Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Το πρωτογενές πλεόνασμα αμοραλισμού και φαυλότητας και τα σενάρια με ρήτρα δραχμής που επιστρέφουν βίαια!


http://www.kourdistoportocali.com/articles/18472.htm

Από τον Βασίλη Μπόνιο

 

Πρωτογενές πλεόνασμα αμοραλισμού και ανικανότητας, παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας.Στη γραμμή Παπακωνσταντίνου-Βενιζέλου-Παπαδήμου-Σαχινίδη-Στουρνάρα και ο περισπούδαστος Σταικούρας ικετεύει αναγνώριση από τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε εφαρμόζοντας μονόπατα το μνημόνιο-πετσοκόβοντας μισθούς και συντάξεις και βάζοντας χαράτσια. Αυτή είναι η εύκολη λύση των εμπειρικών οικονομολόγων της συμφοράς οι οποίοι υποδύονται τους υπουργούς Οικονομικών. Ληστεύοντας τους πολίτες επιχειρούν να κερδίσουν την μάχη των αριθμών κλείνοντας προκλητικά τα μάτια μπροστά στην κόλαση που έρχεται με ορατούς τους κινδύνους επώδυνων εθνικών απωλειών.
Τρία χρόνια τώρα εφαρμόζουν ένα μνημόνιο της ολοκληρωτικής καταστροφήςαποφεύγοντας προκλητικά να δυσαρεστήσουν τους κομματικούς στρατούς και τα συμφέροντα των ισχυρών. Μάλιστα λόγω γερμανικών εκλογών αλλά και της «απειλής» του Μπερλουσκόνι έχει επικρατήσει σιγή ασυρμάτου όσο αφορά τις προοπτικές που έχουν οι Έλληνες να επιβιώσουν εντός της ζώνης του ευρώ. Ακόμη και ο πρόεδρος Αλέξης μέσα στη γενικότερη αμηχανία του υποστηρίζει πλέον δυναμικά την παραμονή μας στο ευρώ παρότι δυστυχώς έχουν μεταβληθεί επί το χείριστο τα δεδομένα. Η παραμονή στο ευρώ θα αποκτά πλέον όλο και λιγότερους οπαδούς. Η συγκυβέρνηση των Σαμαρά, Βενιζέλου και του πάστορα Κουβέλη αρνούμενη προκλητικά να μεταρρυθμίσει το χυδαίο δημόσιο των κρατικοδίαιτων κηφήνων (δείτε την κατάντια της ΕΡΤ), να προχωρήσει δυναμικά σε γενναίες αποκρατικοποιήσεις και να αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας επιστρέφει ξανά και ξανά στη λύση-θάνατος των χαρατσιών και του ακρωτηριασμού μισθών και συντάξεων αδιαφορώντας για τις συνέπειες στις ζωές μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στην Αθήνα από τις ευρωπαικές πρωτεύουσες αυξάνονται με καταιγιστικούς ρυθμούς οι συμφωνίες με ρήτρα δραχμής, ειδικά όταν πρόκειται για το διάστημα μετά τις γερμανικές εκλογές.
Τα σενάρια της δραχμής επιστρέφουν αυτή τη φορά πιο δυναμικά από ποτέ, όπως κι εκείνα του διπλού νομίσματος. Όσο για τους Σταικούρες, πολύ σύντομα, δεν θα τους χωράει ο τόπος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου