Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ: Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑΣΙΟΥΤΖΙΚ ΑΠΟ ΤΟ "ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ" ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11030:----------q--q---&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

romanos

Φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου και γόνος της πασίγνωστης οικογένειας Νάσιουτζικ είναι ο 20χρονος Νίκος Ρωμανός, ο οποίος συνελήφθη για συμμετοχή στις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης και τα αποτυπώματά του ταυτοποιήθηκαν στις γιάφκες των «Πυρήνων» σε Καλλιθέα και Βόλο. Γιος της συγγραφέως Παυλίνας Νάσιουτζικ, η οποία για πολλά χρόνια αποτελούσε μόνιμο «θαμώνα» στις κοσμικές στήλες και τα lifestyle έντυπα, ο νεαρός κατηγορούμενος βρισκόταν στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, δίπλα στον Αλέξη, και ήταν ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη των ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη.
Καλοαναθρεμμένο παιδί των βορείων προαστίων, ο Νίκος Ρωμανός μεγάλωσε στο Ψυχικό και για αρκετά χρόνια έκανε μαθήματα πιάνου υπό την επίβλεψη γνωστής Ελληνίδας σοπράνο. Η μητέρα του, Παυλίνα Νάσιουτζικ, γνωστή στους κοσμικούς κύκλους για τα best seller με τα «φανταχτερά» εξώφυλλα -«Μύκονος Μπλουζ», «Μαμάδες βορείων προαστίων»- βρήκε στο πρόσωπό του το «φάρμακο» για την κατάθλιψη! Οπως η ίδια είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, την κατάθλιψη από την οποία υπέφερε τής προκάλεσε η δεκαετούς διάρκειας δικαστική περιπέτεια του πατέρα της, ο οποίος κατηγορήθηκε για την άγρια δολοφονία του συγγραφέα Θανάση Διαμαντόπουλου με 97 σφυριές τον Σεπτέμβριο του 1984.
Ο κατηγορούμενος Αθανάσιος Νάσιουτζικ, πρώην πρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και παππούς του Νίκου Ρωμανού, καταδικάστηκε στην αρχή σε ισόβια, αθωώθηκε στη συνέχεια δύο φορές λόγω αμφιβολιών, δικάστηκε ξανά το 1993 και τελικώς αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά τον Απρίλιο του 1995. Η Παυλίνα Νάσιουτζικ δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να πιστεύει στην αθωότητά του, ενώ η υπόθεση ήταν για πολλά χρόνια το αγαπημένο δικαστικό θρίλερ των εφημερίδων. Ο πατέρας της ήταν για εκείνη ένας άνθρωπος που διασύρθηκε άδικα. «Ενας άνθρωπος που μου έχει σταθεί και μου στέκεται απίστευτα. Τα βράδια δεν κοιμάται, αν δεν ακούσει το ασανσέρ, αν δεν είναι βέβαιος ότι γύρισε ο γιος μου» τόνισε στην ίδια συνέντευξη.
Η ίδια επισκέφθηκε πολλές φορές τον πατέρα της στη φυλακή, «εκεί που όλοι ήταν πολύ συμπαθητικοί» και έδωσε τη δική της εκδοχή για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, μέσα από το αυτοβιογραφικό βιβλίο της «Τόσο λίγη αλήθεια», το οποίο εκδόθηκε πριν από λίγα χρόνια. «Διάλεξα να πιστέψω στο πρόσωπο του πατέρα που μου διάβαζε "Ολιβερ Τουίστ", όταν ήμουν άρρωστη στο κρεβάτι, μου έφερνε ζάχαρη και σοκολάτα όταν ξυπνούσα από εφιάλτη και περίμενε όλο αγωνία στο παράθυρο να γυρίσω από το φροντιστήριο, με αχνιστή από τα χέρια του την καρμπονάρα» έγραψε. Στο βιβλίο της θυμήθηκε ξανά την ημέρα που έκλεινε τα 18 και έμαθε ότι ο πατέρας της κατηγορείται για φόνο. Ημέρα που «σημάδεψε» όλη την υπόλοιπη ζωή της μέχρι τη γέννησή του γιου της Νίκου.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου