Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

"Δολοφόνησε" το μύθο του ο Πιστόριους> Το παρελθόν, οι απειλές και η Ρίβα


http://www.kourdistoportocali.com/articles/18543.htm


Σε αστυνομικό θρίλερ που κόβει την ανάσα εξελίσσεται η δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ, την οποία πυροβόλησε τέσσερις φορές στο κεφάλι και στο χέρι ο φίλος της, ο Νοτιοαφρικανός σπρίντερ Οσκαρ Πιστόριους, γνωστός παγκοσμίως ως «Blade Runner» από τα προσθετικά μέλη από ανθρακονήματα που φοράει από τα γόνατα και κάτω.
Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στο σπίτι του αθλητή τα ξημερώματα της Πέμπτης και σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, η άτυχη κοπέλα θέλησε να κάνει έκπληξη στον Πιστόριους, εκείνος την πέρασε για διαρρήκτη και την πυροβόλησε θανάσιμα.
Ωστόσο, η εκδοχή αυτή δεν φάνηκε να ικανοποιεί την Αστυνομία, η οποία αντιμετώπισε από την αρχή με καχυποψία τους ισχυρισμούς του αθλητή, εναντίον του οποίου απαγγέλθηκε τελικά κατηγορία για φόνο και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.
 
Εχει παρελθόν...
Σύμφωνα δε με όλες τις ενδείξεις, η Εισαγγελία δεν θα τον αφήσει ελεύθερο με εγγύηση, καθώς στο παρελθόν είχαν σημειωθεί «ενδο-οικογενειακά περιστατικά» στο σπίτι του Πιστόριους, όπως ανακοίνωσε η Ντενίζ Μπιουκς, εκπρόσωπος της Αστυνομίας. Η Μπιουκς δήλωσε επίσης ότι οι γείτονες είχαν ακούσει «ασυνήθιστους» ήχους την Τετάρτη το βράδυ, όπως και λίγο πριν από τους πυροβολισμούς.



Παράλληλα, άρχισαν να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας και επιβαρυντικά στοιχεία για τον Πιστόριους: το 2009 είχε κρατηθεί στο αστυνομικό τμήμα -μία νύχτα- όταν μία γυναίκα κατήγγειλε στις Αρχές ότι την τραυμάτισε στο πόδι, καθώς της επιτέθηκε με μία ξύλινη δοκό, κατά τη διάρκεια ενός πάρτι στο σπίτι του.
Ο διάσημος αθλητής κατηγορήθηκε τότε για επίθεση εναντίον της, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος με μία προειδοποίηση, ενώ ο ίδιος παραδέχτηκε ότι ήταν μεθυσμένος.
 
Απειλές
Η νοτιοαφρικανική εφημερίδα «The Star» έγραψε για συχνές εκρήξεις θυμού του αθλητή, αναφέροντας ένα άλλο περιστατικό κατά το οποίο ο Πιστόριους είχε λογομαχήσει έντονα με άνδρα και τον είχε απειλήσει ότι θα «του σπάσει τα πόδια», επειδή νόμιζε ότι η τότε σύντροφός του διατηρεί παράλληλη σχέση μαζί του.
Στο μεταξύ, το νοτιοαφρικανικό καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο M-Net Movies απέσυρε τη διαφημιστική εκστρατεία του αθλητή, με σύνθημα «Κάθε βραδιά είναι μια βραδιά Οσκαρ», από σεβασμό και αλληλεγγύη προς τους ανθρώπους που πενθούν», όπως αναφέρθηκε.
Ο Πιστόριους πυροβόλησε... τον μύθο του
Από την ιστοσελίδα του, αφαιρέθηκε επίσης και η διαφήμιση που έχει κάνει με τη Nike, με σύνθημα «Είμαι η σφαίρα στη θαλάμη», για προφανείς λόγους...
 
«Οταν έχω αϋπνίες, κάνω σκοποβολή»
Ο Οσκαρ Πιστόριους γεννήθηκε το 1986 χωρίς περόνες και οι γονείς του αναγκάστηκαν να αποφασίσουν τον ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών του σε ηλικία 11 μηνών. Εμαθε να περπατά με τεχνητά μέλη και ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από τα παιδικά του χρόνια.
Μέχρι σήμερα ήταν σταρ στη χώρα του, ο άνθρωπος που έγραψε ιστορία στον κλασικό αθλητισμό ως ο πρώτος αθλητής των Παραολυμπιακών Αγώνων που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το περασμένο καλοκαίρι στο Λονδίνο.



Μετάλλιο πήρε στους Παραολυμπιακούς στα 400 μέτρα, έχασε όμως στα 200, για πρώτη φορά ύστερα από εννιά χρόνια. Τότε έδειξε και το κακό του πρόσωπο, αμφισβητώντας τη νίκη του Βραζιλιάνου Αλαν Ολιβέιρα, έπειτα όμως από τη γενική κατακραυγή κι από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Νότιας Αφρικής, ζήτησε συγνώμη για την αντίδρασή του.

Ηταν η πρώτη σκιά στο λαμπερό προφίλ του, το οποίο σιγά σιγά άρχισε να σκοτεινιάζει κι άλλο: ρεπόρτερ της «New York Times», που είχε περάσει μερικές μέρες μαζί του, διαπίστωσε την τρέλα του για τα όπλα - τότε, μάλιστα, είχε αποκαλύψει πως όταν έχει αϋπνίες κάνει σκοποβολή. Αργότερα, η βρετανική «Daily Mail», σε ένα ειδικό αφιέρωμα στον Πιστόριους, αποκάλυψε πως ο αθλητής είχε ρόπαλα του μπέιζμπολ και του κρίκετ στο σαλόνι, ένα οπλοπολυβόλο κοντά στο παράθυρο κι ένα πιστόλι δίπλα στο κρεβάτι του.
 
Αλκοολισμός
Αποκαλύφθηκαν και προβλήματα αλκοολισμού, αφού ένα ατύχημα που είχε σε σκάφος αποδόθηκε στη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, ύστερα και από τα πάρα πολλά άδεια μπουκάλια που είχαν βρεθεί στο σκάφος.

Μάλλον βίαιος, σίγουρα οξύθυμος, με τάση προς το ποτό, αποδείχθηκε και γυναικάς, με αδυναμία στα μοντέλα, όπως τη Ρωσίδα Αναστάζια Κοζίσοβα, ενώ η πρώην φίλη του, Σαμάνθα Τέιλορ, με την οποία ήταν μαζί ενάμιση χρόνο, δήλωσε σε εφημερίδα της χώρας ότι «ο Οσκαρ δεν είναι αυτός που νομίζει ο κόσμος ότι είναι».
 
Ποια ήταν η Ρίβα Στέενκαμπ
Η Ρίβα Στέενκαμπ γεννήθηκε στο Κέιπ Τάουν το 1983 και μεγάλωσε στο Πόρτο Ελίζαμπεθ. Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο Νέλσον Μαντέλα, όμως αποφάσισε να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό κι ασχολήθηκε με το μόντελινγκ. Εγινε το πρώτο πρόσωπο της εταιρείας καλλυντικών Avon για τη Νότια Αφρική.
Μετακόμισε στο Γιοχάνεσμπουργκ πριν από έξι χρόνια, όπου συνεργάστηκε με πολλά πρακτορεία μοντέλων, συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές διαφημίσεις, ενώ εμφανίστηκε με μικρούς ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές της πατρίδας της. Επίσης, ήταν παρουσιάστρια του Fashion TV της Νότιας Αφρικής, ενώ είχε φιλοξενηθεί και στο εξώφυλλο του ανδρικού περιοδικού FHM, για δύο χρονιές μάλιστα είχε συμπεριληφθεί στη λίστα του περιοδικού με τις πιο σέξι γυναίκες του κόσμου.
Περιέγραφε τον εαυτό της στο Twitter ως «Κορίτσι του FHM, Μοντέλο της Νότιας Αφρικής, Παιδί του Θεού και διαγωνιζόμενη του ριάλιτι Tropika Island of Treasure». Πρόκειται για ριάλιτι το οποίο θα ξεκινήσει να προβάλλεται αύριο και στο οποίο διάσημοι και μη έρχονται αντιμέτωποι με διάφορες δοκιμασίες σε εξωτικές τοποθεσίες.
Αγαπούσε τα αυτοκίνητα και τη μαγειρική και χαρακτήριζε τον Πιστόριους ως «όμορφο που ξέρει να λέει έξυπνα πράγματα».
 
ΠΗΓΗ: Χρυσούλα Κατσαρού/ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου