Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

"ΚΟΣΚΙΝΟ" ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ: Θα βομβάρδιζαν τις φυλακές μετά την απόδραση Βλαστού - Είχαν βόμβες και ΑΚ-47!!!


http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B8%CE%B1-%CE%B2%CE%BF%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%B6%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B2%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B2%CF%81%CE%AE%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BA-47

Mε ΑΚ-47 Καλάσνικοφ και ένα UZI θα πολυβολούσαν και με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς θα βομβάρδιζαν την φυλακή Τρικάλων οι Αλβανοί κακοποιοί για να καλύψουν την αποχώρησή τους μετά την απόδραση του Π.Βλαστού.
Μόλις ο Π.Βλαστός θα επιβιβαζόταν στο ελικόπτερο και αυτό θα απογειωνόταν, θα έριχναν στις σκοπιές επάνω τις βόμβες που είχαν κατασκευάσει. Είναι πραγματικά ευχής έργον το ότι οι δύο από τις σκοπιές αντέδρασαν και με συνεχείς ριπές από MP-5 "κατέρριψαν" το ελικόπτερο και ματαίωσαν την απόδραση.
Στο ελικόπτερο, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, ο χειριστής, δύο Έλληνες, ένας Αλβανός και ένας Ρουμάνος και όλοι εκτός από τον βαρύτατο οπλισμό που έφεραν φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.  
Το ελικόπτερο, όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, προσέγγισε τον προαύλιο χώρο της φυλακής και επιχείρησε ρίχνοντας ανεμόσκαλα να απελευθερώσει τον κρατούμενο Π. Βλαστό που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο προαύλιο της πτέρυγας του.
Ωστόσο, κατά το υπουργείο «οι επιβαίνοντες άνοιξαν πυρ εναντίον των υπαλλήλων της εξωτερικής φρούρησης οι οποίοι αντέδρασαν ακαριαία, ανταπέδωσαν στα πυρά και καθήλωσαν το ελικόπτερο».
Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών, τραυματίστηκαν ο χειριστής του ελικοπτέρου, ο ένας Αλβανός και ο Π. Βλαστός. Είναι άγνωστο πως πείστηκε να συμμετάσχει στην επιχείρηση, αν απήχθη, δηλαδή ή συμμετείχε στην συμμορία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο είχε νοικιαστεί «τηλεφωνικά» πριν από λίγες ημέρες από εταιρεία ενοικιάσεων ελικοπτέρων στον Ασπρόπυργο. Θα έπαιρνε τους επιβάτες από το Πήλιο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Παρέλαβε τους δύο επιβάτες, έναν Έλληνα και έναν Αλβανό και ξεκίνησε προς Θεσσαλονίκη.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος ενώ πετούσε πάνω από τον Πλαταμώνα δήλωσε βλάβη και ότι θα επέστρεφε πίσω. Ωστόσο αυτό ποτέ δεν έγινε. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι δύο «επιβάτες» να απείλησαν πιλότο και τεχνικό προκειμένου να κατευθυνθούν στις φυλακές των Τρικάλων.
Αστυνομικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο Έλληνας «πειρατής» του ελικοπτέρου, φαίνεται να είναι παλιός γνώριμος των αρχών και παλιός συνεργάτης του Παναγιώτη Βλαστού.Χαρακτηριστικό είναι ότι "έπεσαν" περίπου 500 σφαίρες!
 να επιχειρεί δύο φορές να ανέβει στην ανεμόσκαλα και να δραπετεύσει, ενώ και μετά την αναγκαστική προσγείωση οι επιβάτες βγήκαν από το ελικόπτερο και άρχισαν να πυροβολούν.
Το ελικόπτερο προσγειώθηκε καθώς τραυματίστηκε ο πιλότος και δεκάδες σφαίρες κτύπησαν τον κινητήρα του, ενώ φαίνεται ότι ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου ήταν όμηροι και όχι συνεργοί.
Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαρρέεται ότι υπήρχε ενημέρωση εδώ και δύο μήνες ότι επίκειται απόδραση Βλαστού και για το λόγο αυτό ήταν ιδιαίτερα προετοιμασμένοι, ενώ ο ίδιος ο Βλαστός βρίσκεται τραυματισμένος στο ιατρείο των φυλακών και απορρίφθηκε το αίτημά του να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.
Ένας Έλληνας κι ένας Αλβανός ηλικίας περίπου 30 ετών που είχαν απασχολήσει την ΕΛΑΣ για ληστρικές επιθέσεις, διακίνηση ναρκωτικών κι άλλες εγκληματικές ενέργειες επέβαιναν στο ελικόπτερο με το οποίο προσπάθησε να αποδράσει ο Παναγιώτης Βλαστός το βράδυ της Κυριακής.
Ο Έλληνας είχε αποφυλακισθεί προ μερικών μηνών από τις φυλακές Δομοκού. Οι δύο ποινικοί έχουν συλληφθεί κι ανακρίνονται από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ενώ ο Παναγιώτης Βλαστός νοσηλεύεται με σπασμένο χέρι.
Αυτήν την ώρα, βράδυ Κυριακής, γίνεται έρευνα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας προκειμένου να εντοπισθούν οι τυχόν συνεργοί του Παναγιώτη Βλαστού που θα τον παρελάμβαναν μετά την προσγείωση του.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Δικαιοσύνης γνώριζε ότι θα υπάρξει σχέδιο απόδρασης του Βλαστού στις φυλακές Τρικάλων, ύστερα από παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αλλά κι αναφορές σωφρονιστικών υπαλλήλων.
Πληροφορίες φέρεται να υπήρξαν μετά κι από περιπετειώδη απόδραση - τον Οκτώβριο του 2012 - Αλβανού κρατουμένου στα Τρίκαλα, ύστερα από αρχική μεταφορά του στο νοσοκομείο της πόλης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βλαστός είχε κατηγορηθεί προ τριετίας - στα πλαίσια της έρευνας για την απαγωγή του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου ότι σχεδίαζε δολοφονική επίθεση έναντίον του διευθυντή των φυλακών Τρικάλων.
Το ελικόπτερο που χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση των Τρικάλων νοικιάστηκε στον Ασπρόπυργο και θα κατευθυνόταν, υποτίθεται, στην Θεσσαλονίκη. Όμως στο ύψος της Λάρισας ο πιλότος, υπό την απειλή των όπλων, δήλωσε βλάβη και κατευθύνθηκε στις φυλακές Τρικάλων.
Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή του Ασπροπύργου έχει συνδεθεί και με την παλαιότερη απόδραση Ριζάι - Παλαιοκώστα. Μάλιστα σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η εταιρεία από την οποία ενοικιάστηκε το ελικόπτερο για την επιχείρηση των Τρικάλων είναι η ίδια η οποία είχε χρησιμοποιηθεί και στην πρώτη απόδραση Παλαιοκώστα Ριζάι το 2006. Μάλιστα φαίνεται ότι και στις δύο επιχειρήσεις έχει χρησιμοποιηθεί το ίδιο ελικόπτερο!
Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιβάτες του ελικοπτέρου άνοιξαν πυρ εναντίον των υπαλλήλων των φυλακών, ώστε να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό και να μπορέσουν να «αρπάξουν» τον Βλαστό. Η αντίδραση των φρουρών, ωστόσο, φέρεται να ήταν άμεση και μόλις είδαν το ελικόπτερο να προσγειώνεται ανταπέδωσαν τα πυρά. Έτσι ουδείς κατόρθωσε να διαφύγει και το ελικόπτερο καθηλώθηκε έξω από τον χώρο των φυλακών.
Όπως είπε ο Γιάννης Αναγνώστου πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών μιλώντας στο Mega οι κακοποιοί μέσα σε καταιγισμό πυρών - κατά τον οποίο ανταλλάχτηκαν τουλάχιστον 500 σφαίρες σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς - το ελικόπτερο επιχείρησε δύο φορές να παραλάβει τον Βλαστό.
Στην δεύτερη προσπάθεια του να ανέβει στο ελικόπτερο ο βαρυποινίτης κακοποιός τραυματίστηκε, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πέφτοντας από σκάλα, στην προσπάθειά του να προσεγγίσει το ελικόπτερο. Από σφαίρα τραυματίστηκε και ένας από τους τέσσερις επιβαίνοντες στο ελικόπτερο.
Σημειώνεται ότι μόλις τις προηγούμενες ημέρες διαπιστώθηκε ότι υπήρχε σχέδιο απόδρασης με δύο ελικόπτερα μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Βλαστός είχε συνεργασθεί με κρατούμενα μέλη της οργάνωσης σε αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης, στην διάρκεια επισκεπτηρίου με την χρήση όπλου, τον Δεκέμβριο του 2011, στον Κορυδαλλό, μεγεθύνει τις υποψίες των αστυνομικών για συνεργασία ανταρτών πόλης και ποινικών. Ωστόσο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ επεσήμαναν ότι "δεν έχει διαπιστωθεί ότι υπήρχε συντονισμός για τις αποδράσεις με ελικόπτερα. Είναι πιθανόν η απόπειρα "αρπαγής" των μελών της "Συνωμοσίας" να γινόταν αμέσως μετά την ληστεία στο Βελβεντό.
Είναι η τρίτη επιχείρηση απόδρασης με ελικόπτερο μετά από τα εγχειρήματα των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι, το 2006 και το 2009. Σημειώνεται ότι παρά τις τότε εξαγγελίες δεν ελήφθη εν τω μεταξύ κανένα προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της ενοικίασης ελικοπτέρων από ένοπλους κακοποιούς και τις αποδράσεις αυτού του είδους.
Ο Παναγιώτης Βλαστός έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονίες, αλλά και για την οργάνωση της απαγωγής το 2009 του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ο οποίος μετά από πολυήμερη κράτηση αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή λύτρων ύψους 30.000.000 ευρώ. Στο κελί του Παναγιώτη Βλαστού έχουν βρεθεί επανειλημμένως κινητά τηλέφωνα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν τραυματίστηκε από πυρά, αλλά έπεσε από την ανεμόσκαλα και φέρεται να έχει σπάσει τα πόδια και τα χέρια του.
Kάποιες αστυνομικές πηγές συνδέουν το γεγονός με την τρομοκρατία. Και πιο συγκεκριμένα με τα σχέδια των νέων «Πυρήνων» να επιχειρήσουν ομαδική απόδραση των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», νοικιάζοντας ελικόπτερο μεγάλης χωρητικότητας. Να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Βλαστός με κάποια από τα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν επιχειρήσει να αποδράσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού, το 2011, χωρίς όμως να το καταφέρουν.
Σημειώνεται ότι στις φυλακές Τρικάλων έχουν μεταφερθεί δυο μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά σήμερα δεν ήταν εκεί, αφού έχουν κατέβει στην Αθήνα για τη δίκη τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου