Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε “μάνατζερ” εν μέσω κρίσης!


http://www.antinews.gr/2013/02/26/206038/
Όταν είναι κάποιο στέλεχος πασίγνωστο στην αγορά, ακριβοπληρωμένο και με εντυπωσιακά αποτελέσματα, ασφαλώς και πρέπει να αμείβεται με ικανοποιητικούς μισθούς όταν αναλαμβάνει κρατικές θέσεις.
Δε θα αφήσει τη θέση σε μια ιδιωτική εταιρεία για να έλθει στο ελληνικό δημόσιο με ψίχουλα. Αυτό είναι αυτονόητο.
Ωστόσο, είναι προκλητικό και ταυτόχρονα εξοργιστικό να δίνονται εν μέσω σφοδρής κρίσης μηνιαίοι μισθοί ακόμη και 18.000 ευρώ για μανατζεραίους που ορίζονται από την κυβέρνηση για μια συγκεκριμένη δουλειά. Είναι προκλητικό να λες σε 1,5 εκατ. Έλληνες που δεν έχουν δουλειά ή σε χιλιάδες άλλους που έχουν βασικό μισθό 586 ευρώ μικτά, ότι πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του 215.000 ευρώ το χρόνο για τη διευθύνουσα σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Καλά διαβάσατε. Η κ. Αναστασία Σακελλαρίου, μεγάλη μάνατζερ από τον ιδιωτικό τομέα επιλέχθηκε ως επικεφαλής του ΤΧΣ και θα παίρνει 215.000 ευρώ το χρόνο. Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε, οι μισθοί αυτοί θα είναι σε 12μηνη βάση και δε θα έχουν άλλες παροχές ή προνόμια. Ευτυχώς δηλαδή…
Επίσης, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Μ. Κολλιόπουλος θα παίρνει μόλις… 185 χιλιάδες ευρώ το χρόνο ενώ το εκτελεστικό μέλος 165.000 ευρώ.
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, μεταξύ αυτών και ο «σφαγέας» του κατώτατου μισθού, γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργος, θα παίρνουν 30.000 ευρώ το χρόνο (ριγμένοι οι κακόμοιροι).
Λογικά, η κ. Σακελλαρίου για το μισθό που θα παίρνει, περίπου 18.000 ευρώ το μήνα, θα πρέπει να κάνει… παπάδες. Θα πρέπει να υπηρετήσει το ελληνικό δημόσιο με τέτοια αυταπάρνηση ώστε να κερδίσει πολλαπλά ο ελληνικός λαός. Αλλιώς είναι προκλητικό ακόμη και για τον καλύτερο μάνατζερ να παίρνει αυτά τα λεφτά.
Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες μας η κ. Σακελλαρίου διαμαρτυρήθηκε στο Μαξίμου διότι έγινε περικοπή του μισθού της. Ο προκάτοχός της, πρόεδρος του ΤΧΣ, Παν. Θωμόπουλος εισέπραττε 294.000 ευρώ, επομένως η κ. Σακελλαρίου έχασε 80.000 ευρώ και γι’ αυτό θεώρησε σκόπιμο να διαμαρτυρηθεί.
Απ’ όσο γνωρίζουμε, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει μισθό γύρω στα 9.500 ευρώ το μήνα, δηλαδή τα μισά από τον πρόεδρο του ΤΧΣ. Αν είναι έτσι γιατί δεν αντιστρέφουμε τους ρόλους;
Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν χάσει την αίσθηση του χρήματος. Κι αν για τον κ. Μέργο τα 586 ευρώ είναι πολλά και πρέπει να περικοπούν τότε τι να πει κανείς για τα 18.000 της προϊσταμένης του; Ή τη να πει κανείς για τα 2.500 ευρώ που παίρνει ο ίδιος ως μέλος του ΤΧΣ και είναι ο δεύτερος μισθός του αφού αμείβεται κι από το υπουργείο Οικονομικών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου