Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Δύο “τρελοί” στην Ιταλία φρενάρησαν την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού…- Του Νίκου Κλειτσίκα


http://olympia.gr/2013/02/26/%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%86%CF%81%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7/

Του Νίκου Κλειτσίκα
http://www.nikosklitsikas.gr/
Οι “αναλυτές”, δημοσιολόγοι, δημοσιογράφοι και ΜΜΕ δείχνουν έκπληξη για την εκλογική συμπεριφορά του Ιταλικού λαού.
Πως είναι δυνατόν να μην μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση όταν όλοι οι θεσμοί του νεοφιλελευθερισμού και προσωπικά η Μέρκελ, η επικεφαλής του Δ’ Ράιχ, δεν μπόρεσαν να…
επιβάλουν “αριστερή”¨μνημονιακή διακυβέρνηση στη γείτονα χώρα;
Πως δύο “τρελοί” (Grillo, Berlusconi)  χαστούκισαν την Μέρκελ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα;
Κι όμως, η Ιταλία μπαίνει στην ακυβερνησία κι αυτό είναι μια σημαντική ήττα για τον νεοφιλελευθερισμό, μια νίκη του ιταλικού λαού.
Πρώτο κόμμα (σύμφωνα με το τραγελαφικό και καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα -για το οποίο δεν μιλούν τα ΜΜΕ- μόνον το διαδικτυακό κόμμα του μπλόγκερ Μπέπε Γκρίλο είχε αυτόνομη κάθοδο και συνεπώς είναι το πρώτο κόμμα. Τα ποσοστά που δίνουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, ίσως από άγνοια, ταυτίζουν κομματικά σχήματα με άθροιση αποτελεσμάτων). Στη Βουλή το Κίνημα 5 Αστέρια του Grillo έλαβε περισσότερους ψήφους από το Δημοκρατικό Κόμμα του πρώην κομμουνιστή και σήμερα ηγέτη της κεντροαριστεράς Bersani, που έλαβε 130.000 λιγότερες ψήφους. Όμως, το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα προσφέρει στο κεντροαριστερό μόρφωμα πολλών μικρών κομμάτων μπόνους εδρών!
Στη Γερουσία (για την εκλογή ψηφίζουν μόνον οι πολίτες που συμπλήρωσαν το 25 έτος της ηλικίας τους) η πλήρης επιβεβαίωση της ήττας του νεοφιλελευθερισμού: 120 έδρες στους “προοδευτικούς” μνημονιακούς που αθροίζουν και τις 18 έδρες του εκλεκτού τους πρωθυπουργού-Goldman Sachs Μόντι, απέναντί στις 117 έδρες των αντιμνημονιακών “συντηριτικών” του πρώην σοσιαλιστή (ναι του πιστού φίλου του Bettino Craxi) Silvio Berlusconi και τις 54 έδρες του πρώην κωμικού μπλόγκερ Grillo, που δεν διστάζει να καταγγέλει την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας και του Ιράν και ν’ αδιαφορεί για το ευρώ και το χρέος, αλλά να ενδιαφέρεται για το πως δεν θα οδηγηθεί ο ιταλικός λαός στην εξαθλίωση από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της πιο τραγικής νεοφιλελεύθερης μνημονιακής συμμαχίας (κεντροαριστερά, πρώην κομμουνιστικό κόμμα Ιταλίας, το ιστορικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ιταλίας [Partito Socialista Italiano-Psi], το πρώτο πολιτικό κόμμα της ιταλικής αριστεράς, των λαϊκών αγώνων, της Εθνικής Αντίστασης στο φασισμό, με τους εξευτελιστικούς 57.696 ψήφους σε 57 εκατομμύρια ψηφοφόρους  και 0,2%, την Ελιά, την επιλογή Μέρκελ με τον “τεχνοκράτη” Μόντι, την Ένωση Κεντρώων του Καζίνι, πρώην συμμάχου του Μπερλουσκόνι, τον νεοφασίστα Φίνι που ανένηψε και το φαινόμενο διαπιστώνουμε στην Ελλάδα στα πρόσωπα των Βορίδη, Γεωργιάδη κ.λπ.).
Η Κομμουνιστική Επανίδρυση, το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, εξαφανίστηκε. Οι συνεχόμενες στροφές (ναι στην Ευρώπη των λαών, ναι στο ευρώ, διαπραγμάτευση των “τεχνικών συμβουλών”-μνημόνιο, καλές σχέσεις με το Βατικανό, καμία σχέση με τα κινήματα πλατείας, το ξαφνικό ενδιαφέρον του για τους νοικοκυραίους) δεν έπεισαν τους Ιταλούς πολίτες που βιώνουν τα δεινά του ιταλικού μνημονίου.
Το κόμμα των Ιταλών Κομμουνιστών (κοντά στις θέσεις του ΚΚΕ) εξαφανίστηκε όπως κι η Κομμουνιστική Επανίδρυση. Πλήρωσαν την αδιαλλαξία τους και την περιφρόνηση των ουσιαστικών προβλημάτων του ιταλικού λαού.
Ο ιταλικός λαός αδιαφόρησε στους εκβιασμούς για το ευρώ και την ευρωζώνη. Ο αριστερός ψηφοφόρος δεν πείστηκε ότι πρέπει να ψηφίσει κεντροαριστερά για να έχει πρωθυπουργό τον Μόντι της κυρίας Μέρκελ. Δεν πείστηκε ότι δεν πρέπει να υπάρχει πατριωτική αριστερά, όταν σηκώνει τη σημαία της Παλαιστίνης στις διαδηλώσεις, αλλά η ιταλική σημαία να είναι “ταμπού” για τον ίδιο. Δεν πείστηκε ότι πρέπει να πληρώνει χαράτσι για το σπίτι του, ώστε ν’ αντιμετωπιστεί η κρίση, να σωθούν οι τράπεζες και το ευρώ.
Το φαινόμενο του μπλόγκερ Γκρίλλο έσπασε το κατεστημένο. Δεν έχει σημασία αν είσαι δεξιός ή αριστερός. Σημασία έχει να έχεις δουλειά, συλλογικές συμβάσεις, αξιποπρεπή διαβίωση, μέλλον για τα παιδιά σου, να μην γίνεις ξανά μετανάστης, να μην σου καθορίζει το μέλλον καμία κυρία Μέρκελ. Ο πολιτικά νεκρός Μπερλουσκόνι, για τους σπουδαίους “αναλυτές” και δημοσιογράφους, αναστήθηκε και η ανάστασή του οφείλεται στους νεοφιλελεύθερους. Οι επιθέσεις της ευρωπαϊκής δεξιάς εναντίον του, οι προσωπικές επιθέσεις της Μέρκελ και των Γερμανών που απίμονα απαιτούσαν “αριστερή” διακυβέρνηση, αλλά με πίστη στο μνημόνιο (τεχνικές συμβουλές) του έδωσε ζωή. Αρκούσε η δέσμευσή του να επιστρέψει μέχρι τελευταίου ευρώ τα χαράτσια για τις κατοικίες (ίδιο χαράτσι μ’ αυτό του σοσιαλιστή Ε. Βενιζέλου), ακόμη κι αν χρειαζόταν να το πληρώσει από την προσωπική του περιουσία. Αρκούσε να επισημάνει ότι κουμάντο στην Ιταλία δεν θα κάνει η Μέρκελ!
Τι σημαίνει το εκλογικό αποτέλεσμα για την Ευρώπη και την Ελλάδα;
Συνοπτικά:
1. Ο νεοφιλελευθερισμός δεν είναι ανίκητος
2. Ο ιταλικός λαός έδειξε ωριμότητα και η “ακυβερνησία” είναι μια επαναστατική απάντηση στα κοράκια του νεοφιλελευθερισμού
3. Τώρα θα πρέπει να προσφύγουν εκ νέου στις κάλπες ή να αγοράσουν βουλευτές που η αποστασία θα ερμηνευτεί ως “θυσία” για να σώσουν την Ιταλία (μέθοδος-οδηγός η ελληνικής προέλευσης αποστασία, τόσο το ’65, αργότερα με τον Αντώνη Σαμαρά που πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τον Μητσοτάκη, όσο και πρόσφατα με δύο βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων)
Για την Ελλάδα, ρωτούν οι φίλοι μου. Πέρα από ιδεολογήματα και διαχωριστικές γραμμές αριστεράς-δεξιάς, που ουσιαστικά έχουν εξευτελιστεί στην πατρίδα μας από το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, αλλά και την παραδοσιακή δεξιά του Α. Σαμαρά, η αντιπολίτευση έχει χρέος να πάρει αποφάσεις.
Ο Πάνος Καμμένος μίλησε προχθές στην Κρήτη για ένα νέο ΕΑΜ. Τι ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ η μίνιμουμ αντιπολιτευτική ενότητα απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό;
Ο κυπριακός λαός υπέκυψε, ο ιταλικός λαός τόλμησε.
Εμείς δεν μπορούμε να βρούμε σημεία ενότητας και θα συνεχίσουμε να έχουμε τους εκφραστές του σκληρού νεοφιλελευθερισμού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), τους νταβατζήδες της Μέρκελ να διαφεντεύουν και ξεπουλάνε την πατρίδα μας;
Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα που βρίσκονται στο δημοκρατικό πλαίσιο του αντιμνημονιακού αγώνα έχουν χρέος να σταθούν δίπλα στον ελληνικό λαό, να βρουν ότι ενώνει τον κοινό αγώνα για εκδιωχθούν οι υπάλληλοι του Δ’ Ράιχ, ΤΩΡΑ!
* Την τελευταία στιγμή…
Να κι ένας φόβος, πανικός που επιβεβαιωνεί τη σοφία του ιταλικού λαού κι είναι ελπίδα για τους λαούς της Νότιας Ευρώπης.
Ο πανικός κυρίευσε την Μέρκελ κι οι εκβιασμοί εντείνονται. Οι ιταλικές εφημερίδες μεταφέρουν σήμερα: “Το χάος στην Ιταλία φοβίζει τη Γερμανία. Δεν μπορεί να υποστηριχτεί ένα ελληνικό σενάριο”
Ο Philipp Missfelder, υπεύθυνος Εξωτερικής πολιτικής του κόμματος της Μέρκελ δεν κρύβει τον πανικό του: “Εσείς οι Ιταλοί δεν είστε Ελλάδα, είστε μέλη του G8, είστε κλειδί της νομισματικής ένωσης. Δεν μπορείτε να κάνετε νέες εκλογές όπως έγινε στην Ελλάδα γιατί θα ανοίξετε παράθυρο στην αστάθεια. Απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις“.
Ξεδιάντροπά το Δ’ Ράιχ επεμβαίνει στα εσωτερικά της Ιταλίας και τις ιταλικές αντιμνημονιακές δυνάμεις. Απαιτούν μια κυβέρνηση φιλομνημονιακή, υπάκουη όπως στην Ελλάδα!
Τι κρίμα να χρησιμοποιούν οι απόγονοι των ναζί ως φόβητρο για άλλους λαούς την Ελλάδα. Για μια ακόμη φορά την πατρίδα μας ως πειθήνια αποικία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου