Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Μόνο 320 εκατ. εισέπραξε το κράτος από οφειλές 56,6 δισ.ευρώ!!!


http://hassapis-peter.blogspot.gr/2013/02/320-566.html

Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Κατασχέσεις μόνο στα… χαρτιά έχει κάνει το υπουργείο Οικονομικών για το 2012. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το δημόσιο φέρεται να έχει προχωρήσει σε κατασχέσεις 1,5 δις ευρώ για ληξιπρόθεσμα χρέη από τα 56,6 δισ. που...
μένουν απλήρωτα από τους οφειλέτες. 

Η αλήθεια πάντως είναι ότι στα κρατικά ταμεία εισέρρευσαν μόνον 320 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι υπηρεσίες του υπουργείου προσημείωσαν ακίνητη περιουσία 1,05 δισ. Τα στοιχεία αυτά πάντως αφορούν κατασχέσεις που έγιναν κυρίως σε μεγαλοφοειλέτες για χρέη πάνω από 100.000 ευρώ και όχι από τους μικροοφειλέτες που δέχονται φέτος μεγαλύτερες πιέσεις για να πληρώσουν.

Τα όπλα που χρησιμοποιεί το δημόσιο ως τώρα είναι:

1. Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων: από τις τράπεζες ζητήθηκαν μέσα στο 2012, κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, για 742 οφειλέτες, για συνολικό χρέος και ισόποση δέσμευση, ύψους 350 εκατ. ευρώ. Από αυτούς, οι 62 είναι μεγαλύτεροι οφειλέτες και τους δεσμεύτηκε ποσό από 100.000 ευρώ και άνω (για ισόποσο χρέος), ενώ το συνολικό ποσό κατασχέσεων φθάνει τα 320 εκατ. ευρώ.

2. Κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων: για 12.136 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες που χρωστούσαν στο δημόσιο, δεσμεύτηκε -με προσημείωση- κινητή και ακίνητη περιουσία (κατοικίες, οικόπεδα, εργοστάσια, αυτοκίνητα αεροσκάφη, πλοία κλπ.) ύψους 1,05 δισ. ευρώ.

Από αυτούς, οι έχοντες χρέη από 100.000 ευρώ και άνω είναι 4.245 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες και τους δεσμεύτηκαν περιουσιακά στοιχεία αξίας 841,3 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, από το 1,4 δισ. ευρώ που είναι οι δεσμεύσεις και κατασχέσεις από εφορίες, το 1,16 δισ. ευρώ, αφορά μεγάλους φοροφυγάδες που οφείλουν από 100.000 ευρώ και άνω.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι «οι μεγάλοι φοροφυγάδες θα πληρώσουν ό,τι τους αναλογεί. Αυτό έχει ξεκινήσει ήδη να γίνεται. Η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή στη χώρα μας πρέπει να σταματήσει. Είναι αδιανόητο να σηκώνουν το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής μισθωτοί και συνταξιούχοι, επειδή κάποιοι αποφεύγουν να πληρώνουν τους φόρους τους. Επαναλαμβάνω ότι οι μεγάλοι φοροφυγάδες θα πληρώνουν, ενώ σε όσους αντικειμενικά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, θα επιδειχθεί μεγαλύτερη ευελιξία».

Σημειώνεται ότι οι συνολικές δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων και κινητών αξιών καθώς και καταθέσεων) μέσα στο 2012, ανήλθαν σε 1,5 δις ευρώ, από τα οποία το 1,4 δις ευρώ προήλθε από τις εφορίες και τα 100 εκ. ευρώ από το ΣΔΟΕ και την Αρχή καταπολέμησης και νομιμοποίησης εσόδων. πηγή:

protothema.gr
Πηγή: paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου