Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Το Facebook ετοιμάζει την απόλυτη εφαρμογή παρακολούθησης των χρηστών του


http://www.kourdistoportocali.com/articles/18376.htm

Αν νομίζατε ότι ξεμπερδέψατε με μια αλλαγή στις"ρυθμίσεις απορρήτου" τουFacebook μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα, το Facebook αναπτύσσει ήδη μια εφαρμογή για κινητά, που θα παρακολουθεί τη θέση των χρηστών του ανά πάσα στιγμή.
Η εφαρμογή που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα Μαρτίου είναι σχεδιασμένη ώστε να "βοηθά" τους χρήστες να αναζητούν τους φίλους τους που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με το Bloomberg, το app θα καταγράφει τη θέση του χρήστη ακόμη κι όταν δεν είναι ανοιχτή η εφαρμογή! Και μόνο αυτή η λειτουργία να επιβεβαιωθεί, είναι βέβαιο ότι θα σηκωθείθύελλα αντιδράσεων.
Η σχέση άλλωστε του Facebook με τηνιδιωτικότητα των χρηστών του είναι ήδη περίπλοκη, και η κριτική που έχει δεχθεί για ανάλογα θέματα είναι έντονη. Μάλιστα αρκετά ευρωπαϊκά κοινοβούλια αλλά και τοΚογκρέσο των Η.Π.Α. έχουν εκφράσει σοβαρέςεπιφυλάξεις για τη διαχείριση των δεδομένων των χρηστών εκ μέρους του Facebook.
Είναι προφανές ότι οι υπεύθυνοι του μέσου θα σπεύσουν να καθησυχάσουν τις αντιδράσεις, υποστηρίζοντας ότι απλώς θέλουν να βοηθήσουν τη διάδραση μεταξύ των χρηστών του και να διευκολύνουν τις επαφές τους.
Το Facebook ήδη καταγράφει τα δεδομένα της θέσης των χρηστών μέσω GPS όταν ποστάρουν οτιδήποτε, αλλά με το νέο app θα μπορεί να εντοπίζει την ακριβή του θέση ακόμη κι όταν δεν χρησιμοποιεί το κινητό!
Η συνέχεια στο thegang.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου