Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

5 ιστορικά photoshop που είναι καλύτερα από αυτό της Ελληνικής Αστυνομίας


http://luben.tv/blogs/5120/

«Οι μόνοι περιορισμοί σου είναι αυτοί που δέχεσαι» – Τζένη Μπαλατσινού

Δικτάτορ της Υεμένης, Φύρερ της Ανδόρας, Αρχιδήμιος των Νήσων Καϋμάν ή Μακελάρης του Πόγραδετς, ο επαγγελματικός προσανατολισμός ποτέ δεν θα μπορούσε να είναι ντροπή αγαπητοί φίλοι. Τι είναι όμως αυτό που διιστορικά διαχωρίζει μια υποδεέστερη μπακαλόχουντα που στήνεται στο πόδι με ένα πραξικοπηματάκι σε κάποια μπανανία από ένα Σωστό Απολυταρχικό Καθεστώς σε μια χώρα με Ανάπτυξη και Σταθερότητα; Ο γνήσιος εξεγερσιακός λαϊκός παράγοντας θα απαντούσαν τα μπρεζνιεφικά απολιθώματα, ΛΑΘΟΣ. Το photoshop.
Σαν στήλη που δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία της στον Κουβελισμό/Ψαριανισμό – σκέψη Χρήστος Χωμενίδης, με ευθύνη άρα απέναντι στα πολιτικά τεκταινόμενα και με πάθος να κυβερνηθεί ομαλά ο τόπος, αν όχι με τακτ – τουλάχιστον με στυλ, σπεύδουμε να σημειώσουμε 5  ιστορικά παραδείγματα όπου η χρήση του δημοφιλούς προγράμματος επεξεργασίας εικόνας έπαιξε ρόλο-ΚΑΤΑΛΥΤΗ της πολιτικής επικοινωνίας.

5. 1930 – Ο Joseph Stalin διαγράφει τον Nikolai Yezhov


Είναι ευρέως γνωστό ότι ο τάβαριτς (για τον οποίο αρνητικά comments θα διαγράφονται) ήταν πατερούλης σε τρία πράγματα, στο σκάκι, στον πόλεμο και στην φωτοσοπιά. Τα 70 χρόνια που συμπληρώθηκαν προ ολίγες μέρες από την ιστορική νίκη του Κόκκινου Στρατού επί των Ναζιστικών Σκυλιών στο Στάλινγκραντ θα είναι για πάντα η ιστορική απόδειξη για το δεύτερο, για το πρώτο δεν έχουμε απόδειξη, ενώ για το τρίτο αρκεί μια από τις δεκάδες αλλαγμένες φωτογραφίες πρώην αξιωματικών, κομισάριων, ανώτερων ή κατώτερων στελεχών της γραφειοκρατίας του κόμματος που μετά απο εντολή του Ιωσήφ απομακρύνονται όπως όπως. Εδώ,  ο Nikolai Yezhov, πρωην αριστερό χέρι (sic) του ΓΓ του ΚΚΣΕ και υπεύθυνος για μεγάλο μέρος του επιχειρησιακού πλάνου για τις Μεγάλες Εκκαθαρίσεις εκκαθαρίζεται και αυτός, γύρω στο 1930.

Πιστοποιητικό Photoshop: 5/5


4. 1937 – Ο Adolph Hitler διαγράφει τον Joseph Goebbels




O Αδόλφος ποτέ δεν είχε ιδιαίτερη πρεμούρα με τη φωτοσοπιά. Αυτό κυρίως λόγω του ότι όποτε χρειάστηκε να αντιμετωπιστεί κάποιος πολιτικός αντίπαλος, μια σφαίρα στο κεφάλι, ένας φούρνος ή έστω κάποια προπαγανδιστική απειλή περί  «τρομοκρατίας» (αθώες συμπτώσεις) ήταν αρκετά. Εδώ φυσικά δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι τέτοιο, το δεξί χέρι (sic) της ναζιστικής προπαγάνδας Γιόζεφ Γκέμπελς αφαιρείται άτσαλα από μια τυχαία φωτογραφία γύρω στο 1937, πιθανώς ώστε ο μαυροντυμένος κοντός κύριος στο κέντρο να φανεί ότι μαγεύει μόνος του με τις χάρες του τις τρεις κυρίες ενώ ένας άρειος καλοβαλμένος αγνώστων στοιχείων κύριος μαγεύεται εξίσου και αυτός.

Πιστοποιητικό Photoshop: 3/5


3. 1937 – Ο Benito Mussolini διαγράφει μια καριέρα ιππότη




Δεν έχει καμία σημασία αν είσαι ένας λάτρης του Φασιστικού Φουτουρισμού, ένας θιασώτης της υπεροχής της Μηχανής, του Aτσαλιού και της Ταχύτητας. Ένας γνήσιος λαϊκός δικτάτορας (sic) πρέπει να μπορεί να είναι και γνήσιος και ατρόμητος καβαλάρης. Στην περίπτωση που χέζεται ακόμα και να ανέβει στο άλογο, ένας πιτσιρικάς ιπποκόμης κρατάει τα γκέμια, παίρνεις μια πόζα με το φαλ.., με το Ξίφος σου στα χέρια και στη συνέχεια ο πιτσιρικάς αφαιρείται με μαέστρια. Τρία χρόνια αργότερα τέτοια προβλήματα ισορροπίας λίγο θα απασχολούν τον Μπένι, υμνητές του οποίου ακόμα και σήμερα μπορεί κάποιος να βρει, στα πρόσωπα του «καβαλιέρε» ή άλλων στελεχών της δημοκρατικής, ευρωπαϊστικής πρώην κυβέρνησης του αδελφού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην Ιταλία.

Πιστοποιητικό Photoshop: 4/5


2. 2000 – Ο Κώστας Σημίτης διαγράφει εκλογική πορεία λαμπρή σαν το Κόμμα της Ελιάς




Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά την διατύπωση της φοβερής πολιτικής Ιαχής «ΠΑΣΟΚ ΡΕ ΜΟΥΤΡΟ», το ΜΟΥΤΡΟ του ΠΑΣΟΚ δείχνει πιο Εκσυγχρονισμένο, πιο Μεταρρυθμισμένο, πιο Ευρωπαϊκό και φυσικά πιο καθαρό από ποτέ. Λίγα πράγματα μπορεί κάποιος να θυμηθεί από αυτή την φοβερή πολιτική διαμάχη αρχών μεταξύ του τότε αρχηγού της μεγάλης δημοκρατικής παρατάξης Κώστα Σημίτη και του άλλου αρχηγού της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης Κώστα Καραμανλή, μόνο το ότι οι Έλληνες πετύχαμε πολλά επανεκλέγοντας για νιοστή φορά την σοσιαλιστική υπερδύναμη για άλλη μια ελαφρώς υποτονική θητεία. Στην οποία οι Έλληνες θα πετύχουν ακόμα περισσότερα ορεγόμενοι τις χαρές της Ενωμένης Ευρώπης ενώ Αφγανοί, Ιρακινοί, Σύριοι, Πακιστανοί ή Μπαγκλαντεσιανοί θα εργαστούν για την ανοικοδόμηση των μεγάλων έργων της Ολυμπιάδας της Αθήνας, όπου Αλβανοί, Γεωργιανοί  ή Ουκρανοί θα κερδίσουν μετάλλια για λογαριασμό της Ελλάδας.

Πιστοποιητικό Photoshop: 2/5


1. 2007 – Η Δέσποινα Βανδή διαγράφει το Χρόνο – και ο Λούα Λούα μιλάει (επιτέλους!)




Η Δέσποινα Βανδή δεν υποφέρει πια, έχει arty αφιχθεί από μια επιτυχημένη διεθνή καριέρα με το «GIA» και γιορτάζει μια ακόμα συλλεκτική best-of κυκλοφορία της τα συμπληρωμένα «Δέκα Χρόνια Επιτυχίες» στο πλευρό του συνθέτη της ελληνικής copypasta pop Φοίβο Τασσόπουλο. Περίπου το 1/5 και παραπάνω της μέχρι τότε ζωής της λοιπόν, δεν είναι δα και λίγα και πρέπει να σφραγιστούν με ένα εξώφυλλο στην ναυαρχίδα της εγχώριας πολιτιστικής επιθεώρησης – NITRO – του Πέτρου «Never in the Right Order» Κωστόπουλου. Καθώς οι εκδοτικές προσπάθειες του Πέτρου δεν έτυχαν και της καλύτερης πορείας στα χρόνια που ακολούθησαν και ο ίδιος χρειάστηκε να βγάζει το ψωμί του στην έγκυρη δημοσιογραφική οικογένεια του ΑΝΤ1, όλοι οι αστέρες της new journalism ρεαλιστικής δημοσιογραφίας μετοίκησαν από τα έντυπα του σε διάφορες φιλόδοξες (sic) προσπάθειες στον Ηλεκτρονικό Τύπο, τι μένει;
Οι ταλαντούχοι photo manipulators, γραφίστες και στιλίστες που πετάχθηκαν απότομα στην ανεργία να βρούν μια θέση στον φιλόξενο 11ο όροφο της ΓΑΔΑ για να επιμελούνται τουλάχιστον ψηφιακά τα πρόσωπα των γρονθοκοπημένων συλληφθέντων. Με LOGO και MS-Paint δεν γίνεται δουλειά και στο κάτω κάτω, όλα είναι λίγο θέμα πρεστιζ.

Πιστοποιητικό Photoshop: 5/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου