Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Οργή σε Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες για τον Γιάννη Στουρνάρα


http://www.periodista.gr/index.php/greece/item/2095-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CE%B5-%CE%BF%CF%85%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B2%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B1Ο Γιάννης ΣτουρνάραςΟ Γιάννης Στουρνάρας
“ Από γκάφα σε γκάφα ο υπουργός Οικονομικών ”

Σας τα είπαμε και τα γράψαμε καθ' όλη την διάρκεια της εβδομάδας με αποκλειστικά ρεπορτάζ που το newsmbomb έφερε στην δημοσιότητα εξαναγκάζοντας τον "ψευταράκο" Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα να αναδιπλωθεί και να αποσύρει τα "φούμαρα" που επιχειρούσε το Υπουργείο Οικονομικών και το Μέγαρο Μαξίμου να πουλήσει στον ελληνικό λαό.

Ενδεικτικά θυμίζουμε ότι αποκαλύψαμε: -την παραδοχή Στουρνάρα στις Βρυξέλλες ότι δεν αναγνωρίζει κανένα λάθος από μεριάς του ΔΝΤ.

-την κοροϊδία της κυβέρνησης ότι δήθεν προτίθεται να "εκμεταλλευτεί" το λάθος του ΔΝΤ και δήθεν να διαπραγματευτεί.

-την "γκάφα" μεγατόνων Στουρνάρα που από το βήμα της Βουλή είπε το εξής ανείπωτο: ότι έχει συμφωνηθεί "κούρεμα" του ελληνικού χρέους σε περίπτωση πλεονάσματος, προκαλώντας λίγες ώρες αργότερα μπαράζ αντιδράσεων στα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναγκάζοντας το ΥΠΟΙΚ να το "μαζέψει".

Σήμερα θα σας αποκαλύψουμε- και αυτήν την αποκάλυψη να την κρατήσετε- ότι τα "ψωμιά" του Στουρνάρα στο Υπουργείο της πλατείας Συντάγματος είναι μετρημένα.

Ο ανασχηματισμός- όταν αυτός συμβεί, προβλέπουμε σχετικά σύντομα- θα τον "πάρει μπάλα" μετακινώντας τον σε κάποιο άλλο υπουργείο περιορισμένης ευθύνης (βλέπε περίπτωση Παπακωνσταντίνου) ή στην θέση του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος (κάτι που θέλει ο Γ. Στουρνάρας αλλά διατηρεί κάποιες επιφυλάξεις καθώς στο πίσω μέρος του μυαλού γλυκοκοιτάει πολιτική καριέρα). Σε αντίθεση όμως με τα όσα γράφονται και λέγονται στα ρεπορτάζ των περισσότερων από τα ΜΜΕ της διαπλοκής, η πραγματικότητα είναι ότι ο Στουρνάρας θα φύγει από το ΥΠΟΙΚ όχι για λόγους εσωτερικούς πολιτικούς σε σχέση με τους σχεδιασμούς του Σαμαρά για την μορφή της νέας κυβέρνησης και τα πρόσωπα που θα την στελεχώσουν. Αλλά για λόγους εξωτερικών πιέσεων, που ασκούνται από τους δανειστές μας.

Από την περασμένη Πέμπτη προς Παρασκευή, ο χρόνος για την απομάκρυνση του Γιάννη Στουρνάρα από την θέση του, άρχισε να τρέχει αντίστροφα. Η αιτία- ή μήπως η αφορμή;- γι' αυτό είναι η οργή των Βρυξελλών και του εκπροσώπου Όλι Ρεν για το άνοιγμα της συζήτησης στο εσωτερικό της Ελλάδας για το λάθος του ΔΝΤ και τις προσδοκίες που καλλιέργησε η κυβέρνηση για αλλαγές στο πρόγραμμα. Το περιβάλλον του Όλι Ρεν αλλά και ο ίδιος ο επίτροπος προσωπικά χρεώνουν στον Στουρνάρα εσφαλμένους χειρισμούς που λίγο έλειψε να τινάξουν επικοινωνιακά και πολιτικά στον αέρα την ατζέντα που η Τρόικα είχε περάσει στην Ελλάδα και συμπυκνώνεται στην φράση: "για την Ελλάδα δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που της ζητούνται".

Η οργή των Βρυξελλών έχει φθάσει ήδη και στο Μέγαρο Μαξίμου, και όπως είναι γνωστό ο Αντώνης Σαμαράς δεν παίρνει αψήφιστα τις επιθυμίες και την διάθεση των δανειστών και εταίρων μας. Το μήνυμα Ρεν στο περιβάλλον του Έλληνα Πρωθυπουργό για τον Γ. Στουρνάρα ήταν "μαζέψτε τον". Το μήνυμα διαμηνύθηκε στον Υπουργό Οικονομικών και την περασμένη Πέμπτη βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου απαντούσε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το λάθος του ΔΝΤ με σχεδόν "τρεμάμενη φωνή"... Φυσικά θα αναρωτηθείτε ποιος είναι ο ρόλος του ΔΝΤ σε όλο αυτό το σκηνικό;

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb, το Ταμείο Προς το παρόν αφήνει την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να τρίξει τα δόντια στην κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, το ίδιο ετοιμάζεται να βγάλει στην σέντρα συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης που θεωρεί υπεύθυνα για την δημιουργία του κλίματος περί λάθος στο εσωτερικό της Ελλάδα, τα οποία- όπως ισχυρίζονται τα στελέχη του ΔΝΤ- "διαστρέβλωσε συνειδητά τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του Ταμείου μεταφράζοντάς τες ως παραδοχή λάθους". Το βέβαιο είναι ότι η ιστορία θα έχει συνέχεια σε πολιτικό και μιντιακό επίπεδο...

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου