Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 13-14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ!

ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
"ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι κοινωνικές Δομές ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ και οι εργαζόμενοι σε αυτές έχουν αποδείξει την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα ύπαρξής τους παρέχοντας υπηρεσίες σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες που χρήζουν βοηθείας.Τα τελευταία χρόνια η κοινωνική πολιτική που εφαρμόστηκε οδήγησε στην εσκεμμένη απαξίωση της κατά γενικής ομολογίας καλύτερης κοινωνικής δομής. Oι εργαζόμενοι συνεχίζουμε να παρέχουμε υπηρεσίες σε όσους χρήζουν βοηθείας , αν και στις περισσότερες δομές παραμένουμε απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Στις 31 Μαρτίου 2013 λήγουν οι συμβάσεις μας και όσοι φέρουν ευθύνη για την σημερινή κατάσταση των Δομών και την ομηρία των Εργαζομένων προτείνουν ως λύση την ιδιωτική πρωτοβουλία και την ίδρυση κοινωνικών συνεταιρισμών. Η πρότασή τους οδηγεί στην αβεβαιότητα και την ανεργία 3.500 χιλιάδες εργαζόμενους στο ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι ΄΄ που επί 10 και 12 συνεχόμενα έτη , κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, παρέχουν υπηρεσίες με τον ίδιο ζήλο και αγάπη στους 130.000 εξυπηρετούμενους. Το σύστημα ΄΄Κατ’ Οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων ΄΄ που η πολιτεία προτείνει ως αντικατάσταση του ΒΣΣ δεν εξασφαλίζει ούτε την εργασία μας αλλά ούτε την συνέχιση της παροχής των υπηρεσιών σε όσους μέχρι σήμερα εξυπηρετούμε. Η πολιτεία αυτή τη χρονική περίοδο , εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης ,που απαιτείται να στηρίξει και να ενισχύσει την κοινωνική δομή ΄΄Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ , κάνει υπολογισμούς –αθροίσεις και αφαιρέσεις- γιατί όπως φαίνεται ΄΄οι αριθμοί κέρδισαν τους ανθρώπους΄΄.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ….
ΛΕΜΕ ΟΧΙ στον κοινωνικό αποκλεισμό των ανήμπορων συμπολιτών μας.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Πρόνοιας.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην ανεργία 3500 εργαζομένων των ΒΣΣ που έχουμε προσληφθεί μέσα από διαδικασίες ΑΣΕΠ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην ίδρυση κοινωνικών συνεταιρισμών

Την Δευτέρα 4-2-2013, πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα Έκτακτη Συνεδρίαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου και αποφασίστηκαν ομόφωνα :
  1. ΚΗΡΥΞΗ 48ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 13 και 14 Φεβρουαρίου 2013
  2. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 10:00π.μ.


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  1. Νομοθετική ρύθμιση που να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση της εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού στις Δημοτικές Δομές
  2. Σύσταση Κοινωνικών υπηρεσιών στους Δήμους όπου θα ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι
  3. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας



ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου