Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Συνέχεια στις νίκες από τον Παναιτωλικό που δείχνει ότι επέστρεψε για τα καλά! 4-0 τον Πιερικό στο Αγρίνιο


http://www.agrinionews.gr/%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%86%CF%89%CF%84%CF%8C/
Συνέχεια στις νίκες με «ντόρτια» από τον Παναιτωλικό που δείχνει ότι επέστρεψε για τα καλά!
phototsamis.gr
O Mπελόν από τους κορυφαίους (phototsamis)
Ωθηση στην ομάδα έδωσε ο Σίσιτς
Με τον καλύτερο τρόπο εξαργύρωσε απόψε το «διπλό» της Ριζούπολης ο Παναιτωλικός! Οι κιτρινομπλέ παροτρυνόμενοι από 4.000 περίπου φίλους τους και αφού…ζορίστηκαν μέχρι να ανοίξουν το σκορ, στη συνέχεια διέλυσαν τον Πιερικό με 4-0 παραδίδοντας μαθήματα ποδοσφαίρου, δείχνοντας ότι έχουν κάνει την ολική επαναφορά αφήνοντας μια και καλή πίσω τους τις κακές εμφανίσεις και ήττες, μπαίνοντας για τα καλά στο «κόλπο» της ανόδου!
Κατοχή, φλυαρία, άγχος και…Μπελόν-ιασμα!
Με μια αλλαγή σε σχέση με την ενδεκάδα της Ριζούπολης παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Μ. Χάβος με τον Καμαρά να ξεκινάει την αναμέτρηση αντί του Τζούνιορ, σε ένα ούτως ή άλλως πιο επιθετικό σχήμα για τον Παναιτωλικό.
Από τα πρώτα λετπά της αναμέτρησης οι κιτρινομπλέ έδειξαν τις…άγριες διαθέσεις τους καθώς προσπαθώντας να πετύχουν το γρήγορο γκολ που θα έλυνε τα πόδια τους και το Φαβάλι να υποχρεώνει τον Βασιλειάδη σε εντυπωσιακή απέκρουση μόλις στο πρώτο λεπτό της συνάντησης.
Με το Μπελόν παρτενέρ του Σφακιανάκη, τους Καμαρά και Σίσιτς στα πλάγια, το Μπόγιοβιτς κορυφή και το Φαβάλι πίσω του (αλλάζοντας θέσεις με τον Σίσιτς κατά τη διάρκεια του αγώνα), ο Παναιτωλικός πήρε την κατοχή της μπάλας κυριαρχώντας στο τερέν και δημιουργώντας αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις προς την αντίπαλη εστία. Είτε όμως το λάθος στην τελική πάσα είτε είτε η φλυαρία ή η σωστή αμυντική λειτουργία του αντιπάλου κρατούσαν τον αγώνα στο «μηδέν» με το χρόνο να περνάει και την πίεση και το άγχος να μεγαλώνουν για τους αγρινιώτες.
Εκεί χρειάστηκε μια προσωπική έμπνευση και ένας κεραυνός του mvp της αναμέτρησης Νταμιάν Μπελόν που με ένα κεραυνό έστειλε τη μπάλα στο πλεκτό ανοίγοντας το σκορ πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου για τον Παναιτωλικό, διώχνοντας το άγχος από τους παίκτες του Μ. Χάβου.
         Μαθήματα ποδοσφαίρου και τεσσάρα!
Με τα πόδια πιο ελεύθερα και τον αντίπαλο με διάθεση να ανοιχτεί, το δεύτερο ημίχρονο ήταν πραγματικά μια παράσταση ποδοσφαίρου από τον Παναιτωλικό με τους παίκτες του να..παραδίδουν σε κάποιες περιπτώσεις κυριολεκτικά μαθήματα, έχοντας αυτοματισμούς, άψογες συνεργασίες και πολύ πολύ διάθεση να αποζημιώσουν με τον καλύτερο τρόπο τον κόσμο τους, πετυχαίνοντας πολλά γκολ!
Το 2-0 που έγινε σχετικά νωρίς (55’) με τον Καμαρά να εκμεταλλεύεται κεφαλιά – ασίστ του Μπόγιοβιτς, κλείδωσε ουσιαστικά τη νίκη, όχι όμως και τις..ορέξεις των κιτρινομπλέ οι οποίοι συνεχίζοντας στο ίδιο υψηλό τέμπο πέτυχαν άλλα δύο γκολ σπάνιας ομορφιάς (μετά από έξοχους συνδιασμούς) με τους Καμαρά και Μπελόν να ζευγαρώνουν τα προσωπικά τους τέρματα και να φτάνουν το δείκτη του σκορ στο εντυπωσιακό όσο και εμφατικό 4-0!
Οι ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού θα μπορούσαν να διευρύνουν ακόμη περισσότερο το δείκτη του σκορ αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική τους προσπάθεια και το τελικό σφύριγμα του πατρινού ρέφερι κ. Μπορτζάρη βρήκε τους παίκτες των γηπεδούχων να αποθεώνονται από τον κόσμο τους και να ατενίζουν πλέον με άλλο μάτι τη συνέχεια του φετινού μαραθωνίου.
Άλλοι παίκτες, άλλος προπονητής, άλλη ομάδα!
Δεν ήταν τόσο η ευρεία σε έκταση νίκη όσο η συνολική εικόνα της ομάδας του Παναιτωλικού αυτή που έπεισε απόψε και έδειξε ότι..κάτι έχει αλλάξει στην αγρινιώτικη ομάδα!
Ο νέος Παναιτωλικός (με μισή ενδεκάδα καινούργιους παίκτες πλέον στη σύνθεσή του) έδειξε απόψε ένα πρόσωπο που μέχρι στιγμής δεν είχε εμφανιστεί στο τερέν.
Παίκτες με ποιότητα αλλά και μαχητές, με σωστή διάταξη και νοοτροπία στο γήπεδο, τη μπάλα χαμηλά κι όχι «γιόμες», άψογες συνεργασίες και πολύ τρέξιμο μέχρι το τέλος, έδωσαν μια άλλη εικόνα στη μέχρι τώρα πολύ χλωμή  του Παναιτωλικού και έπεισαν ότι μπορούν αυτό που πριν λίγες…μέρες έμοιαζε όνειρο θερινής νυκτός: Να πετύχουν την πολυπόθητη άνοδο!
Αν ο Σίσιτς είναι –και δικαίως- το πρώτο βιολί αυτού του νέου Παναιτωλικού, ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει και για κάποιους άλλους καινούργιους με τους Μπόγιοβιτς και Μπελόν (ιδίως αυτοί) να..κλέβουν κυριολεκτικά την παράσταση!
Μπορεί ο σέρβος φορ να μην σκόραρε σήμερα, έκανε όμως όλα τα..υπόλοιπα, τρέχοντας και μαρκάροντας με αστείρευτες δυνάμεις, κερδίζοντας πολλές μονομαχίες και τέλος δημιουργώντας και σερβίροντας γκολ στους συμπαίκτες του!
Από την άλλη ο ισπανοελβετός μέσος Μπελόν που ήρθε χωρίς τυμπανοκορυσίες στο Αγρίνιο (ως μια προσωπική επιλογή του Χάβου), αφού έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής του(στη Ριζούπολη) δυο μόλις μέρες μετά την υπογραφή του στον Παναιτωλικό(!), σήμερα με το παιχνίδι του απέδειξε ότι μόνο τυχαία και ως…συμπλήρωμα δεν ήρθε στον Παναιτωλικό μιας και ο νεαρός παίκτης ήταν ο πρώτος –μεταξύ πρώτων- σε απόδοση του σημερινού πολύ ελκυστικού Παναιτωλικού!
Σωστές πάσες, πολύ τρέξιμο, εξαιρετικές αλλαγές παιχνιδιού με μεταβιβάσεις ακριβείας κι ένα σουτ…φαρμάκι ήταν τα «κάλη» του Νταμιάν Μπελόν που φάνηκαν απόψε στο αγρινιώτικο τερέν και έκαναν το Μ. Χάβο αλλά και τους υπόλοιπους να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση και ενθουσιασμό!
Το αρχοντικό στυλ του μπαλαδόρου και νέου ηγέτη Σίσιτς, η εμπειρία και το ξεπέταγμα του πολύ ποιοτικού Καμαρά σε συνδιασμό με τον «πανταχού παρών» Φαβάλι και το ανεβασμένο (σε σχέση με τη Ριζούπολη) παιχνίδι του Αραμπατζή,  ήταν οι «γεμάτες» πινελιές που μπήκαν στο σημερινό πρόσωπο του Παναιτωλικού που αν μη τι άλλο γέμισε ελπίδες και ενθουσιασμό τους φιλάθλους του που πλέον προσδοκούν μια ανάλογη συνέχεια, τόσο σε εμφανίσεις όσο και σε νίκες.
Υστερήσαντες από το σημερινό Παναιτωλικό δεν υπάρχουν. Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη όμως απαιτεί το νέο «έργο» που ξεκίνησε να παίζεται στη Ριζούπολη και συνεχίστηκε απόψε με πιο εμφατικό τρόπο, να πιστωθεί κατά πολλοίς και στο νέο προπονητή της ομάδας Μ. Χάβο ο οποίος κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες να αλλάξει τόσο την ψυχολογία, όσο και την εικόνα του Παναιτωλικού σε τεράστιο βαθμό με το αποτέλεσμα απλά να αποτελεί την επικύρωση αυτής της νέας προσπάθειας που μόλις ξεκίνησε.
Το επόμενο ματς- φωτιά με τον Ηρακλή στο Αγρίνιο θα κρίνει πολλά, τόσο για τη μελλοντική πορεία του Παναιτωλικού όσο και για το αν τελικά ένας Σίσιτς κι ένας καινούργιος προπονητής μπορούν κατά πολύ να φέρουν το έργο τούμπα. Πάντως τα..συμπτώματα κάτι τέτοιο δείχνουν!

Συνθέσεις:
Παναιτωλικός: Τακίδης, Αραμπατζής, Μελισσάς (33΄Γκόλιας), Κούσας, Ιωάννου, Σφακιανάκης (71’ Ιορδανίδης), Μπελόν, Καμαρά (60’ Τζούνιορ), Σίσιτς, Μπόγιοβιτς, Φαβάλι
Πιερικός: 
Βασιλειάδης, Νίκου, Παπατόλιος, Ντόκιτς, Αποστολίδης ( 68’ Μανίκας), Φαμπίνιο, Κόιτς (83’ Ιορδανίδης), Μπελόσεβιτς, Ντάνι, Γιαζιτζόγλου (83’ Καθάριος), Ελευθεριάδης.
*** Οι ενστάσεις του Ν. Μιτόσεβιτς  για το δεύτερο γκολ του  Παναιτωλικού είχαν να κάνουν  με τον επόπτη που ενώ αρχικά  σήκωσε το σημαιάκι του για  οφ σάιντ στον Καμαρά στη  συνέχεια το κατέβασε κατευθυνόμενος  προς τη σέντρα, μαζί με το  διαιτητή. Όπως όμως φαίνεται  ξεκάθαρα και στο βίντεο του  αγώνα, περίπτωση οφ σάιντ δεν  υπάρχει μιας και την ώρα  που ο Μπόγιοβιτς πιάνει την  κεφαλιά, τον Καμαρά καλύπτουν  τουλάχιστον δύο παίκτες του  Πιερικού, ο τερματοφύλακας κι  ένας ακόμη που βρίσκεται πάνω  στη γραμμή του τέρματος δίπλα  στο δεξί δοκάρι με τον παίκτη του Παναιτωλικού να έρχεται από πίσω και να σκοράρει στο κενό τέρμα…

Π.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου