Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Η "μυστική" συνάντηση, η χαρτοπετσέτα, οι οδηγίες και ο Ερντογάν


http://www.kourdistoportocali.com/articles/18730.htm



Οι συμβουλές πριν του παραδώσει τα...κλειδιά του κόμματος
Ένα άγνωστο παρασκήνιο φέρνουν σήμερα στο φως τα parapolitika.gr. Λίγα χρόνια πριν ο Κώστας Καραμανλής αναλάβει πρόεδρος της ΝΔ,στο συνέδριο του 1997, ο Εθνάρχης είχε καλέσει τον ανιψιό του στο σπίτι του στην Πολιτεία, για να του μιλήσει και να του δώσει κάποιες συμβουλές. 
Τότε του είπε πως επειδή σε λίγα χρόνια θα αναλάβει την ηγεσία του κομματος, πρέπει να ξέρει κάποια πράγματα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο Εθνάρχης τον συμβούλεψε να ακολουθήσει πολιτική φιλίας με την γείτονα χώρα, να βρει κάποιον Τούρκο ηγέτη αξιόπιστο και καλό συνομιλητή και τέλος να μην κάνει εθνικές υποχωρήσεις.
Ο νεαρός τότε Κώστας Καραμανλής, σημείωσε τα λεγόμενα του θείου του, σε μία χαρτοπετσέτα, την έβαλε στην τσέπη και έφυγε.
Λίγα χρόνια μετά, εν έτει 1997, εξελέγη πανηγυρικά πρόεδρος της ΝΔ. Το 2002 ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές και βγήκε πρωθυπουργός, αλλά δεν άσκησε τα καθήκοντα του επειδή ήταν Ισλαμιστής. Τότε βρήκε την ευκαρία ο Καραμανλής και τον πήρε τηλέφωνο για να του εκφράσει την συμπαράσταση του, κάτι που ο Ερντογάν, όπως φάνηκε στην συνέχεια, εκτίμησε δεόντως.
Αργότερα με την συνταγματική αναθεώρηση, ο Ερντογάν αναλαμβάνει πρωθυπουργός και καλεί τον Κώστα Καραμανλή στο συνέδριο του κόμματος του. Ο πρόεδρος της ΝΔ αποδέχεται την πρόσκληση και αρχίζει να εφαρμόζει πιστά τις οδηγίες που είχε γράψει αρκετά χρόνια πριν στην χαρτοπετσέτα, με τις συμβουλές του θείου του. 
Πηγαίνει στην Άγκυρα στο συνέδριο του Ερντογάν και μιλά στους οπαδούς του τουρκικού κόμματος, κάνοντας ευθέως ένα γερό άνοιγμα φιλίας. Είναι ο πρώτος Έλληνας ηγέτης που λέει δημόσια ότι υποστηρίζει την Ευρωπαική προοπτική της Τουρκίας. Το πλήθος τον αποθεώνει. 
Μπροστά στο ίδιο κοινό, εφαρμόζει την δεύτερη συμβουλή του θείου του. Κάνει λόγο για την ελληνική ιστορία και την τουρκική και λέει πως ο κάθε λαός έχει κάθε δικαίωμα να παρουσιάζει την ιστορία του όπως την βλέπει και την νιώθει αυτός. Δεν κάνει εκπτώσεις.
Λίγα χρόνια μετά έρχεται η κουμπαριά με τον Ερντογάν, επισφραγίζοντας την πολιτική του πρώην πρωθυπουργού με την Τουρκία.
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/556639/I-mystiki-synantisi-toy-Ethnarchi-me-ton-Kosta-Karamanli-prin-gnei-Proedros-tis-ND.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου