Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Προσέξτε πώς χειρίζονται στην Βολιβία τις πλουτοπαραγωγικές τους πηγές! Εθνικοποιήσεις και έξω οι ξένες εταιρείες!


Είναι σίγουρο, ότι στα δυτικά δορυφορικά τηλεοπτικά δίκτυα, δεν πολυπροβάλλονται ειδήσεις απο την Λατινική Αμερική. Μάλλον φαίνεται, δεν έχει «βολικούς» ηγέτες για κάτι παγκοσμιοποιητές – ‘ύαινες’ και πολυεθνικές εταιρείες – ‘καρχαρίες’ !
Μήν λησμονεί κανείς, φίλοι αναγνώστες της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, πώς τελευταίως, όλο και συχνότερα… αρρωσταίνουν και πεθαίνουν απο κάτι περίεργους «καρκίνους», ορισμένοι ηγέτες χωρών της Λατινικής Αμερικής!

Τυχαίο; 

Κρίνετέ το εσείς! 

Άς ρίξουμε τώρα μία ματιά, τί ακριβώς έγινε στην τόσο μακρυνή μας Βολιβία, προ ολίγων ημερών. Διαβάστε παρακαλούμε με προσοχή! Δύο εταιρείες διανομής ηλεκτρικής ενεργείας, που ανήκαν στην μεγάλη ισπανική εταιρεία «Iberdrola«, εθνικοποίησε η κυβέρνηση της Βολιβίας, σε άλλη μία προσπάθεια του προέδρου Έβο Μοράλες, να αναλάβη το κράτος, τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας!

(Καταλάβατε; ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! 

Οι ίδιοι! Όχι οι ξένες εταιρείες! Ακούσατε παλιο-κουφάλογα βαρύκοοι πολιτικοί «ηγέτες» του ελληνικού θλιβερού ‘σήμερα’; Ταιριάζει 1000% με τις εξελίξεις για το ενεργειακό μας ζήτημα και τις προετοιμασίες μας για άντληση πετρελαίου και εκμετάλλευση φυσικού αερίου, ναί ή όχι; Θα αφήσουμε ΠΑΛΙ τις ξένες εταιρείες να «ρουφήξουν» ελευθέρως τον πλούτο μας; Αντώνη, για ρώτα τον Μοράλες!)

Η «Iberdrola» θα αποζημιωθή συμφώνως με την αποτίμηση, που θα κάνη ανεξάρτητος διαιτητής, δήλωσε ο πρόεδρος Μοράλες, προσθέτοντας πως το μέτρο, αποσκοπεί στην ενίσχυση των αγροτικών υπηρεσιών ενέργειας! «Θεωρήσαμε πως το μέτρο αυτό ήταν απαραίτητο, προκειμένου να διασφαλίσουμε δίκαια ενεργειακά τιμολόγια και ότι η ποιότητα της υπηρεσίας ενέργειας είναι όμοια στις αγροτικές και τις αστικές περιοχές» δήλωσε ο πρόεδρος της Βολιβίας.

(ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ; ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΟΤΕ ΣΑΣ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ, ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ; Έτσι για να παίρνετε καμμιά χρήσιμη ιδέα…) 

Ο Έβο Μοράλες έχει εθνικοποιήσει εταιρίες πετρελαίου, τηλεπικοινωνιών, μεταλλευτικές και ηλεκτροπαραγωγικές!!! Τον Ιούνιο, η Βολιβία ανέλαβε τον έλεγχο του ορυχείου κασσίτερου και ψευδάργυρου, που ανήκε στον κολοσσό «Glencore».

Η «Iberdrola» δραστηριοποιείται στη Βολιβία από τα τέλη της δεκαετίας του ’90. Εκπρόσωπός της δήλωσε, πως η εταιρία μελετά την κατάσταση και αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. «Ουδέν σχόλιο» ήταν και η δήλωση εκπροσώπου της ισπανικής κυβερνήσεως που ερωτήθη σχετικώς.

Οι μονάδες της «Iberdrola» είναι η «Electropaz», η οποία ηλεκτροδοτεί περίπου 470.000 καταναλωτές στις πόλεις Λα Πάζ και Ελ Άλτο, και η «Elfeo» που παρέχει ρεύμα σε περισσότερους από 80.000 καταναλωτές στην πόλη Ορούρο.

Προσέξτε τώρα προγραμματισμό και κυρίως συνέπεια πολιτικού ηγέτου. Το 2006 ο Μοράλες, είχε ανακοινώσει την εξαγορά των πετρελαϊκών εταιρειών που λειτουργούν στην πατρίδα του, ενώ αργότερα εθνικοποίησε τα αποθεματικά του πετρελαίου και του αερίου, προκειμένου να αναδιανείμη τον πλούτο προς όφελος της πλειονότητος του αυτοχθόνου πληθυσμού της Βολιβίας!

ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΟΥΣ; ΄

Οχι, πάλι δεν το είπε ΚΑΝΕΝΑ κανάλι! Μήν τυχόν μάθει ο μέσος Έλλην, πώς εργάζονται σε άλλες χώρες οι ηγέτες και ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙ επιτέλους και κάνει … λυπηρούς συνειρμούς με τους άχρηστους – επιεικώς! – «δικούς μας»…

«Ιωάννης Καποδίστριας»
www.topeiraxtiri.gr Πηγή: topeiraxtiri.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου