονδίνου.

Ουσιαστική σημασία βεβαίως δεν έχει, γιατί πράγματι, η Deutsche Aeolia έχει τη Deutsche Bank από πίσω της.

Γερμανική εταιρεία ωστόσο η Deutsche Aeolia δεν είναι, η έδρα της είναι στην Αθήνα και ιδρύθηκε το 2006. Αυτό αναφέρει στον απολογισμό του 2012 και στους προηγούμενους η γερμανική Τράπεζα, και δίνει ως ποσοστό συμμετοχής της στην εταιρεία το 80%.

Το υπόλοιπο 20% το κατέχει η ελληνικότατη εταιρεία Alpha Grissin, και το σχέδιο να δημιουργηθούν 6 αιολικά πάρκα στη Λακωνία με συνολική επένδυση ύψους 122 εκ. Ευρώ, από τα οποία όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Alpha Grissin 40% θα προέλθουν από επιδοτήσεις, όπως προβλέπεται για την περιοχή.  Στην ουσία δηλαδή πρόκειται για ένα Joint Venture με σκοπό  την λειτουργία των αιολικών πάρκων.

Ποια είναι όμως η Alpha Grissin; Πρόκειται για μια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Αθήνας, η οποία είναι ο επιχειρηματικός διάδοχος της Γκρίσιν Παππάς, εμπορίας αυτοκινήτων της δεκαετίας του 80 και μεγάλου παίκτη στο χώρο των κλιματιστικών τη δεκαετία του 90. Το 2004 εισήχθη στο χρηματιστήριο.  Στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχουν με 30,97% ο Βασίλης Γκρίσιν, με 15,96% ο Βασίλης Κακούσιος με 14,97% η Ιντρακομ Κατασκευές, με 14,97% η Intrakom Holdings και 25% περίπου είναι σε ελεύθερη διακύμανση... Με απλά λόγια ο Αλέξης Τσίπρας για τις μοναδικές εταιρείες που δείχνει να έχει πρεμούρα είναι αυτές συμφερόντων του κ. Σωκράτη Κόκκαλη. Τυχαίο;
 Kι αν οι επιχειρηματίες κοιτάζουν τα συμφέροντά τους θα πρέπει οι πολιτικοί αρχηγοί να αποφασίσουν αν θα υπερασπίζονται εκείνα του λαού η των επιχειρηματιών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου