Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Η χούντα είναι ένα πολύ κακό «πολίτευμα». Ευτυχώς που δεν υπάρχει χειρότερο!


http://www.pentapostagma.gr/2013/02/xounta-polu-kako-politeuma-ellhnikos-xrusos-xalkidiki.html
Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Στα χείλη αμέτρητων πολιτών είναι κολλημένος ο όρος «χούντα» για να περιγράψει τη σημερινή πολιτική κατάσταση. Άνθρωποι με ψευδεπίγραφες ιδεολογικές θέσεις γαντζωμένοι στις καρέκλες υπηρετούν συγκεκριμένο σκοπό …και συμφέροντα άσχετα με το συμφέρον του λαού και εφευρίσκουν τα πλέον παιδαριώδη επιχειρήματα για να μας πείσουν ότι η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου σε οποιαδήποτε τιμή και με “οποιοδήποτε κόστος” συμφέρει εμάς και όχι τα λαμόγια και ότι αυτή η εκποίηση θα μειώσει δήθεν το χρέος.
«Θα προστατεύσω με κάθε κόστος τις επενδύσεις» των χρυσωρύχων διεκήρυξε ο πρωθυπουργός, για να καθησυχάσει τους Καναδούς «επενδυτές». Έτσι εξηγείται και η άνοδος του υπουργού Δημόσιας Τάξης μετά του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στις Σκουριές αμέσως μετά το περιστατικό της επίθεσης κουκουλοφόρων και τον βανδαλισμό εξοπλισμού και εγκαταστάσεων της εταιρείας. Πάντως, η εν λόγω επίθεση από 40 [όχι δύο ή τρία ή δεκατρία] άτομα δεν χαρακτηρίσθηκε «τρομοκρατική», εξ ου και δεν έχει αναμιχθεί στη διερεύνησή της η Αντιτρομοκρατική. Οι δράστες παραμένουν και θα παραμείνουν ασύλληπτοι. Όπως όλοι αυτοί που έχουν διαλύσει τούτο τον τόπο.
Εντύπωση, πάντως, προκαλεί η αποφασιστικότητα* του πρωθυπουργού να προστατεύσει «με κάθε κόστος» την επένδυση και όχι τις θέσεις εργασίας. Με κάθε κόστος;
Μακάρι να προστάτευε με το ίδιο κόστος το εισόδημα των συνταξιούχων και εργαζομένων.
Μακάρι να προστάτευε με το ίδιο κόστος τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη στέλνοντας στην ανεργία κι’ άλλους πολίτες. Πολύ περισσότερους από αυτούς που θα βρουν δουλειά στα χρυσωρυχεία της Χαλκιδικής και της Θράκης. [ΣΗΜ: κάποτε είχε διακηρύξει ο ίδιος άνθρωπος ότι όταν έλθει εν τη εξουσία, θα ερευνήσει όλες τις δημόσιες συμβάσεις και προμήθειες από το 1974 και μετά. Αν αρχίσει ποτέ από τις επενδύσεις στη Θράκη, ίσως μάθουμε κάποτε πόσες "επενδύσεις" έγιναν εκεί και πόσες χρηματοδοτήσεις καταβρόχθισαν πολλοί επενδυτές].
Μακάρι να προστάτευε με το ίδιο κόστος τους πολίτες από τις τράπεζες και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας από τις επιβουλές της γείτονος.
Μακάρι να προστάτευε με το ίδιος κόστος τον λαό από τα γαμψά νύχια των γυπαετών που ζυγιάζονται κάτω από τον καταγάλανο ουρανό.
Λέτε η επίθεση των κουκουλοφόρων στις Σκουριές να έχει σχέση με την πτώση της βουλγαρικής κυβέρνησης;
* Σε συνέντευξή του διάβασα ότι είναι αποφασισμένος να κινηθεί με αποφασιστικότητα. Ελπίζω η αποφασιστικότητά του να είναι αποφασιστική.


πηγη

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/02/xounta-polu-kako-politeuma-ellhnikos-xrusos-xalkidiki.html#ixzz2Lt6DKRfe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου