Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Η Ελλάδα δεν μπορεί να ψάξει ένα Beppe Grillo. Σταμάτησε να έχει όρεξη για γέλιο εδώ και πολύ καιρό...


http://vasiliskos2.blogspot.gr/2013/02/beppe-grillo.html


Οι λατίνοι σκέφτηκαν πως αντί να ξεροσταλιάζουν στις πλατείες και να μουτζώνουν, είναι πολύ πιο απλό να πάνε στις κάλπες και να ρίξουν μια γερή μούτζα. Κι επειδή και μόνο να δεις τα σπίτια τους, το ντύσιμό τους, το φαγητό τους, τ΄αμάξια τους, τη φροντίδα και το μεράκι που έχουν για κάθε τι δικό τους και για κάθε πράγμα που θα καταπιαστούν, καταλαβαίνεις πως το μόνο που δεν στερούνται είναι φαντασίας...

Είπαν να δώσουν κι ένα 25% στον Beppe, ναι ξέρετε εκείνο το κωμικό που οι δικοί μας παπαγάλοι εδώ, όσες φορές είχαν αναφερθεί έπαιρναν ένα ειρωνικό χαμόγελο ονομάζοντάς τον ο « Λάκης της Ιταλίας» αγνοώντας φυσικά πως όταν του κοιτάζαμε να το λέμε, εμείς άλλους έχουμε στο νου για κωμικούς και μάλιστα γελωτοποιούς, αρλεκίνους, μαριονέτες....

Ξέρω, αυτές τις μέρες θα βγουν διάφοροι να κάνουν βαθυστόχαστες αναλύσεις για το πολιτικό αποτέλεσμα της ιταλίας. Διακρίνω ήδη τα ειρωνικά σχόλια, την αναφορά πως κοντά ένα 30% των ψηφοφόρων αγκάλιασαν πάλι τον Καβαλιέρε κλπ. Η ουσία όμως στο εκλογικό αποτέλεσμα της Ιταλίας είναι μία. Πως άσχετα με το αν έκαναν λάθος ή όχι με τις επιλογές τους, ή αν κανείς δεν ξέρει αύριο τι θα συμβεί, οι Λατίνοι εραστές έκφρασαν την αγανάκτησή τους. Έδωσαν το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και είναι εν αναμονή της επόμενης μέρας.

Φυσικά περιμένουμε την επόμενη μέρα στην Ιταλία. Γιατί όπως ξέρετε τα πράγματα δεν λειτουργούν όπως τα ξέραμε σ΄αυτό το κόσμο. Και στην Ελλάδα δεν βγάλαμε κανέναν στις περασμένες εκλογές, γιατί ακριβώς αυτό κάναμε, δεν βγάλαμε κανένα, άσχετα αν εδώ κάτω ότι και να κάνουμε «εκείνοι» το μεταφράζουν ακριβώς όπως γουστάρουν. Γιατί μπορεί οι Έλληνες να ήταν ακόμα κολλημένοι με τα παλιά τους ινδάλματα, αλλά δεν δώσανε εξουσία σε κανένα από αυτά.

Μπορούσε να κυβερνήσει η ΝΔ με 129 έδρες? μπορούσε να κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ με 33 έδρες? Μπορούσε να κυβερνήσει ακόμα και ο πολλά υποσχόμενος ΣΥΡΙΖΑ με 71 έδρες? Δηλαδή ο ελληνικός λαός έχει κάνει την ανατροπή πριν από τους Ιταλούς  Φώναξε στις κάλπες πως κανέναν δεν γουστάρει τόσο ώστε να του δώσει αυτοδυναμία.  Δηλαδή ο νεοδημοκράτης που ψήφιζε Σαμαρά ψήφιζε για να τον δει αγκαλιά με το Βενιζέλο και το Κουβέλη? Ο πασοκτζής που επέμενε ακόμα στα πράσινα άλογα ψήφισε Βενιζέλο για να τον δει αγκαλιά με το Σαμαρά και το Κουβέλη? Και το τραγικότερο ο ψηφοφόρος του Κουβέλη τον ψήφισε γιατί ήθελε να είναι σε τρικομματική με Σαμαρά και Βενιζέλο και να μάχεται υπέρ της τήρησης του μνημονίου? Κι οι υπόλοιποι Έλληνες  Εκείνοι που ξεκάθαρα ψήφισαν τους αντιμνημονιακούς (άσχετα με το αν αυτοί είναι όντως ή όχι...)  ΣΥΡΙΖΑ, ΑΕ, ΧΑ, ΚΚΕ έχουν 121 έδρες στο Κοινοβούλιο!! 

Κι οι άλλοι Έλληνες που σιχάθηκαν ή βαρέθηκαν και δεν μπήκαν καν στο κόπο να πάνε να ψηφίσουν?  Το 38, 8% του εκλογικού σώματος? Αυτό το ποσοστό  γνωρίζει κανείς τι στο διάολο είναι? Ζωντανοί, νεκροί, λοβοτομημένοι, αδιάφοροι στα πάντα, ανάρχες που περιφρονούν τις κάλπες, άνθρωποι των σπηλαίων που δεν ενημερώθηκαν πως γίνονται εκλογές, ονόματα ανύπαρκτα? Το μόνο σίγουρο είναι πως ότι και να είναι σίγουρα δεν είχαν καμιά ιδιαίτερη καούρα να επιλέξουν οποιονδήποτε από αυτούς που υπάρχουν σήμερα στη Βουλή.

Σήμερα θα μιλάνε όλη για ανατροπή στην Ιταλία. Πως η Ιταλία τάραξε τα νερά. Πως η Ιταλία έδωσε ένα δυνατό χαστούκι στη Καγκελαρία. Θα το λέει αυτό ακόμα και η σάρα η μάρα και το κακό συναπάντημα που σχιζόταν τον Ιούνιο μήπως κάνουμε κανένα λάθος και ικέτευσαν τον ελληνικό λαό να μη κάνει καμιά μ@λακία ή τον απειλούσαν πως αν την κάνει κάηκε. Σήμερα πολλοί από αυτούς θα θαυμάζουν το ιταλικό γκολ στα δοκάρια της τρόικας. Είναι όλο αυτό το λεφούσι, ντόπιο και ξένο που θεώρησε μικρή λεπτομέρεια πως σε ένα λαό που δεν επέλεξε κανέναν, του στήνεις μια τρικομματική ραμμένη και κομμένη στα μέτρα όλων αυτών που μούτζωνε 40 μέρες στις πλατείες, και του ρουφάς κι άλλο αίμα, τον πατάς ακόμα πιο κάτω, τον ρίχνεις στη πιο ύπουλη τυραννία με όλο το κόσμο να αγνοεί το δράμα του και να βλέπει μόνο χαρούμενους Έλληνες πολιτικούς που είναι ενθουσιασμένοι με το πόσο καλά εφαρμόζουν αυτά που τους υποδεικνύουν.

Τα έχω βάλει πολλές φορές με το λαό μας. Μας έχω πει μ@λάκες με περικεφαλαία. Κι εμένα το ίδιο. Αλλά υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που ξεχνάνε οι έχοντες επιλεκτική μνήμη αστέρες της ενημέρωσης. Η Ιταλία έκανε τώρα μια δοκιμή. Και να δούμε που θα τη βγάλει αυτή η δοκιμή.
Εδώ όμως έχουν γίνει πολλές δοκιμές. Που κατέληξαν στη Μαρφίν, που κατέληξαν στα γεγονότα του χημικού πολέμου στις πλατείες με γέρους και παιδιά ξάπλα στα πλακάκια να πνίγονται από τα δακρυγόνα, που κατέληξαν σε εθνικές επετείους που οι επίσημοι έτρεχαν να κρυφτούν από τα οργισμένα πλήθη που έριχναν  μούντζες και γιαούρτια, που κατέληξαν σε μια κυβέρνηση που κανείς δεν επέλεξε και κανείς δεν ερωτήθηκε γι΄αυτήν. Η ψήφος αποδοκιμασίας της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, μετατράπηκε σε κυβέρνηση η οποία δρα ανενόχλητη κάνοντας όλα αυτά που οι ψηφοφόροι είχαν ζητήσει να μην γίνουν. Κοιτάμε όλη τα προεκλογικά βιντεάκια με τις υποσχέσεις, τα μεγάλα λόγια, τις πονηριές που βρήκαν διάφοροι για να τουμπάρουν τους κολλημένους και ανόητους ψηφοφόρους που τους επέλεξαν και δεν βλέπουμε το δούλεμα που έγινε χωρίς καμιά ντροπή. 

Η Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια λειτουργεί στα χνάρια της απάτης "λεφτά υπάρχουν" Λες κι οι πολιτικοί σ΄αυτό το λόγο κρίνονται από την ιστορία και το λαό από το τι μπούρδες λένε κι όχι από τις πράξεις.  Δεν εκτίμησαν καν το γεγονός πως υπήρχαν ακόμα πολίτες που τους έδωσαν την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ευκαιρία. Δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα πως ήταν η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ευκαιρία...

Με πετσοκομμένο το σύνταγμα και τους νόμους, με μια ασύστολη προπαγάνδα και λογοκρισία, με απειλές και εκβιασμούς, με φόρτωμα ενοχών στις ψυχές των ανθρώπων, με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που πεινάνε, δυστυχούν, μαραζώνουν, έχουν βρεθεί σε μια κατάθλιψη χωρίς τέλος, μια απελπισία, και μια πατρίδα που ξεπουλιέται για δυο δεκάρες,
Είναι δύσκολο να ενθουσιαστούν πια οι άνθρωποι για να βγάλουν ένα κωμικό να τα χώνει στο Κοινοβούλιο. Η Ελλάδα δεν διψάει πλέον για γέλιο, διψάει για κάτι πολύ πιο σκοτεινό, πιο άγριο, πιο  απειλητικό από ένα χαστουκάκι, που μυρίζομαι πως σύντομα θα το βρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου