Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Προς εξαγορά της Millennium η Πειραιώς


http://www.antinews.gr/2013/02/06/202991/
Επιβεβαιώνει με επίσημη ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές συζητήσεις με την Millennium BCB για την εξαγορά της Millennium Bank στην Ελλάδα. Η διοίκηση της Τράπεζας στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζει πως στην παρούσα φάση δεν έχει ληφθεί ουδεμία οριστική απόφαση από οποιαδήποτε πλευρά.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Dow Jones Newswires και η πορτογαλική BCB επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Τράπεζα Πειραιώς.
Ειδικότερα, η πλήρης ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς έχει ως εξής: “Κατόπιν σχετικού ερωτήματος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς γνωστοποιεί ότι βρίσκεται σε συζητήσεις, σε βάση αποκλειστικότητας, με τη Millennium BCP αναφορικά με την πιθανή εξαγορά της θυγατρικής της Millennium Bank στην Ελλάδα.  Στην παρούσα φάση ουδεμία οριστική απόφαση έχει ληφθεί από οποιαδήποτε πλευρά και οι επενδυτές δεν πρέπει να λάβουν επενδυτικές αποφάσεις στη βάση της επιτυχούς ή μη επιτυχούς κατάληξης των συζητήσεων. Η Τράπεζα Πειραιώς θα ενημερώσει σύμφωνα με το νόμο το επενδυτικό κοινό εάν υπάρξει εξέλιξη για το παραπάνω θέμα”.
Αν κλείσει η συμφωνία, η Millennium θα πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθεί με ποσό περί τα 200 εκ ευρώ. Εδώ και αρκετό καιρό η BCP έχει βάλει πωλητήριο στη Millennium την οποία και αναμένεται να «προικίσει» με τα 399 εκατ. ευρώ κεφαλαιακών αναγκών που έχει ορίσει η ΤτΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου