Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Τι γράφει ο διεθνής τύπος για τις ιταλικές εκλογές


http://olympia.gr/2013/02/26/%CF%84%CE%B9-%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9/

Για ακυβερνησία και πολιτική σύγχυση κάνει λόγο ο Τύπος τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ευρώπη μετά τα αποτελέσματα των εκλογών.

Όπως γράφει το BBC στην πρώτη online  σελίδα του, “Αδιέξοδο στην Ιταλία μετά την ψήφο διαμαρτυρίας”, ενώ σχολιάζεται ότι η Κεντροαριστερά κερδίζει με μικρή διαφορά τη Βουλή, ενώ ο Μπερλουσκόνι υπογραμμίζει ότι το αποτέλεσμα μπορεί να ακυρωθεί.
Η γερμανική Bild έχει τίτλο “Μεγάλη σύγχυση: Ποιος έχει την εξουσία στην όμορφη Ιταλία;” και στο άρθρο αναφέρεται ότι οι εκλογές έχουν οδηγήσει σε πολιτικό αδιέξοδο.
“Οι εκλογές στην Ιταλία πυροδοτούν φόβους για το ευρώ” τιτλοφορείται ο Guardian που αναφέρεται στο γεγονός ότι ο Μπέπε Γκρίλο οδηγεί το Κίνημα των Πέντε Αστέρων σε εθνικό επίπεδο.

Ο Il Messaggero έχει τίτλο “Βόμβα Γκρίλο – Νίκησε η ακυβερνησία – Η Γερουσία χωρίς πλειοψηφία – Η Βουλή στο Κέντρο”.

“Δεν υπάρχει πλειοψηφία στη Γερουσία – Δημοκρατικοί και παράταξη Μπερλουσκόνι απέχουν μία τρίχα – Ο Γκρίλο πρώτο κόμμα - Ο Μπερλουσκόνι επιστρέφει” έχει κεντρικό τίτλο η Corriere della Sera.
Il Sole 24Hore έχει τίτλο “Βόμβα του Γκρίλο – Η Βουλή στους Κεντροαριστερούς – Η Γερουσία διασπασμένη - Η Ιταλία ακυβέρνητη.
“Ακυβέρνητη η Ιταλία – Διασπασμένη η Γερουσία – Πρώτο κόμμα ο Γκρίλο” γράφει η  La Repubblica.
Πηγή:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου