Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Έρχεται η τρόικα… αναζητούνται τα «δώρα»


http://www.antinews.gr/2013/02/18/204829/
Έρχεται η τρόικα, κρύψτε τα πορτοφόλια σας. Κάθε φορά που ο Τόμσεν και η παρέα του περνούν τα σύνορα της χώρας ξεκινά ένας απίστευτος Γολγοθάς που συνήθως καταλήγει σε Σταύρωση. Το εαρινό θρίλερ για την Ελλάδα ξεκινά στις 25 Φεβρουαρίου οπότε θα έρθει το τεχνικό κλιμάκιο ενώ στις 3 Μαρτίου φτάνουν Τόμσεν και Σία.
Η δόση των 2,8 δις ευρώ είναι τυπικό να επικυρωθεί, πιθανότατα την Πέμπτη, κι από εκεί και πέρα το χάος. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τα παζάρια με το οικονομικό επιτελείο.
Ωστόσο, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα πέσουν από την πλευρά της Ελλάδας και τρία – τέσσερα ζητήματα που κρίνουν πολλά για το μέλλον της χώρας. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να σκίζει τα ρούχα του για το «λάθος» του ΔΝΤ που δεν εκμεταλλεύτηκε η κυβέρνηση, όμως, στην πράξη φαίνονται όλα. Τα αιτήματα που θα θέσει το οικονομικό επιτελείο είναι πολύ σημαντικά και δεν χωράνε καθυστερήσεις.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι θα πέσει για παράδειγμα το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση που δεν απέδωσε τίποτε η αύξησή του ενώ μια μείωση από το 23% στο 19% μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της κατανάλωσης, και ειδικά την τουριστική σεζόν 2013. Άλλωστε, το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έβαλαν λουκέτο 4.500 καταστήματα του κλάδου οδήγησε σε δραματική μείωση των εισπράξεων από ΦΠΑ.
Επίσης βασικό αίτημα θα είναι η δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών προς το δημόσιο σε πολλές δόσεις, ακόμη και 48 ή 60 δόσεις με την τρόικα να λέει όχι πάνω από 36. Ατού για την Ελλάδα το γεγονός ότι τα ληξιπρόθεσμα για το 2012 έφτασαν σχεδόν 12 δις και συνολικά 56 δις. Επομένως, καλύτερα σε δόσεις και να πληρωθούν κάποια ποσά παρά να μείνουν απλήρωτα.
Σημαντικό και κρίσιμο ζήτημα είναι ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων και πώς θα επιβληθεί καθώς και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στις αντικειμενικές αξίες. Ο φόρος πάει, πάντως για το καλοκαίρι, οπότε μάλλον η «κρυάδα» θα μας έρθει από Σεπτέμβριο.
Τέλος, τα κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων, ακόμη και η φορολογική ασυλία θα συζητηθούν με τους τροικανούς κι όλοι ελπίζουν να βρουν αυτιά που θα ακούνε.
Αν και κανείς πλέον δεν περιμένει από χαρτογιακάδες να αναγνωρίσουν τα λάθη τους, τουλάχιστον ας καταλάβουν ότι οδηγείται σε κατάρρευση η ελληνική κοινωνία. Και οι δανειστές θα χάσουν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου