Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

"Πατριωτικό Μέτωπο": Έντονα προβληματισμένοι οι Ρώσοι.


Αθήνα  25  Φεβρουαρίου  2013.

Έντονα προβληματισμένοι οι Ρώσοι.
Τον έντονο προβληματισμό τους για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα των ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα, εξέφρασαν ανώτατοι αξιωματούχοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο κλιμάκιο του Πατριωτικού Μετώπου, που κλήθηκε κατεπειγόντως στη Μόσχα.
Ο προβληματισμός και η ανησυχία των Ρώσων, επικεντρώθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις με την εξαγορά της ΔΕΠΑ (αλλά και της ΔΕΣΦΑ), όπου οι υπαναχωρήσεις της ελληνικής πλευράς, δημιούργησαν ένα όχι ευχάριστο κλίμα, στις σχέσεις των δύο χωρών.
Από την πλευρά του, το κλιμάκιο του Πατριωτικού Μετώπου, επανέλαβε την πάγια θέση του Κινήματος πως οι σχέσεις αυτές, δεν μπορούν να εξετάζονται μόνο στο επίπεδο των οικονομικών συναλλαγών, αλλά γεωστρατηγικά.
Σε ζωντανή σύνδεση μέσω διαδικτύου, και μιλώντας στα στελέχη του Πατριωτικού Μετώπου του Γραφείου του Κινήματος στη Μόσχα, ο Πρόεδρος του ΠΑΜ κ. Βιτάλης, ανέφερε σχετικά:
«Παρά το γεγονός ότι έχουμε καταφέρει σημαντικά βήματα στην ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών - σημαντικότερα των οποίων είναι το άνοιγμα Γραφείων του ΠΑΜ στη Μόσχα αλλά και η ενεργοποίηση από την πλευρά των Ρώσων, Γραφείου Ελληνικών Υποθέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών - έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε, για «να μπει το νερό στο αυλάκι».
Το σημαντικότερο πρόβλημα το οποίο στέκεται ως γεωπολιτικό εμπόδιο στην ανάπτυξη των σχέσεων μας, είναι η κληρονομιά της Γιάλτας, σύμφωνα με την οποία, η Ελλάδα, θεωρείται ως ένα ad hoc και de facto πεδίο, για τους ευρατλαντικούς σχεδιασμούς.
Όσο δεν αλλάζει αυτή η κληρονομιά/κατάρα της χώρας μας, οι όποιες προσπάθειες ανάπτυξης των ελληνορωσικών σχέσεων, είναι καταδικασμένες να προσκρούουν στον ύφαλο του ευρατλαντισμού. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τόσο ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, όσο και οι περιπτώσεις των S-300, TORM1, TOMA κλπ,  όπου οι όποιες προσπάθειες κατέληξαν είτε στην ακύρωση, είτε στον πάγο.
Οι φίλοι μας Ρώσοι και ιδιαίτερα ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Vladimir Vladimirovich Putin, αν επιθυμούν να προσεγγίσουν τις ελληνορωσικές σχέσεις, με αναθεωρητικό της Γιάλτας πνεύμα,  πρέπει να πάρουν σημαντικές αποφάσεις, στις γεωστρατηγικές τους επιλογές.
Εμείς από την πλευρά μας, ο μοναδικός πολιτικός φορέας στην Ελλάδα, ο οποίος από τη διακήρυξή του ξεκαθάρισε πως η χώρα μας, θα πρέπει να επιστρέψει στις φυσικές και ιστορικές της συμμαχίες, είμαστε στην απόλυτη διάθεση, οποιασδήποτε τέτοιου τύπου προοπτικής. Εκφράζουμε δε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι, ολοένα και περισσότεροι Ρώσοι στο Κρεμλίνο αλλά και στο Admnistration, αντιλαμβάνονται αυτήν την προοπτική».
Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης
Γραφεία Αθηνών: 
Διδυμοτείχου 15-17, 
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626 
http://www.pamet.gr 
pametopo@gmail.com
«Αλληλέγγυον»
Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κεντρικό:
Αγίας Σοφίας 50
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443, Φαξ: 2105141442
www.allilegion.gr
allilegion@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου