Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Να μην δούμε να καίγεται η Βουλή για να ενοχοποιηθούν οι Κουκουέδες! - Γράφει ο Δευκαλίων


http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2013/01/blog-post_9938.html



Παρακολουθώντας την σημερινή ειδησεογραφία και φέρνοντας στην μνήμη μας πρόσφατα γεγονότα, μελαγχολικές σκέψεις έρχονται στο μυαλό μας.
Πριν λίγες ημέρες χαλκεύτηκε από την κυβέρνηση ένα Video με συρραφή δηλώσεων ενός πανελληνίως αγνώστου τριτοκλασάτου βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Στις παραποιημένες αυτές δηλώσεις ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ούτε λίγο ούτε πολύ καλούσε σε ένοπλη εξέγερση. Τις αμέσως επόμενες ημέρες παρουσιάστηκε το Video με τις πραγματικές δηλώσεις του συγκεκριμένου βουλευτή. Εντελώς διαφορετικό το νόημα και το περιεχόμενο των θέσεων του συγκεκριμένου βουλευτή. Η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε αλλά το ερώτημα άρχισε να πλανάται πάνω από την κοινή γνώμη. Ως που μπορούν να φτάσουν αυτοί οι τυχάρπαστοι γκεμπελίσκοι του Μαξίμου.
Ακολούθησαν οι επιστρατεύσεις των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Η σύγκρουση αποφεύχθηκε γιατί οι εργαζόμενοι έδειξαν αυτοσυγκράτηση και πολιτική ωριμότητα. Όμως οι ανόητοι γκεμπελίσκοι του Μαξίμου αποθρασύνθηκαν. Θεώρησαν ότι η πολιτική της πυγμής έδινε αποτελέσματα.
Η συνέχεια ήταν ανάλογη. Ξεκίνησε από τον υπουργό εργασίας κ. Γ. Βρούτση, «Το ασφαλιστικό σύστημα είναι αποτέλεσμα πελατειακών σχέσεων» ήταν η δήλωση του.. Για το όνομα του Θεού! Αγώνες δεκαετιών για τα ασφαλιστικά δικαιώματα ονομάσθηκαν πελατειακές σχέσεις από αυτόν τον ανεκδιήγητο που τα τρία μνημονιακά κόμματα όρισαν υπουργό-υπηρέτη  της τρόικας. Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δεν έκαναν πίσω και επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν. Πήγαν κόσμια με μία αντιπροσωπεία εκλεγμένων συνδικαλιστικών στελεχών να συναντήσουν και να διαμαρτυρηθούν στον προβοκάτορα υπουργό.
Αμ δε! Το σχέδιο των βλαχοτάγαρων του Μαξίμου ήταν η ένταση και η προβοκάτσια. Γι’ αυτό και αφού πρώτα έδρασαν τα ΜΑΤ, κατόπιν αφέθηκαν τα κανάλια να τραβήξουν σκηνές από κατεστραμμένα υπουργικά γραφεία. Υπεύθυνος για τις...
καταστροφές σύμφωνα με την κυβέρνηση το ΠΑΜΕ. Ξέχασαν οι ανόητοι ότι όπου διαδήλωσε το ΠΑΜΕ δεν υπήρξε ΠΟΤΕ το παραμικρό πρόβλημα. Αυτή ακριβώς η πραγματικότητα έχει προσδώσει στο ΠΑΜΕ ιδιαίτερο κύρος και εμβέλεια.
Και αυτή η σκευωρία κατέρρευσε. Φωτογραφίες που δόθηκαν από το ίδιο το υπουργείο στην δημοσιότητα δείχνουν διαφορετικές καταστροφές για τον ίδιο χώρο και αντικείμενα. Κάποιοι «γνωστοί άγνωστοι» φωτογράφιζαν κατέστρεφαν και μετά ξαναφωτογράφιζαν. Γι’ αυτό άλλωστε η δικαιοσύνη αρνήθηκε να παραπέμψει τους συλληφθέντες για φθορά ξένης περιουσίας και διέταξε περαιτέρω έρευνα. Σαφέστατη ήττα της κυβέρνησης.
Και εδώ έρχονται οι μελαγχολικές σκέψεις που αναφέραμε στην αρχή. Δεν είναι πλέον μία μεμονωμένη σύμπτωση η χρήση χαλκευμένων στοιχείων από την κυβέρνηση, αλλά επαναλαμβανόμενο φαινόμενο. Η ίδια ιστορία πάντα. Τα απολυταρχικά καθεστώτα πάντα τα ίδια κάνουν.
Παράδειγμα οι ναζί! Χάλκευαν όπως και η κυβέρνηση στοιχεία εναντίον όλων των πολιτικών τους αντιπάλων. Στο τέλος έφτασαν στο σημείο να κάψουν και το Γερμανικό Κοινοβούλιο (Ράιχ-σταγκ) για να ενοχοποιήσουν τους κομμουνιστές. Ας ευχηθούμε να μην φτάσουμε σε αυτά τα χάλια.  
Να μην δούμε να καίγεται η Βουλή για να ενοχοποιηθούν οι Κουκουέδες! 


* Φωτομοντάζ "Το Γρέκι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου