Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

"Τελειώνουν" τον Στουρνάρα; Στο ημικρατικό κανάλι των MEGAλων προετοιμάζουν την καρατόμηση Στουρνάρα, μπροστάρης ο Ελ Πρετεντέρης [Στη μάχη Βορίδης - Κυριάκος στα "κάγκελα" της βουλής]


http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/02/mega.html


«Γαλάζια» ρήξη με Στουρνάρα

Ανοιχτή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ και του υπουργού Οικονομικών. Το μέτωπο των «γαλάζιων» διευρύνεται και οι επιθέσεις που δέχεται πλέον ο Γιάννης Στουρνάρας διαδέχονται η μία την άλλη. Μετά τους Γ. Μιχελάκη και Α. Σπηλιωτόπουλο που με δημόσιες τοποθετήσεις τους άφησαν αιχμές εναντίον του υπουργού Οικονομικών την σκυτάλη πήραν οι Μ. Βορίδης και Κυρ. Μητσοτάκης. Η «γαλάζια γκρίνια» συνεχίστηκε στο εντευκτήριο της βουλής με την παρουσία δέκα βουλευτών της ΝΔ.

Βλέποντας την ολομέτωπη επίθεση που γίνεται εναντίον του ο Γιάννης Στουρνάρας επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες το βράδυ με τον Πρωθυπουργό και αποφασίστηκε να παρέμβει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Mega με στόχο να καθησυχάσει την κοινή γνώμη για όλα τα σενάρια που βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας αλλά και να αποκλιμακώσει την ένταση που επικρατεί στους κόλπους της ΝΔ.

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε ιδιαιτέρως εκνευρισμένος από το γεγονός ότι οι περισσότερες ενδοκυβερνητικές βολές που δέχεται προέρχονται κυρίως από το γαλάζιο στρατόπεδο. Ο Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε ότι οι βουλευτές της ΝΔ έκαναν λάθος καθώς αγνόησαν την ανακοίνωση του υπουργείου. ...

«Με μεγάλη κατάπληξη άκουσα τις τοποθετήσεις στη Βουλή, αλλά και στα ΜΜΕ, για τη φορολόγηση ακινήτων. Ουδείς νέος φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στα ακίνητα. Το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε, χθες, σχετική ανακοίνωση που φαίνεται ότι όλοι την έχουν αγνοήσει! Επαναλαμβάνω ότι έχει αγνοηθεί η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου. Δεν υπάρχει καμία φοροεπιδρομή, δεν σκοπεύουμε να βάλουμε κανένα νέο φόρο στα ακίνητα. Θέλω να καθησυχάσω τον κόσμο, γιατί υπάρχει μια τρομολαγνεία. Τα σενάρια που ακούγονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο δελτίο του Mega.

Συνομιλητές του Πρωθυπουργού σημείωναν με νόημα πως «ο υπουργός προχώρησε σε αυτή την παρέμβαση για να βάλει τα πράγματα στην θέση τους και να δείξει την πραγματική κατάσταση που επικρατεί προβάλλοντας συγκεκριμένα στοιχεία».



«Γκρίνια» από την πρώτη στιγμή 
Αρκετοί βουλευτές της ΝΔ δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι την τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα στο «τιμόνι» του υπουργείο Οικονομικών. Το γεγονός ότι πρόκειται για ένα τεχνοκράτη ο οποίος δεν προέρχεται από το «γαλάζιο» στρατόπεδο ήταν αρκετό για να τον αμφισβητήσουν από την πρώτη στιγμή. Η συνεργασία του με τον Κ. Σημίτη την περίοδο της ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ αποτελεί έναν ακόμα παράγοντα για τον οποίο μέλη της «γαλάζιας» ΚΟ τον κατηγορούν πλέον ανοιχτά.

Η εξίσωση του φόρου πετρελαίου και τα σενάρια για τον ενιαίο φόρο ακινήτων ήταν τα δύο θέματα τα οποία έφεραν στο προσκήνιο την αμφισβήτηση για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί από μια σημαντική ομάδα βουλευτών της ΝΔ.

Οι βουλευτές της ΝΔ Μ. Βορίδης και Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής εξέφρασαν την έντονη αντίθεση τους για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

«Δεν γίνεται να περιμένουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση να τη φέρουν οι φόροι στα ακίνητα. Είναι λάθος πολιτική και δεν θα φέρει έσοδα», είπε ο κοινοβουλετικός εκπρόσωπος της ΝΔ , ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει νωρίτερα για το «έτος δήμευσης της ακίνητης περιουσίας», περιγράφοντας το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου