Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΠΩΣ ΣΚΑΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΜΟΣΚΑΛΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΛΑΣΤΟΥ


http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12002:2013-02-25-07-38-33&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

APODRASI-VMASTOU

Τελικά δεν τρίτωσε η εναέρια απόδραση, και το... πουλάκι αυτή τη φορά δεν πέταξε. Η θεαματική επιχείρηση της απόδρασης Παλαιοκώστα από τις Φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο ...
μπορεί να βρήκε μιμητή τον Παναγιώτη Βλαστό, αλλά αυτή τη φορά απέτυχε, ύστερα από την περιπετειώδη απόπειρα, με ανταλλαγή πολλών πυροβολισμών και τραυματισμούς.
Δύο φορές επιχείρησε το ελικόπτερο με τους τέσσερις συνεργούς του Παναγιώτη Βλαστού να τον πάρει στην ανεμόσκαλα, ώσπου καθηλώθηκε στο πάρκινγκ των Φυλακών Τρικάλων, έπειτα από σφοδρή ανταλλαγή πυρών με τους φύλακες Δύο φορές επιχείρησε το ελικόπτερο με τους τέσσερις συνεργούς του Παναγιώτη Βλαστού να τον πάρει στην ανεμόσκαλα, ώσπου καθηλώθηκε στο πάρκινγκ των Φυλακών Τρικάλων, έπειτα από σφοδρή ανταλλαγή πυρών με τους φύλακες Ολα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, όταν ένα ελικόπτερο της πολιτικής αεροπορίας άρχισε να κάνει κύκλους πάνω από τον περίβολο των φυλακών, στην περιοχή Μπαλκούρα, ενάμισι χιλιόμετρο από τα τελευταία σπίτια της πόλης των Τρικάλων. Ξαφνικά ρίχτηκε μια ανεμόσκαλα και την ίδια ώρα οι δύο από τους τέσσερις επιβαίνοντες σε αυτό άρχισαν να ρίχνουν με αυτόματα όπλα προς τις σκοπιές.
Ηξεραν
Προτού προλάβουν οι φρουροί της εξωτερικής σκοπιάς καλά καλά να αντιδράσουν, ο Παναγιώτης Βλαστός σκαρφάλωσε στην ανεμόσκαλα, για να πέσει όμως δευτερόλεπτα μετά, από ελιγμό που επιχείρησε να κάνει το ελικόπτερο, αφού από τη μία σκοπιά ένας εκ των φρουρών άρχισε να βάλλει κατά του ελικοπτέρου. Τότε άρχισε κυριολεκτικά να γίνεται μάχη που κράτησε αρκετά λεπτά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι ο μηχανικός του ελικοπτέρου, το οποίο από τις σφαίρες των αστυνομικών έπαθε βλάβη και αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση μέσα στο πάρκινγκ των φυλακών. Εκεί άρχισε δεύτερος γύρος μάχης, ώσπου τελικά οι δύο αλβανικής καταγωγής συνεργάτες του Βλαστού, περικυκλωμένοι, να αναγκαστούν σε παράδοση.
Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της συμπλοκής, οι αστυνομικοί της εξωτερικής φρουράς ξέμειναν κυριολεκτικά από σφαίρες, ενώ ο τόπος γύρω από τις σκοπιές είχε γεμίσει κάλυκες. Υπολογίζεται ότι έπεσαν πάνω από 300 πυροβολισμοί.
Από καιρό κυκλοφορούσε η πληροφορία πως κάτι μεγάλο θα γινόταν αυτό το χρονικό διάστημα στις Φυλακές Τρικάλων, με αποτέλεσμα η προσοχή των αστυνομικών της εξωτερικής φρουράς να είναι τεταμένη. Εξάλλου η απόδραση των Αλβανών κακοποιών το περασμένο καλοκαίρι από το νοσοκομείο των Τρικάλων, όπου επίσης από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, ήταν αρκετή για να είναι όλοι σε εγρήγορση.
«Δεν δίστασαν σε τίποτα», είπε στην «Ε» ένας εκ των αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση, και συνέχισε: «Ημουν περίπολο και αναγκάστηκα να πέσω ολόκληρος μέσα στην τάφρο και να πυροβολώ από κει. Οι σφαίρες που έπεφταν ήταν αμέτρητες». Η μία από τις σκοπιές είναι ολόκληρη διάτρητη από σφαίρες. «Από θαύμα δεν σκοτώθηκε κανείς μας», θα πει συνάδελφός του.
Το ελικόπτερο, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από Ασπρόπυργο για Θεσσαλονίκη, όμως στον Πλαταμώνα δήλωσε βλάβη και, ενώ θα έπρεπε να επιστρέψει, βρέθηκε στα Τρίκαλα. Ο πιλότος δήλωσε πως τον οδήγησαν εκεί με την απειλή όπλου, όπως προφανώς και τον μηχανικό.
Τα συρματοπλέγματα
«Είναι βέβαιο πως θα είχε αποδράσει αν δεν είχαμε φροντίσει το καλοκαίρι να βάλουμε γύρω από τη φυλακή συρματοπλέγματα, τα οποία δεν επιτρέπουν στα ελικόπτερα να προσγειωθούν. Τότε μάλιστα είχαμε κατηγορηθεί για παραβίαση των δικαιωμάτων των κρατούμενων, σήμερα όμως θα την είχαμε πληρώσει εμείς», θα πει αστυνομικός της εξωτερικής φρουράς.
Αμέσως μετά την απόπειρα όλοι οι δρόμοι γύρω από τη φυλακή έκλεισαν, με ένα πανδαιμόνιο κυριολεκτικά να επικρατεί παντού, ενώ αργά το βράδυ αναμενόταν και η άφιξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.
Μέσα και έξω από το ελικόπτερο βρέθηκαν τρία Καλάσνικοφ και ένα πιστόλι, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στη μάχη, καθώς και άγνωστη εκρηκτική ύλη που εξετάζεται.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου