Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Χριστίνα Σαλεμή: Ανοιχτή επιστολή προς τον ΙΝΚΑ αναφορικά με ανακοινώσεις του (μεταμοσχεύσεις)


Mου απεστάλη μέσω e-mail από την κυρία Σαλεμή ο σύνδεσμος (link) με το παρακάτω άρθρο-ανοιχτή επιστολή. Αναδημοσιεύεται αυτούσιο, παρά τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις μου πάνω στο ευαίσθητο αυτό θέμα

Τούτη η ιστοσελίδα, όσο θα υπάρχει, θα είναι φιλόξενη σε κάθε άποψη από κάθε πολίτη, ανεξάρτητα με το αν ο διαχειριστής της συμφωνεί η όχι με αυτή!

http://justiceforgreece.wordpress.com/2013/02/24/%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF/

Προς : ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας 
Από τον Νοέμβριο του 2012 επανειλημμένα ανακοινώσατε την πρόθεση σας να προσφύγετε στην δικαιοσύνη για να ακυρώσετε το νόμο που ρυθμίζει τις γενικές αρχές και τις προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων και ιστών από ανθρώπους με σκοπό τη μεταμόσχευση στο ανθρώπινο σώμα ( ν. 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011) και καλέσατε τους πολίτες να συμμετέχουν στην διαδικασία αυτή. Επειδή θέλω να ανταποκριθώ στο κάλεσμα σας, επειδή η πρώτη ανακοίνωση σας έγινε με αφορμή την προσφυγή μου στην Χάγη που εμπεριείχε και τον σχετικό νόμο, και επειδή χρησιμοποιήσατε ένα πολύ μικρό μέρος της σε ανακοινώσεις σας προς τον τύπο, θεωρώ ότι είμαστε κάτι σαν αδήλωτοι συνέταιροι σε αυτήν την προσπάθεια και θα ήθελα να μου διευκρινίσετε κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν τις δικές σας πρωτοβουλίες.  Οι δικές μου είναι γνωστές. 
Σύμφωνα με τις δηλώσεις σας, για νόμο που υπάρχει από τον Ιούνιο του 2011 και καταγγέλθηκε στην Χάγη τον Μάρτιο του 2012 ως μια από τους μεθόδους εξαθλίωσης των Ελλήνων με σκοπό την γενοκτονία τους, δηλώνετε σήμερα, ότι είσαστε διατεθειμένοι να προσφύγετε στην δικαιοσύνη για να τον ακυρώσετε. 
Για την ακρίβεια, 
Στις 27 Νοεμβρίου 2012, δημοσιεύσατε στην ενότητα  ΔΟΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ( http://www.inka.gr/?p=994) της επίσημης ιστοσελίδας σας, ένα απόσπασμα από προσφυγή στην Χάγη, το οποίο απόσπασμα αφορούσε την καινούργια νομοθεσία με την οποία ρυθμίζονται οι γενικές αρχές και οι προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων και ιστών από ανθρώπους με σκοπό τη μεταμόσχευση στο ανθρώπινο σώμα (νόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011)  και  δηλώσατε ότι από την 1/6/2013 σκοπεύουν να μας παίρνουν ότι όργανο έχει ανάγκη το διεθνές εμπόριο μεταμοσχεύσεων, ότι η Ελλάδα θα γίνει το παγκόσμιο φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών και ότι “Το ΙΝΚΑ θα προσβάλει δικαστικά και θα καταργήσει τον νόμο 3984″. Σύμφωνα με την καταγγελία στην Χαγη, ο σχετικός νόμος, βάσει εικαζόμενης συναίνεσης, επέβαλε την άμεση έκδοση πιστοποιητικού θανάτου σε περίπτωση διάγνωσης εγκεφαλικού θανάτου κάποιου, με σκοπό την τάχιστη αφαίρεση οργάνων του ασθενή προς μεταμόσχευση σε άλλα άτομα. Ταυτόχρονα, παραχώρησε σε ιδιώτες την δυνατότητα διεξαγωγής της μεταμοσχευτηκής διαδικασίας και επέτρεπε σε υγιείς ανθρώπους να δώσουν κάποιο όργανο τους σε άτομα με τα οποία συνδέονται συναισθηματικά. 
Την Κυριακή 3 Φεβ 2013  δημοσιεύσατε την προβλεπόμενη από τον νόμο αυτό αίτηση άρνησης δωρεάς οργάνων προς τον ΕΟΜ και  προτρέψατε τους πολίτες να την συμπληρώσουν και να την στείλουν στον ΕΟΜ Δικαιώματα | INKA  ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΔΟΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ.
Την Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013, διαδώσατε στο διαδίκτυο κείμενο ( δελτίο τύπου) όπου εν συντομία, αναφέρατε ότι η Δωρεά οργάνων είναι μια εθελοντική ανθρωπιστική προσφορά, ότι όσον καιρό υπήρχε αυτό το στοιχείο το ΙΝΚΑ συμφωνούσε και διέδιδε την ιδέα της εθελοντικής αυτής προσφοράς, αλλά ότι εξαιτίας του νόμου 3984 διαφωνεί πια με την διαδικασία “δωρεάς” οργάνων. Γι΄αυτό ζητήσατε από τους πολίτες να συμπληρώσουν την δήλωση άρνηση προς ΕΟΜ  που θα βρουν στο δικό σας ιστολόγιο, δηλώσατε εκ νέου ότι θα προσβάλετε δικαστικά το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο και καλέσατε τους πολίτες να συμμετέχουν και αυτοί στον δικαστικό σας αγώνα. Κλείνοντας είπατε ότι αφού καταργηθούν ο ν. 3984 με τα παρελκόμενά του («εικαζόμενη συναίνεση», «εγκεφαλικός θάνατος», «ηλεκτρονική συνταγογράφηση» κτλ)  και η εγκύκλιος 1077 που επιδιώκει να καταργήσει κάθε Υπηρεσιακό Απόρρητο και κάθε Κώδικα Επαγγελματικής Δεοντολογίας θα προτρέψετε πάλι τους πολίτες με Ελεύθερη Βούληση να γίνουν Δωρητές (και όχι δότες) οργάνων. Μέχρι τότε, όπως είπατε : ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.  
Στις 21 Φεβρουαρίου, εκδώσατε το ίδιο δελτίο τύπου με άλλο αριθμό  ( ΔΤ 394/21.02.2013 ) και διαδώσατε πάλι στο διαδίκτυο την είδηση ότι σκοπεύετε να προσφύγετε στην δικαιοσύνη κατά του νόμου αυτού. Κατά κανόνα, το σχετικό δημοσίευμα ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι   “Η οργάνωση των καταναλωτών γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της ότι προτίθεται να προσβάλει δικαστικά το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο, που αφορά στην «εικαζόμενη συναίνεση (opt out)» στη δωρεά οργάνων ανθρωπίνου σώματος και δηλώνει ότι θεωρεί «αναξιόπιστη και τελείως ανασφαλή τη διαδικασία μεταμόσχευσης, όπως πλέον διαμορφώθηκε».” «Βάσει του νόμου αυτού, από το 2013 και εν αγνοία της πλειοψηφίας των πολιτών, η Ελλάδα μετατρέπεται ουσιαστικά σε τροφοδότη χώρα οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη. Θα είμαστε δηλαδή το παγκόσμιο φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών»  αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ  in.gr
Το άρθρο κυκλοφόρησε κατά κανόνα με τίτλο “Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει το ΙΝΚΑ για τη νομοθεσία περί δωρεάς οργάνων ” και σάρωσε  όλο το διαδίκτυο AttackTv ,   Newsbeast.gr in.gr,  tvxs.gr,axortagos.gr,  news247,  sofokleous10.gr,  Dou.gr , LawNet,  ΚΕΡΔΟΣ , TNSite ,  sarc.gr  ,ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ κλπ,κλπ)  Και πως να μην σαρώσει όταν η είδηση προερχόταν από πρακτορείο ειδήσεων και στην διάδοση του συμμετείχε και ο  ΔΟΛ ;;;  
ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ: 
Λέγοντας ότι θα ακυρώσετε το νόμο, λέτε μάλλον ότι σκοπεύετε να καταθέσετε σχετική αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας και για να πάει πιο γρήγορα η διαδικασία λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος της υπόθεσης, δηλαδή αντί να εκκρεμεί για 10 χρόνια να λυθεί σε “μόλις” δυο με τρία χρόνια, καλείτε τους πολίτες να συμμετέχουν και αυτοί. Σε ότι με αφορά, είναι αυτονόητο ότι θέλω να συμμετέχω αν θεωρώ ότι η πρωτοβουλία σας μπορεί να ευδοκιμήσει.  Μπορεί όμως;;;  
Τι εννοώ: 
Σύμφωνα με όσα εγώ ξέρω, για να προσφύγετε ενώπιων του ΣτΕ  ως Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών (ΜΚΟ)  και να ζητήσετε την ακύρωση του νόμου, πρέπει αυτός ο νόμος να παραβιάζει βασικά δικαιώματα των καταναλωτών. Αλλιώς δεν υπάρχει έννομο συμφέρον. Στην περίπτωσή μας, δηλαδή της αφαίρεσης με χειρουργική επέμβαση, υγιών οργάνων από έναν άνθρωπο και εμφύτευση τους σε άλλον (μεταμόσχευση), ο καταναλωτής είναι ο λήπτης των οργάνων.    
Συνεπώς, ως οργάνωση, εσείς τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των ληπτών εξουσιοδοτήστε να προστατεύετε με κάθε νόμιμο τρόπο και μέχρι πρόσφατα αυτό κάνατε προτρέποντας τους πολίτες να γίνουν δωρητές οργάνων.  Προστατεύατε δηλαδή τα συμφέροντα των ληπτών, προσπαθώντας να βρείτε όσους περισσότερους δωρητές ώστε να τους εξασφαλίσετε τα αναγκαία όργανα προς μεταμόσχευση. 
Τώρα όμως από όσα καταλαβαίνω, λέτε ότι θα προσφύγετε στην δικαιοσύνη για να υπερασπίσετε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εν δυνάμει δοτών, που είναι όμως οι παραγωγοί του προϊόντος και όχι οι αποδέκτες του ( καταναλωτές). Το λέω αυτό επειδή  σε όλες τις ανακοινώσεις σε αυτούς απευθυνόσαστε, στην ιστοσελίδα σας έχετε μόνο ενότητα ΔΟΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ και οι ισχυρισμοί που έως τώρα προβάλατε, τα δικαιώματα τους αφορούν και όχι εκείνα των ληπτών. Ενδεικτικά : “τίθενται και άλλα θέματα για την ασφάλεια του «δότη» όπως η διαχείριση της διαδικασίας της μεταμόσχευσης από ιδιώτες κτλ” “ το ΙΝΚΑ : Θεωρεί αναξιόπιστη και τελείως ανασφαλή την διαδικασία μεταμόσχευσης, όπως πλέον διαμορφώθηκε. Συνιστά στους πολίτες να συμπληρώνουν τη σχετική Δήλωση ότι  «ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΟΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ» αυτήν που θα βρουν στις Ιστοσελίδες και στα γραφεία του με τις σχετικές κοινοποιήσεις και οδηγίες.” “ Όταν θα καταργηθούν ο ν. 3984 με τα παρελκόμενά του («εικαζόμενη συναίνεση», «εγκεφαλικός θάνατος», «ηλεκτρονική συνταγογράφηση» κτλ) τότε πάλι θα προτρέψει του πολίτες με Ελεύθερη Βούληση να γίνουν Δωρητές (και όχι δότες) οργάνων. Μέχρι τότε: ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ”.
Και τότε, εφόσον η προσφυγή σας αφορά τα δικαιώματα των προμηθευτών και όχι τα δικαιώματα των καταναλωτών (ληπτών οργάνων ), πως θα τεκμηριώσετε το έννομο συμφέρων σας ;;; Το γεγονός ότι ο λήπτης είναι ο καταναλωτής και ο δότης είναι ο παραγωγός, αποδεικνύεται σαφέστατα και από την ύπαρξη κανόνων  ποιότητας και ασφάλειας των οργάνων που θεσπίζονται με νόμο, όπως σε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα που προορίζονται για την κατανάλωση. 
Αν έχω δίκιο στο προηγούμενο σημείο, πάει να πει ότι δεν είστε αρμόδιοι ούτε να απευθυνθείτε στους πολίτες όπως κάνατε, για να τους προτρέπετε να μην γίνουν δωρητές οργάνων.  Σε όλους τους πολίτες, θαρρώ ότι θα μπορούσατε να απευθυνθείτε μόνο εάν, έστω και αυθαίρετα, τους θεωρείτε όλους εν δυνάμει λήπτες και αν οι συμβουλές σας σχετιζόταν με τα δικά τους δικαιώματα και συμφέροντα. Μπορούσατε έτσι λχ. να τους ενημερώνετε για την όλη διαδικασία της μεταμόσχευσης τόσο πριν όσο και μετά την επέμβαση, να τους εξηγήσετε ότι η αφαίρεση οργάνων από τον δότη γίνεται με ολική νάρκωση, ότι τα όργανα είναι χρήσιμα μόνο όσο είναι ζωντανά, ότι ο ” εγκεφαλικά νεκρός ” δεν είναι το ίδιο πράγμα με το “βιολογικά νεκρός”, ότι η εγκεφαλική νέκρωση δεν διαπιστώνεται όπως ο θάνατος αλλά είναι αντικείμενο διάγνωσης που κάνει ο θεράπων γιατρός και πολλά άλλα, ώστε να ξέρει ο εν δυνάμει “καταναλωτής” τα πάντα για την διαδικασία και να έχει έτσι την δυνατότητα να αποφασίσει εν γνώση του τι θέλει να κάνει. Κατά περίεργο τρόπο όμως εσείς δεν απευθυνθήκατε ποτέ σε αυτούς αλλά αποκλειστικά και μόνο στους εν δυνάμει δότες, με τους οποίους νομίζω ότι δεν έχετε καμία σχέση ως ομοσπονδία καταναλωτών. 
Υπάρχει και κάτι άλλο: μετά την προσφυγή μου στην Χάγη, όπου μεταξύ πολλών άλλων ισχυρίστηκα ότι βάσει του καινούργιου νόμου, από το 2013 και εν αγνοία της πλειοψηφίας των πολιτών, η Ελλάδα μετατρέπεται ουσιαστικά σε τροφοδότη χώρα οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη, ο νόμος τροποποιήθηκε με το ν. 4075/ΦΕΚ 89/11.4.2012. Συγκεκριμένα προστέθηκε διάταξη η οποία προβλέπει ότι η αφαίρεση ενός ή περισσότερων οργάνων και ιστών από εγκεφαλικά νεκρό ενήλικα που δεν έχει δηλώσει ενώπιον αρμόδιας Αρχής, εγγράφως, έγκυρα και έγκαιρα την αντίθεση του, μπορεί να γίνει κατόπιν συναίνεσης της οικογένειάς του. Αυτή η διάταξη δεν ακυρώνει την αυθαιρεσία του νόμου αλλά μειώνει κάπως την επικινδυνότητα του και η εκ των υστέρων πρόσθεση της, επιβεβαιώνει 100% την ορθότητα των ισχυρισμών μου. Το ότι συνεχίζει όμως η Πολιτεία να αντιμετωπίζει το ανθρώπινο σώμα ως πράγμα με την έννοια του Εμπράγματου Δικαίου, και να παραχωρήσει στην οικογένεια του ασθενή το  δικαίωμα να ασκήσει κυριότητα επί του σώματος του και να αποφασίσει  για μέρη του, είναι εντελώς απαράδεκτο. 
Τέλος πάντων, η ερώτηση μου είναι αν ξέρετε αυτή την καινούργια διάταξη ;; Εγώ λέω ότι μια που έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που ψηφίστηκε και δηλώνετε ότι θα προσφύγετε στην δικαιοσύνη κατά του συγκεκριμένου νόμου που την περιλαμβάνει, αποκλείεται να μην την ξέρετε. Και τότε γιατί δεν τροποποιήσατε τις ανακοινώσεις σας και γιατί χρησιμοποιήσατε στην τελευταία ενημέρωση που κάνατε προς τον τύπο την αρχική μου δήλωση, που δεν ισχύει επακριβώς για την καινούργια κατάσταση, καθώς παρόμοια διάταξη υπάρχει και στην Ισπανία και σε λίγες ακόμα χώρες με τις οποίες θα μοιράσουμε τον κίνδυνο;; Το ότι κάνατε copy paste τις  συγκεκριμένες  φράσεις χωρίς να αναφέρετε την πηγή  δεν έχει καμία, μα καμία σημασία. Σημασία έχει όμως ότι τις χρησιμοποιήσατε σε λάθος χρονική στιγμή και με λάθος τρόπο. Γιατί το κάνατε αυτό;; Τα ίδια θα πείτε και στην αίτηση ακύρωσης προς το ΣτΕ ;;; Πριν κάνετε το copy paste, σκεφτήκατε τι εντύπωση θα προκαλέσει στους αναγνώστες μια τέτοια δήλωση σήμερα όταν η κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί ;;  Σκεφτήκατε και τι συνέπειες θα έχει στην Χάγη η ενσωμάτωση του συγκεκριμένου κομματιού σε δικά σας κείμενα, σε περίπτωση που ζητάτε από την ελληνική δικαιοσύνη την ακύρωση του νόμου και δεν το πετυχαίνετε ;;;  Εάν το σκεφτήκατε η όχι είναι δικό σας θέμα. Σε ότι με αφορά σας ενημερώνω ότι για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια ατυχή περιστατικά, στο εξής μπορείτε να χρησιμοποιείτε μέρος των νομικών μου κείμενων μόνο κατόπιν έγγραφης άδειας μου. 
Τέλος, καλέσατε τους πολίτες να συμμετέχουν στην αγωγή σας αλλά δεν δώσατε καμία πληροφορία σχετικά με το τι πρέπει να κάνει κάποιος που ενδιαφέρετε.  Δεν την έχετε έτοιμη και γι΄αυτό ;; Εάν ναι, θα δημοσιεύσετε το κείμενο της όταν θα ολοκληρωθεί και θα δώσετε τότε τις οδηγίες;; Θα μας πείτε τότε και ποιοι ακριβώς είσαστε ;; Δηλαδή ποιος είναι ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κλπ; Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους ενδεχόμενους ενάγοντες, αλλά εμένα με ενδιαφέρουν όλα αυτά. Μια που θέλω να συμμετέχω στην προσφυγή σας, θέλω να ξέρω με ποιους κάνω χωριό. 
Όλες οι απορίες  μου:  
1. Ως Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας ποιους εκπροσωπείτε στην περίπτωση των μεταμοσχεύσεων ;; Τους λήπτες ή τους δότες ανθρωπίνων οργάνων;;
2. Πως θα τεκμηριώσετε την ύπαρξη του έννομου συμφέροντος εάν θα προσφύγετε στην δικαιοσύνη κατά του νόμου  3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011 όπως τροποποιήθηκε με το νόμο 4075/ΦΕΚ 89/11.4.2012 ; 
3. Γιατί σε πρόσφατη ενημέρωση προς τον τύπο χρησιμοποιήσατε ισχυρισμός που αφορούσε πράξεις που έγιναν το 2011 από την κυβέρνηση Παπανδρέου (η οποία έχει καταγγελθεί στην Χάγη για απόπειρα γενοκτονίας των Ελλήνων) μετά την αποχώρηση της κυβέρνησης αυτής από την εξουσία, και μετά την τροποποίηση του επίμαχου νόμου περί δωρεάς οργάνων με το οποίο σχετιζόταν ο ισχυρισμός ;;  
4. Γιατί αντί να χρησιμοποιήσετε με λάθος τρόπο συγκεκριμένο απόσπασμα της προσφυγής αυτής δεν χρησιμοποιήσατε με σωστό τρόπο κάποιο άλλο απόσπασμα κατάλληλο για την περίπτωση και γιατί δεν στηρίξατε το αίτημα προς τον εισαγγελέα του ΔΠΔ που είναι ο καθ΄ύλην αρμόδιος να την εξετάσει μαζί και σε συνάρτηση με όλες τις άλλες προσφυγές όπως ζήτησα εγώ και χιλιάδες πολίτες Δείτε εδώ Sign the petition  ;; Δεν θέλετε να εξεταστεί η προσφυγή που χρησιμοποιήσατε ;;;
5. Και στην εποχή που προτρέπατε τους πολίτες να γίνουν δωρητές οργάνων, η αφαίρεση τους γινόταν από ασθενείς στους οποίους είχε διαγνωστεί η νέκρωση του εγκεφάλου . Τι σας έκανε να μην δεχτείτε πια ως θεμιτή την λήψη οργάνων από τέτοιους ανθρώπους ;;; [ " Όταν θα καταργηθούν  ο ν. 3984 με τα παρελκόμενά του («εικαζόμενη συναίνεση», «εγκεφαλικός θάνατος», «ηλεκτρονική συνταγογράφηση» κτλ) Τότε το ΙΝΚΑ θα επανεξετάσει το θέμα. "]
6. Γιατί ανακοινώνετε συνεχώς ότι θέλετε να προσφύγετε στην δικαιοσύνη και δεν το κάνατε ;;; 
7. Γιατί η επανειλημμένη δήλωση σας ότι ΘΑ η ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ προσφύγετε στην δικαιοσύνη θεωρείται είδηση και ανακοινώνεται σε πρακτορείο ειδήσεων ;;  
8. Εάν κάποιος πολίτης που σκόπευε να καταγγείλει τον σχετικό νόμο ακούει την ανακοίνωση σας ότι θα προσφύγετε εσείς στην δικαιοσύνη και θα τον ακυρώσετε, τι θα κάνει ;; Θα κάνει την καταγγελία του ή θα σκεφτεί ότι εσείς ως Γενική Ομοσπονδία Ελλάδας  έχετε περισσότερες δυνατότητες από αυτόν και ξέρετε καλύτερα τι και πως να κάνετε και γι΄αυτό θα παραιτηθεί από την ατομική προσπάθεια του;;; Και αν τελικά δεν κάνετε την προσφυγή ;;
9. Εφόσον θέλετε να προσφύγετε στην δικαιοσύνη κατά του νόμου αυτού γιατί δεν αξιοποιήσατε το ψήφισμα Ανίσχυρος ο καινούργιος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις  που θεωρώ ότι θα σας βοηθήσει πολύ στον δικαστικό αγώνα που λέτε ότι θα ξεκινήσετε; Εφόσον θεωρείτε ότι ο νόμος είναι άκυρος γιατί δεν υπογράψατε το ψήφισμα;; 
10. Γιατί στην επίσημη ιστοσελίδα σας www.inka.gr  δεν υπάρχει το καταστατικό σας και η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου ;; Σας υπενθυμίζω ότι είσαστε ΜΚΟ η οποία παίρνει επιχορήγηση  από το κρατικό προϋπολογισμό και όχι ιδιωτική λέσχη. Κάποια από τα μέλη σας αναφέρουν έστω ποιος είναι ο πρόεδρος .Εσείς ως γενική ομοσπονδία δεν αναφέρετε τίποτα. Δεν έχετε διοικητικό συμβούλιο ;;; 
ενδεικτικά : 
ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Ινστιτούτο Καταναλωτών ΚΡΗΤΗΣ
Διεύθυνση: Νεοζηλανδών μαχητών 14 – Χανιά – 731 33
Τηλέφωνα: 28220 22642
Fax: 28220 22652
Ηλ. Διεύθυνση: http://www.inkakritis.gr
Email: inkakritis@inkakritis.gr
Σχόλια: Η μεγαλύτερη πρωτοβάθμια Ένωση Καταναλωτών της χώρας. 1οβάθμια Πιστοποιημένη Ενωση Καταναλωτών στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι κ. Γιάννης Αννουσάκης.
ΙΝΚΑ ΡΟΔΟΥ Ινστιτούτο Καταναλωτών ΡΟΔΟΥ
Διεύθυνση: Κλαυδίου Πέπερ 6ος Όροφος Κτήριο ΤΑ Ρόδος
Τηλέφωνο: 22410 55955
Fax: 22410 43822
Email: kazinka@otenet.gr
Σχόλιο: 1οβάθμια Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών, που καλύπτει την Νήσο Ρόδο. Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο γιατρός κος Γιάννης Καζουλάκης.
εσείς αναφέρετε μόνο αυτό :
ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διεύθυνση: 3ης Σεπτεμβρίου 13 – Αθήνα – 104 32
Τηλέφωνα: 210 36.32.443
Fax: 210 36.33.976
Ηλ. Διεύθυνση: http://www.inka.gr
Email: inka@inka.gr
Σχόλια: Το ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός, και μη Κυβερνητικός Οργανισμός.
Η Ομοσπονδία είναι 2οβάθμιο Πιστοποιημένο Σωματείο Ενώσεων Καταναλωτών. Ως προς τους κανονισμούς που τη διέπουν, είναι σύμφωνη με την Εθνική Νομοθεσία για την Προστασία Καταναλωτών (Νόμος 2251/1994-3587/2007).
Δείτε ενδεικτικά τι αναφέρει άλλη ένωση καταναλωτών στην κεντρική της ιστοσελίδα 
ΕΚΠΟΙΖΩ
Σχετικά: 
[ Νόμος 2251/1994 «Προστασία των καταναλωτών» (ΦΕΚ Α ́ 191/16.11.1994)
Τα επικαλούμενα δημοσιεύματα σε χρονολογική σειρά :
[Από την 1/6/2013 σκοπεύουν να μας παίρνουν ότι όργανο έχει ανάγκη το διεθνές εμπόριο μεταμοσχεύσεων]
ΕΛΛΑΔΑ : Το παγκόσμιο φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών!
άρθρο από «Κατοχικά»
ΑΠΟ ΤΙΣ 01.06.2013 ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΟΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ
[Το ΙΝΚΑ θα προσβάλει δικαστικά και θα καταργήσει τον νόμο 3984] 
Απόσπασμα από καταγγελία στην Χάγη: »Α4. ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ .. Ο πρώτος νόμος που θέτω υπόψιν σας είναι ο νόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011 της κυβέρνησης Παπανδρέου, με τον οποίο ρυθμίζονται οι γενικές αρχές και οι προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων από ζώντες και θανόντες ανθρώπους με σκοπό τη μεταμόσχευση στο ανθρώπινο σώμα. Βάσει του νόμου αυτού, από το 2013 και εν αγνοία της πλειοψηφίας των πολιτών, η Ελλάδα μετατρέπεται ουσιαστικά σε τροφοδότη χώρα οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη. Θα είμαστε δηλαδή το παγκόσμιο φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών. Γιατί; Μέχρι τώρα, τα πράγματα είχαν ως εξής :
- λήψη οργάνων γινόταν από όσους είχαν εκφράσει γραπτώς την επιθυμία τους αυτή στον ΕΟΜ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) ή όταν υπήρχε η συγκατάθεση των συγγενών για την αφαίρεση και δωρεά οργάνων προς μεταμόσχευση.
- Αποκλειστική αρμοδιότητα για την αφαίρεση οργάνων είχε ο ΕΟΜ, όπως συμβαίνει άλλωστε και διεθνώς.
Συνεπώς, όσοι επιθυμούσαν να είναι δωρητές οργάνων σώματος το έκαναν ελεύθερα με γραπτή δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Αυτό διασφάλιζε άριστα την επιθυμία και την ελεύθερη βούληση τους, αλλά και τη διαδικασία.
Βάσει του καινούργιου νόμου:
α. Η αφαίρεση οργάνων πραγματοποιείται από «Οργανισμούς Αφαίρεσης», που είναι νοσοκομεία Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή ιδιωτικές κλινικές, που έχουν λάβει τη σχετική άδεια. Παραχωρείται έτσι, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, δικαίωμα αφαίρεσης
οργάνων σε τρίτους, οι οποίοι μάλιστα εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Όπως είπα πιο πάνω, η αφαίρεση οργάνων διεθνώς γίνεται από τις ομάδες των μεταμοσχευτικών κέντρων και όχι από ιδιώτες. ΠΡΟΣΟΧΗ !!! ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΑΡΘΡΟ ….
β. Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται, εφόσον όσο ζούσε δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του. Γίνεται δηλαδή βάσει δικαζόμενης συναίνεσής του.
Σχόλιο : Με αυτό τον τρόπο, το ανθρώπινο σώμα μετατρέπεται με την έννοια του Εμπράγματου Δικαίου σε πράγμα, επειδή κάποιος (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) ασκεί πια κυριότητα επ’ αυτών, έχοντας από το νόμο το δικαίωμα να αποφασίσει για τα όργανα του θανόντος (αυτός που αποφασίζει για τα πράγματα ασκεί κυριότητα επ’ αυτών). Και επειδή το σώμα γίνεται πράγμα, ο νόμος προβλέπει και τους σχετικούς κανόνες ποιότητας και ασφάλειας.
γ . Θανόν (πτώμα), θεωρείται πια και ο εγκεφαλικά νεκρός άνθρωπος και έτσι είναι υποχρεωτική από 01.06.2013 και η αφαίρεση οργάνων ενηλίκων – εγκεφαλικά νεκρών, εκτός εάν είχαν δηλώσει την αντίθεσή τους εγγράφως στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, εάν υπάρχει πιστοποιητικό του γνήσιου της υπογραφής τους και αν αυτό φτάσει έγκαιρα στα χέρια όσων έχουν εξουσιοδότηση για την λήψη οργάνων. [και βέβαια δεν παραπέσει ]
[…] Όσο για την σχετική δήλωση εναντίωσης στην λήψη οργάνων, με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής, όχι μόνο ότι είναι μια διαδικασία που οδηγεί εκατομμύρια πολίτες σε μια περιττή γραφειοκρατική διαδικασία, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να ολοκληρωθεί στο σύνολο, τόσο από πλευράς πολιτών όσο και από πλευράς ΕΟΜ αλλά είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν πολλοί οι οποίοι δε θα προλάβουν ή δε θα μπορέσουν (για λόγους άγνοιας ή αδυναμίας ή αμέλειας κλπ) να καταχωρήσουν δήλωση στον ΕΟΜ. Έτσι θα μετατραπούν αυτόματα σε δότες και θα τους αφαιρεθούν τα όργανα χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή τους. Εννοείται όμως ότι μια δήλωση μπορεί πάντα και να χαθεί ή να βρεθεί αφού πετσοκόψουν το σώμα του αιτούντα … Σύμφωνα με όλα τα προαναφερόμενα: – η διάταξη περί της «εικαζόμενης συναίνεσης» ανοίγει τους ασκούς του Αίολου καθώς: – καταστρατηγεί την ελεύθερη βούλησή μας, υποβιβάζει τις ανθρώπινες αξίες, μετατρέπει σε πράγμα τον άνθρωπο και τα όργανά του, υποβιβάζει την έννοια του εθελοντισμού, δημιουργεί κινδύνους για τον πληθυσμό, βάζει σε δοκιμασία τη σχέση ασθενούς και ιατρού, αγνοεί τη θέση των συγγενών του θανόντος και την ιστορική και θρησκευτική παράδοση που αποδίδουν ιδιαίτερο σεβασμό στο νεκρό. – η ταύτιση της εγκεφαλικής νέκρωσης με το βιολογικό θάνατο, εκτός των προαναφερόμενων, νομιμοποιεί εμμέσως πλην σαφώς και την ευθανασία, επειδή η λήψη ζωτικού μοσχεύματος από εγκεφαλικά νεκρό δότη, προκαλεί τον βιολογικό θάνατό του. Για το λόγο αυτό όμως, και επειδή η σχετική πράξη μπορεί πια να γίνει χωρίς αίτημα και χωρίς καμία προϋπόθεση, νομιμοποιείται όχι μόνο η ευθανασία αλλά και ο φόνος. Αναρωτιέμαι κιόλας πόσοι ασθενείς από εδώ και πέρα κινδυνεύουν να κηρυχτούν εγκεφαλικά νεκροί από διάφορους ασυνείδητους; Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο στις μακάβριες συνέπειες που ο νόμος μπορεί να έχει, για να μην δώσω και ιδέες. Πάντως, σημασία έχει ότι τίποτα δεν πάει χαμένο από έναν άνθρωπο, μία που δεν είναι μόνο τα ζωτικά όργανα αλλά όλα τα
όργανα (το μεγαλύτερο είναι το δέρμα…), οι ιστοί και τα κύτταρα, τα οποία ως μέρος του οργάνου ταυτίζονται με αυτό. Δείτε εδώ τι περίπου εννοώ […] Αυτή η έντεχνη παρουσίαση όμως (βάπτιση της αυθαίρετης λήψης οργάνων ως δωρεά, βάπτιση των αναγκαστικών δοτών ως δωρητές και βάπτιση των εγκεφαλικά νεκρών ανθρώπων ως θανόντες) δεν ξεγέλασε τους επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και άλλων επιστημόνων καθώς και την Εκκλησία της Ελλάδος (Ιερά Σύνοδος), οι οποίοι ήταν ενήμεροι για το σχέδιο νόμου, κατάλαβαν αμέσως τους κινδύνους που κρύβει και διαμαρτυρηθήκαν έντονα. Οι διαμαρτυρίες τους δεν έφεραν όμως κανένα αποτέλεσμα και για άλλη μια φορά, με κυβερνητική απόφαση, οι διαφωνούντες απομακρύνθηκαν. Και μιλάω για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΜ, τα μέλη του οποίου απαλλαχτήκαν από τα καθήκοντά τους στις 15/06/2011, την ημέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή δηλαδή. Η καινούργια ηγεσία ανέλαβε καθήκοντα στις 16/06/2011, ημέρα της ψηφοφορίας. Για την ιστορία αναφέρω ότι εντελώς «συμπτωματικά», ο νόμος αυτός ψηφίσθηκε στις 16/06/2011, χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, από ένα Κοινοβούλιο πολιορκούμενο από πλήθος Ελλήνων πολιτών, που διαμαρτυρόταν για την πλήρη εξαθλίωση, στην οποία τους οδηγούσε το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο […]Έτσι κανένας δεν πληροφορήθηκε το γεγονός και αμφιβάλλω αν οι ίδιοι οι βουλευτές ξέρουν τι ψήφισαν αφού η πλειοψηφία τους ήταν απασχολημένη με τα προαναφερόμενα, αλλά κυρίως με την ενδεχόμενη υπουργοποίηση τους ή των κομματικών φίλων τους. Τίθεται όμως και άλλο ερώτημα : Yπό αυτές τις συνθήκες πόσοι βουλευτές συμμετείχαν στην συνεδρίαση της 16ης Ιουνίου και πόσοι ψήφισαν τον νόμο αυτό; 20; 30 ; 50; Ενδεικτικά, αναφέρω ότι ναι μεν ήμουν από τους λίγους που ήξεραν για την ύπαρξη του νομοσχεδίου, αλλά μόλις πρόσφατα έμαθα ότι ο νόμος τελικά ψηφίστηκε και τι ακριβώς λέει. Αυτό συμβαίνει επειδή εκείνη την περίοδο ήμουν και εγώ πολύ ταραγμένη όπως όλοι οι άλλοι, και επιπλέον, μαθαίνοντας τον Αύγουστο από τα ΜΜΕ, ότι ο Υπουργός Υγειάς κ. Λοβέρδος μοίρασε στους υπουργούς και στους συνεργάτες του αιτήσεις να γίνουν δωρητές οργάνων, πίστεψα ότι ο νόμος τελικά δεν ψηφίστηκε. Αλλιώς γιατί να μοιράσει τέτοιες αιτήσεις ο υπουργός;
[…] Υπάρχει και κάτι άλλο που δεν κατάλαβα. Θα εκδοθεί πιστοποιητικό θανάτου και θα γίνει λήψη οργάνων και από τους ευρωπαίους και άλλους αλλοδαπούς πολίτες, που τυχαίνει να κηρυχτούν εγκεφαλικά νεκροί στην Ελλάδα ή αυτό ισχύει μόνο για τους Έλληνες πολίτες; Και αν ναι, προς εφαρμογή της αρχής της ισότητας των πολιτών ενώπιον του νόμου, πώς θα εξασφαλιστεί η λήψη οργάνων όλων εκείνων των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό; Εάν λάβουμε υπόψιν τα προαναφερόμενα, τις τακτικές που χρησιμοποίησε ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του στο παρελθόν, αλλά και τον τρόπο παρουσίασης του νόμου, είναι ξεκάθαρη η πρόθεση εξαπάτησης και παραπλάνησης της κοινής γνώμης. […]
Τέλος, επειδή ο εμπνευστής του ήξερε πολύ καλά τι έκανε, ο νόμος αυτός δεν αποτελεί μόνο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας λόγω μαζικής και απίστευτης παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων μας, περιλαμβανόμενων και των ουσιωδών δικαιωμάτων στη ζωή, στην ελευθερία και στον αυτοπροσδιορισμό (ατομικό και συλλογικό), αλλά και απόπειρα γενοκτονίας […] 
Δικό μου σχόλιο. ΤΟ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ – ΚΑΤΟΧΙΚΑ Απο 1/1/2013 θα μας αρπάξουν ακόμα και την … – Κατοχικά Νέα και η Καταγγελία Σαλεμή στον Εισαγγελέα του ΔΠΔ (ICC)
” Βάσει του νόμου αυτού, από το 2013 και εν αγνοία της πλειοψηφίας των πολιτών, η Ελλάδα μετατρέπεται ουσιαστικά σε τροφοδότη χώρα οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη. Θα είμαστε δηλαδή το παγκόσμιο φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών.”  
2) Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013
Προς τον
·         Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) Τμήμα Προώθησης Δωρεάς Ιστών & Οργάνων – Αν. Τσόχα 5, 11521 Αθήνα – Φαξ: 2107255066, τηλ: 2132027021, 2132027017, (υπόψη κ. Προέδρου)
Κοινοποίηση:
·         Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) – Πλουτάρχου 3, Αθήνα 10675 – Φαξ: 2107258663, τηλ: 2107258660-2, 2107295031-2 (υπόψη κ. Προέδρου)
·         ΙΝΚΑ / Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας – Γ΄ Σεπτεμβρίου 13, 10432 Αθήνα –Φαξ: 2103633976, τηλ: 2103632443.
·        ………………………………………………………………………………………………………………………………………  …………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Κύριοι,
ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΟΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ
Με την παρούσα υπεύθυνη δήλωσή μου, (γνωρίζοντας τις συνέπειες του νόμου περί ψευδούς δηλώσεως) σας δηλώνω ότι: σε περίπτωση θανάτου μου δεν επιθυμώ να ληφθούν τα όργανά μου προς μεταμόσχευση, δεν επιτρέπω σε κανέναν (συγγενή μου ή τρίτο ή οποιονδήποτε φορέα δημόσιο ή ιδιωτικό), σε οποιονδήποτε χρόνο, και για οποιαδήποτε αιτία, να ανακαλέσει αυτή την απόφασή μου ομοίως δεν εκχωρώ σε κανέναν, κανένα δικαίωμα στη σωματική μου ακεραιότητα πριν και μετά τη σωματική μου αποβίωση. Η παρούσα μπορεί να ανακληθεί μόνο από εμένα με συμβολαιογραφική πράξη.
Επίσης αιτούμαι να γνωστοποιήσετε την παρούσα προς όλους τους αρμόδιους φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, που με οποιονδήποτε τρόπο εμπλέκονται με το θέμα (και συνεπώς τους θεωρώ ενημερωμένους).
Τα ανωτέρω ισχύουν και για τα ανήλικα τέκνα μου.
             Ονοματεπώνυμο                                                         Ημερομηνία γέννησης
  • _
  • _
  • _
  • _

Ο δηλών (Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αρ. δελτίου ταυτότητας / διαβατηρίου, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας με Τ.Κ. και τηλέφωνο επικοινωνίας.)
Τόπος και ημερομηνία

                        Υπογραφή
Σχετικά Αρχεία:   Δήλωση άρνησης ΕΟΜ_
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Α) Συμπληρώστε το έντυπο δήλωσης με όλα τα στοιχεία που αναγράφονται και βεβαιώστε την υπογραφή σας από Δημόσια Αρχή (ΚΕΠ, Αστυνομία, Δήμο κτλ), και κρατείστε αντίγραφο. Αν έχετε παιδιά συμπληρώστε τα. Προσοχή όμως, μόλις συμπληρώσουν τα παιδιά τα 18 χρόνια θα πρέπει να κάνουν μόνα τους, πάλι τη δήλωση.
Β) Στείλτε την πρωτότυπη δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) με έναν από τους τρεις παρακάτω τρόπους: Είτε με απευθείας παράδοση, είτε με αποστολή (με κούριερ ή με φαξ όχι με συστημένο), είτε με δικαστικό επιμελητή. Κρατείστε το αποδεικτικό αποστολής, ζητείστε αριθμό πρωτοκόλλου και αναμείνατε την επιβεβαιωτική επιστολή.
Γ) Κοινοποιήστε τη δήλωση στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), στο ΙΝΚΑ (ή και σε άλλο φορέα που εσείς κρίνετε) με κούριερ ή με φαξ.
Δ) Ενημερώστε φίλους, συγγενείς, και τον οικογενειακό σας γιατρό, ότι δεν είσαστε δότης οργάνων.
3) Ο ΙΝΚΑ λέει όχι στην δωρεά οργάνων! 4 Φεβρουαρίου 2013 
Αρνείται να γίνει υποχρεωτικός δότης οργάνων
Δεν έχει εισαχθεί τίτλος
News // Ελλάδα // 4 Φεβρουαρίου 2013 // 11:44 
Η Δωρεά οργάνων είναι μια εθελοντική ανθρωπιστική προσφορά, όσον καιρό υπήρχε αυτό το στοιχείο το ΙΝΚΑ συμφωνούσε και διέδιδε την ιδέα της εθελοντικής αυτής προσφοράς. Όμως ατυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει και συγκεκριμένα:
Με το νόμο 3984 θεωρούμαστε όλοι όλοι με «εικαζόμενη συναίνεση (opt out)» δότες οργάνων, αυτός ο πρωτοφανής νόμος που δεν έχει παρόμοιο σε κανένα κράτος του κόσμου υπογράφεται από τους κ.κ. Παπούλια, Βενιζέλο, Κουτρουμάνη, Λοβέρδο και Παπαϊωάννου (ΦΕΚ τ.1ο αφ 150/27-6-2011) και ψηφίστηκε χωρίς ονομαστική ψηφοφορία ενώ ο λαός διαδήλωνε κατά των Μνημονίων. 
Εκτός από την βίαιη κατάργηση της αυτοδιάθεσης του ανθρωπίνου σώματος, κάτι που μόνο στα Νταχάου είχε συμβεί το σκηνικό συμπληρώνεται, από το ορισμό του «εγκεφαλικού θανάτου», δηλαδή το κώμα, και από την «ηλεκτρονική συνταγογράφηση» που επιτρέπει (γρήγορα άμεσα και για όλο τον Ελληνικό Πληθυσμό) στον οποιονδήποτε, νόμιμα ή παράνομα, να έχει άποψη για το αν ο κάθε πολίτης (εν ζωή ή νεκρός) είναι «ελκυστικός δότης». Τέλος τίθενται και άλλα θέματα για την ασφάλεια του «δότη» όπως η διαχείριση της διαδικασίας της μεταμόσχευσης από ιδιώτες κτλ
Τα γεγονότα συμπληρώνονται και από την παραίτηση του τότε Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) Γιάννη Βλαχογιάννη (Μάιος 2011) ο οποίος διαφώνησε με τον κ. Λοβέρδο. 
Για όλα τα παραπάνω το ΙΝΚΑ :
• Θεωρεί αναξιόπιστη και τελείως ανασφαλή την διαδικασία μεταμόσχευσης, όπως πλέον διαμορφώθηκε.
• Συνιστά στους πολίτες να συμπληρώνουν τη σχετική Δήλωση ότι «ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΟΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ» κατά προτίμηση αυτή που θα βρουν στις Ιστοσελίδες και στα γραφεία του με τις σχετικές κοινοποιήσεις και οδηγίες.
• Θα προσβάλει δικαστικά το σημερινό σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.
Όταν θα καταργηθούν ο ν. 3984 με τα παρελκόμενά του («εικαζόμενη συναίνεση», «εγκεφαλικός θάνατος», «ηλεκτρονική συνταγογράφηση» κτλ) τότε πάλι θα προτρέψει του πολίτες με Ελεύθερη Βούληση να γίνουν Δωρητές (και όχι δότες) οργάνων. Μέχρι τότε:

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
Στέλνουμε τις Δηλώσεις Άρνησης Επίταξης των οργάνων μας 
ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ (Έλληνες και αλλοδαπούς)
Συμμετέχουμε στις δικαστικές ενέργειες του ΙΝΚΑ

Μας καταστρέψανε τη Ζωή, δεν θα μας την πάρουνε 
4)  Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

AΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΙ ΔΟΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

 
AΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΙ ΔΟΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΙΝΚΑ-ΔΤ 394/21.02.2013
 
Η Δωρεά οργάνων είναι μια εθελοντική ανθρωπιστική προσφορά. Όμως ατυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει και συγκεκριμένα:
Με το νόμο 3984 θεωρούμαστε όλοι με «εικαζόμενη συναίνεση (opt out)» δότες οργάνων. Αυτός ο πρωτοφανής νόμος που δεν έχει παρόμοιο σε κανένα κράτος του κόσμουυπογράφτηκε από τους κ.κ. Παπούλια, Βενιζέλο, Κουτρουμάνη, Λοβέρδο και Παπαϊωάννου (ΦΕΚ τ.1ο αφ 150/27-6-2011) και ψηφίστηκε χωρίς ονομαστική ψηφοφορίαενώ ο λαός διαδήλωνε κατά των Μνημονίων.
Εκτός από την βίαιη κατάργηση της αυτοδιάθεσης του ανθρωπίνου σώματος, κάτι που μόνο στα Νταχάου και Άουσβιτς είχε συμβεί το σκηνικό συμπληρώνεται, από τον ορισμό του «εγκεφαλικού θανάτου» (δηλαδή την απώλεια συνείδησης σε  κωματώδη διαδικασία, από την οποία πολύ έχουν ανανήψει), και από την «ηλεκτρονική συνταγογράφηση»που επιτρέπει (γρήγορα  άμεσα και για όλο τον Ελληνικό Πληθυσμό)  στον οποιονδήποτε, νόμιμα ή παράνομα, να έχει άποψη για το αν ο κάθε πολίτης  (εν ζωή ή νεκρός) είναι «ελκυστικός δότης». Τέλος τίθενται και άλλα θέματα για την ασφάλεια του «δότη» όπως η διαχείριση της διαδικασίας τηςμεταμόσχευσης από ιδιώτες κτλ
Τα γεγονότα συμπληρώνονται και από την παραίτηση του τότε Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ)Γιάννη Βλαχογιάννη (Μάιος 2011) ο οποίος διαφώνησε με τον κ. Λοβέρδο.
Για όλα τα παραπάνω το ΙΝΚΑ :
  • Θεωρεί αναξιόπιστη και τελείως ανασφαλή την διαδικασία μεταμόσχευσης, όπως πλέον διαμορφώθηκε.
  • Συνιστά στους πολίτες να συμπληρώνουν τη σχετική Δήλωση ότι  «ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΟΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ» αυτήν που θα βρουν στις Ιστοσελίδες και στα γραφεία του με τις σχετικές κοινοποιήσεις και οδηγίες.
  • Θα προσβάλει δικαστικά το σημερινό σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.
Όταν θα καταργηθούν  ο ν. 3984 με τα παρελκόμενά του(«εικαζόμενη συναίνεση», «εγκεφαλικός θάνατος», «ηλεκτρονική συνταγογράφηση» κτλ) καθώς και η εγκύκλιος 1077 που επιδιώκει να καταργήσει κάθε Υπηρεσιακό Απόρρητο και κάθε Κώδικα Επαγγελματικής Δεοντολογίαςκαι  το ΙΝΚΑ έχει προσβάλει.  Τότε το ΙΝΚΑ θα επανεξετάσει το θέμα. Μέχρι τότε:
 
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
 
Στέλνουμε τις Δηλώσεις Άρνησης 
Επίταξης των οργάνων μας
ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ (Έλληνες και αλλοδαπούς)
Συμμετέχουμε στις δικαστικές ενέργειες του ΙΝΚΑ
Μας καταστρέψανε τη Ζωή, δεν θα μας την πάρουν
5) Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει το ΙΝΚΑ για τη νομοθεσία περί δωρεάς οργάνων
 Δημοσίευση: 21 Φεβ. 2013, 12:26
Αθήνα
Στη Δικαιοσύνη προτίθεται να προσφύγει η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος (ΙΝΚΑ) για το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στη δωρεά οργάνων.
«Η δωρεά οργάνων είναι μια εθελοντική ανθρωπιστική προσφορά» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος και προτείνει στους πολίτες να συμπληρώνουν τη σχετική δήλωση ότι «Αρνούμαι να γίνω δότης οργάνων», την οποία θα βρουν στις ιστοσελίδες και στα γραφεία της με τις σχετικές κοινοποιήσεις και οδηγίες.
«Βάσει του νόμου αυτού, από το 2013 και εν αγνοία της πλειοψηφίας των πολιτών, η Ελλάδα μετατρέπεται ουσιαστικά σε τροφοδότη χώρα οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη. Θα είμαστε δηλαδή το παγκόσμιο φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της.
Η οργάνωση των καταναλωτών γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της ότι προτίθεται να προσβάλει δικαστικά το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο, που αφορά στην «εικαζόμενη συναίνεση (opt out)» στη δωρεά οργάνων ανθρωπίνου σώματος και δηλώνει ότι θεωρεί «αναξιόπιστη και τελείως ανασφαλή τη διαδικασία μεταμόσχευσης, όπως πλέον διαμορφώθηκε».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κύριοι,
Περιμένω με ανυπομονησία την απάντηση σας και σας ευχαριστώ προκαταβολικά γι΄αυτήν 
Χριστίνα Σαλεμή, 
(απλός πολίτης που δεν εκπροσωπεί κανέναν άλλο πάρα μόνο τον εαυτό της)
ΥΓ Για όσους δεν το ξέρουν, διευκρινίζω ότι ο νόμος δεν μπορεί να ακυρωθεί παρά μόνο από το ΣΤΕ. Στην Χάγη έχει χρησιμοποιηθεί μόνο ως αποδεικτικό στοιχείο των προθέσεων της τότε πολιτικής ηγεσίας της χώρας και η ακύρωση του στην Ελλάδα θα ενισχύσει κατά πολύ τους ισχυρισμούς που έχουν υποβληθεί στην Χάγη. Εάν όμως γίνει λάθος αίτηση προς το ΣΤΕ, ο νόμος δεν θα ακυρωθεί και η σχετική δικαστική απόφαση θα χρησιμοποιηθεί για να αποδυναμωθούν  οι ισχυρισμοί . 
Σχετικές αναρτήσεις Μεταμοσχεύσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου