Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ο άνθρωπος της Lehman που θα βάλει φυλακή την "λίστα" Λαγκάρντ!


http://www.kourdistoportocali.com/articles/18857.htm


Αυτό που συμβαίνει σε αυτή τη χώρα, της κυβέρνησης των γερμανοτσολιάδων δεν έχει προηγούμενο.

Ο άνθρωπος, τον οποίο πριν από λίγες ημέρες δημοσίευμα του Reuters χαρακτήρισε «μαϊμού της τεχνολογίας» (για την ακρίβεια, ο ίδιος έχει αυτοχαρακτηριστεί ως "μαϊμού της τεχνολογίας"), ο άνθρωπος οποίος επιδίδεται καθημερινά στη χρήση του twitter μετά μανίας (αλήθεια έχει χρόνο για τέτοιες ασχολίες;), ο άνθρωπος ο οποίος τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας εσόδων του υπουργείου Οικονομικών,ο Χάρης Θεοχάρης, αυτός ο άνθρωπος, μπροστά στις συνέπειες της αποτυχημένης πολιτικής του πολιτικού του προϊσταμένου Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και της δικής του (η φορολογική πολιτική δεν είναι twitter βλέπετε) έστειλε εγκύκλιο στις ΔΟΥ, η οποία αναφέρει τα εξής εξοργιστικά: Απαιτεί από τους εφόρους να βάλουν φυλακή όσους χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ και έχουν να έρθουν σε επαφή με την εφορία για περισσότερο από 4 μήνες.

Και το κάνει αυτό – ελάχιστη σημασία έχει αν τον πιέζει ο κύριος Στουρνάρας ή αν του δίνει εντολές – επειδή η κυβέρνηση εξαιτίας της εκτός λογικής φορολογικής πολιτικής που εφαρμόζει αδυνατεί να συγκεντρώσει έσοδα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ... οι οικονομικοί προφέσορες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης αποτυγχάνουν. Τώρα αυτός ο άνθρωπος έρχεται να βάλει το μαχαίρι στο λαιμό του φορολογούμενου και του φτωχοποιημένου Έλληνα ακολουθώντας τη λογική: Ότι πιάσουμε.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι οι οφειλέτες που χρωστούν στο κράτος πάνω από 5.000 ευρώ ξεπερνούν σε αριθμό τους 80.000, ενώ όσοι έχουν χρέη κάτω από 3.000 ευρώ ανέρχονται σε περίπου 2.300.000.

Για να καταλάβει ο κάθε ένας τι εστί Χάρης Θεοχάρης πρέπει να γνωρίζει το εξής: Ο ίδιος υπήρξε στέλεχος της Lehman Brothers πριν φορτωθεί και αυτός στους Έλληνες όταν η επενδυτική τράπεζα κατέρρευσε. Θεωρούμε ότι όλοι γνωρίζουν λίγο έως πολύ τι ακριβώς είναι η Lehman Brothers.

Ορίστε ένα απόσπασμα από το πλούσιο βιογραφικό του κυρίου Θεοχάρη:

«Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Lehman Brothers, ηγούμενος της Ευρωπαϊκής ομάδας πληροφορικής μετοχικών παραγώγων της εταιρίας. Ως Διευθυντής Μηχανογράφησης της Ασπίς Πρόνοια ασχολήθηκε με διαχείριση συμβολαίων και προμηθειών, βελτιστοποίηση διαδικασιών και επιλεγμένη εισαγωγή εξωτερικών αναθέσεων (outsourcing). Με ικανότητες στην διαχείριση έργων και συστημάτων, στην σύνταξη και παρακολούθηση προϋπολογισμών καθώς και στον έλεγχο κόστους, υπήρξε σύμβουλος του τότε Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλλη από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι πρόσφατα. Στην θητεία του εκεί, ασχολήθηκε με σειρά έργων όπως την Ενιαία Αρχή Πληρωμής, την Απογραφή Αμειβομένων Δημοσίου κ.α. Για σύντομο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη της θητείας του ως ΓΓΠΣ, διετέλεσε σύμβουλος του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, ασχολούμενος με την παρακολούθηση δράσεων για την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής».

Μετά την εγκύκλιο μπορεί να καταλάβει κανείς πως ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος κατατάσσεται στην κατηγορία Μέργου, καλλιέργησε το έδαφος για την απαράδεκτη εγκύκλιο που στέλνει στις εφορίες, πρέπει να διαβάσει μια πρόσφατη συνέντευξή του. Μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα» πριν από λίγες ημέρες δήλωσε ότι με τον πενιχρό μισθό των … 2.650 ευρώ το μήνα που λαμβάνει ... για να εισηγείται τη φυλάκιση των φτωχοποιημένων Ελλήνων, πρέπει να πληρώνει στεγαστικό δάνειο 1.400 ευρώ, ενώ, την ίδια ώρα, η σύζυγός του έχει απολυθεί από τη δουλειά της. Ναι καλά διαβάσατε. Ο κύριος Θεοχάρης δεν μπορεί να ζει με 2.650 ευρώ, την ώρα που ένας άλλος γενικός γραμματέας του Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Γιώργος Μέργος υποστηρίζει ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Κύριε Θεοχάρη, αυτά τα τρικάκια, τα κολπάκια και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν περνάνε πια σε μια κοινωνία την οποία το οικονομικό επιτελείο εξαθλιώνει. Θα δείξει ο καιρός και η δημοσιογραφική έρευνα, αν πράγματι περνάτε δύσκολα με τον μισθό που παίρνετε, όπως επίσης και ποια θα είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής σας. Υπομονή. Εμείς μία ερώτηση μόνο θα κάνουμε ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Όταν ήσασταν στα Lehman Brothers δεν κάνατε τα κουμάντα σας;
http://www.periodista.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου