Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Αντί να βάλλει κατά του διαδικτύου ο μπάρμπα Γιάννης του Mega, καλό θα ήταν να μάθει που είναι ο διακόπτης του υπολογιστή


http://www.periodista.gr/index.php/medias/item/2033-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%8D%CE%BF%CF%85-%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BC%CF%80%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-mega-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C-%CE%B8%CE%B1-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%80%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AEΟ Γιάννης Πρετεντέρης μετά από γιαούρτωμαΟ Γιάννης Πρετεντέρης μετά από γιαούρτωμα
“ Προδίδει φόβο, άγνοια και οπισθοδρόμηση ”

Όταν ένας δημοσιογράφος σαν τον Γιάννη Πρετεντέρη που αρέσκεται κάθε τρεις και λίγο να βάλλει κατά του διαδικτύου όπως έπραξε πάλι από τη χθεσινοβραδινή του εκπομπή, το λιγότερο που καταφέρνει είναι να αδικεί τον εαυτόν του και την πορεία του! Με τη φράση – πριν παρέμβει η καλεσμένη του δημοσιογράφος, Πόπη Διαμαντάκου και το σώσει, «Υπάρχει πολύ βία στο διαδίκτυο» έπεσε στην… παγίδα, επαναλαμβάνοντας ένα λάθος που και ο ίδιος επισημαίνει για άλλες περιπτώσεις, όταν κάποιος γενικεύει ή τσουβαλιάζει, όλους και όλα!

Η συκοφάντηση του διαδικτύου στις ημέρες μας, προδίδει φόβο για το καινούργιο, άγνοια για το τι συμβαίνει και φυσικά οπισθοδρομική αντίληψη, στοιχεία που μάλλον δεν ταιριάζουν στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Στο διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα στα ενημερωτικά sites και blogs, υπάρχουν τα πάντα, καλά, κακά, μέτρια, χαζά, αδιάφορα και επικίνδυνα πράγματα… όπως συμβαίνει και στη ζωή. Άλλωστε κάπως έτσι είναι και τα παραδοσιακά Μέσα, αφού οι ίδιοι άνθρωποι, με τα ελαττώματα, τα πάθη, τα καλά και τα κακά στοιχεία τους, συνιστούν όλο αυτό το σύστημα. Το να επιμένει κανείς να προσεγγίζει το διαδίκτυο αφ’ υψηλού, υποτιμώντας το ή στην καλύτερη περίπτωση με καχυποψία, είναι σαν να ισχυρίζεται ότι η γη είναι στάσιμη!

Το διαδίκτυο είναι πραγματικότητα, εργαλείο δουλειάς, χώρος για μπίζνες, για διασκέδαση, για ενημέρωση κ.ο.κ Φυσικά οι κίνδυνοι υπάρχουν και στο διαδίκτυο, όπως στο πεζοδρόμιο που περπατάς, στο αυτοκίνητο που οδηγείς, στο σχολείο που στέλνεις το παιδί σου… Το ζητούμενο λοιπόν δεν είναι η καταδίκη του Μέσου, αλλά η λειτουργία της Δικαιοσύνης όπου οι νόμοι παραβιάζονται και καταστρατηγούνται. Είναι προφανές ότι η τοποθέτηση του Γιάννη Πρετεντέρη για το διαδίκτυο είναι επηρεασμένη από τις δεκάδες – ομολογουμένως, άδικες πολλές φορές, επιθέσεις που έχει δεχθεί, αλλά αυτό δεν καθιστά το διαδίκτυο επικίνδυνο ή χώρο που ευδοκιμεί η βία. Διότι και στις εφημερίδες, αλλά και στην τηλεόραση – που θεωρούνται θεσμικά Μέσα, συναντά κανείς εκβιασμούς, αναξιόπιστα κείμενα, ακόμα και βία!

ΠΗΓΗ: enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου