Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Ξέσπασε ο πόλεμος του τζόγου με αφορμή την διαφήμιση του ΟΠΑΠ στον ΔΟΛ. Εμπλοκή της Sportingbet.gr με εξώδικο!


http://www.kourdistoportocali.com/articles/16928.htm


Με ένα πρωτοφανές σε ύφος και περιεχόμενο εξώδικο σημείωμα, δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, που συνεργάζεται με τηνSportingbet απειλεί τον Lykavitos.gr για χθεσινό δημοσίευμα, που αφορούσε την διαφημιστική της προβολή στην ιστοσελίδα in.gr του Συγκροτήματος Λαμπράκη!

Τι εξώδικο της Sportingbet δημοσιεύεται στο τέλος της ανάρτησης.

Εμείς από την πλευρά μας, ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα:

Το χθεσινό μας δημοσίευμα , δεν αφορούσε την Spotingbet αλλά τον ΔΟΛ και τον ΟΠΑΠ.

Ο οποίος ΔΟΛ, ενώ είχε συνάψει διαφημιστική συμφωνία-μαμούθ με τον ΟΠΑΠ, ύψους 800.000 ευρώ, σε μέσο ενημέρωσης της εταιρείας του (www.in.gr) προβάλλειΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ με την ΟΠΑΠ ΑΕ, Γραφείο Στοιχημάτων.

Και είναι πραγματικά απορίας άξιον, πως ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ο ΟΠΑΠ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ σε μια άκρως ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ κίνηση του συγκροτήματος του Σταύρου Ψυχάρη. 

 Και συνεχίζει την υλοποίηση μιας συμφωνίας με τον ΔΟΛ, η οποία μέσω της προβολής ανταγωνιστικής εταιρείας ΕΙΝΑΙ αντικειμενικά ΒΛΑΠΤΙΚΗ για τα συμφέροντα του Οργανισμού και των Μετόχων του.
Είναι προφανές πως για αυτό ΟΦΕΙΛΟΥΝ να απολογηθούν στην κοινή γνώμη και τους μετόχους της εταιρείας, ο Πρόεδρος της ΟΠΑΠ κ. Λουρόπουλος, καθώς και τα μέλη του ΔΣ, που έβαλαν την υπογραφή τους στην χορηγία των 800.000 ευρώ προς τον ΔΟΛ.

Πάμε τώρα στην Sportingbet.

Εμείς δεν επιθυμούμε να ασχοληθούμε περαιτέρω με την εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Οντόνι.
Εάν πάντως κύριοι επιμένετε, θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από αύριο μια δημοσιογραφική έρευνα με πρώτο και βασικό ερώτημα προς την Επιτροπή Παιγνίωνκαι προσωπικά στον κ. Γιαννακόπουλο, εάν η “Sportingbet Odds Limited”, για να πάρει την (προσωρινή) άδεια λειτουργίας βάση του νόμου 4002/2011, κατέβαλε ως όφειλε το 30% εφάπαξ του φόρου για τις προ της νομιμοποίησης χρήσης της (δύο έτη).

Ή εάν η “Sportingbet Odds Limited» της οικογένειας συμφερόντων του Ομίλου Οντόνι, μας «προέκυψε» τελευταία, με στόχο όπως έχει αναφερθεί σε σειρά δημοσιευμάτων του τύπου, να μην καταβληθεί η ΕΦΑΠΑΞ φορολογία του 30% των κερδών της, για τα δύο τελευταία χρόνια προ του 2011.
Αφού η Sportingbet μέχρι το 2011, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην Ελλάδα, και δεν κατέβαλε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ φόροενώ είχε ΚΕΡΔΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ευρώ!

Αλλά το θέμα μας, επαναλαμβάνουμε δεν είναι η Sportingbet, αλλά συμφωνία ΔΟΛ και ΟΠΑΠ.
Εάν βεβαίως η Sportingbet επιθυμεί να «συνεχίσουμε», ο Lykavitos δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα!

Ακολουθεί το εξώδικο της Sportingbet, και στην συνέχεια η ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ανάρτηση μας:





--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σκάνδαλο! Ενώ ο ΔΟΛ πήρε 800.000 ευρώ «χαριστικά» από τον ΟΠΑΠ, το in.gr διαφημίζει ημι-παράνομη εταιρεία Στοιχημάτων!

Μείζον θέμα (και με ποινικές προεκτάσεις) για την διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. και προσωπικά για τον πρόεδρο της κ. Λουρόπουλο, αποτελεί η θρασύτητα με την οποία η ηλεκτρονική σελίδα www.in.gr του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη διαφημίζει ημι-παράνομη (στην Ελλάδα) ιδιωτική εταιρεία Στοιχημάτων! Όταν την ίδια στιγμή  ο ΔΟΛ πήρε πρόσφατα από τον ΟΠΑΠ 800.000 ευρώ (!) για διαφημιστική προβολή του Οργανισμού!

Ο Lykavitos.gr σας αποκαλύπτει σήμερα, δύο “print screen” (φωτογραφικά στιγμιότυπα) από την πρώτη σελίδα του in.gr και την αθλητική ενότητα της εν λόγω ιστοσελίδας, με ημερομηνία 18/12 και ώρα 14:30, στην οποία προβάλλονται-διαφημίζονται, εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού, η οποία είναι ΠΡΟΦΑΝΩΣ ανταγωνιστική με την ΟΠΑΠ ΑΕ.



Και είναι γνωστό, σε όλη την αγορά, πως το πρώτο πράγμα που ΑΠΑΙΤΕΙ ο ΟΠΑΠ όταν συνάπτει μια συμφωνία με ένα μέσο ενημέρωσης είναι να μην ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ανταγωνιστικές (όσο και παράνομες με βάση την ισχύουσα νομοθεσία) εταιρείες.

Μετά και την σημερινή μας αποκάλυψη , είναι προφανές πως ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος κ, Λουρόπουλος, τα μέλη του ΔΣ που υπέγραψαν την χορηγία στον ΔΟΛ αλλά και το τμήμα Μάρκετινγκ του οργανισμού φέρουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, για τον τρόπο με το οποίο διαχειρίζονται τα διαφημιστικά κονδύλια της εταιρείας.

Ενώ επίσης  πιθανό,  κάποιος ΑΠΛΟΣ μέτοχος της ΟΠΑΠ ΑΕ, να προσφύγει και στην Δικαιοσύνη, κατά του Προέδρου της ΟΠΑΠ ΑΕ και κατά παντός άλλου υπευθύνου του Οργανισμού  αφού με τέτοιου τύπου χορηγία, βλάπτονται ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ τα συμφέροντα του, ως μετόχου του ΟΠΑΠ
Θα επανέλθουμε…



To θέμα της χορηγίας ΔΟΛ, το αποκάλυψε  η εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ στην ηλεκτρονική της σελίδαwww.paraskhnio.gr.

Ακολουθεί το  ρεπορτάζ του thepressproject, για την ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ χορηγία του ΟΠΑΠ στον κ. Ψυχάρη:


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος (διορίστηκε το περασμένο καλοκαίρι από την τρικομματική κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά), όταν ερωτάται για τις προωθητικές ενέργειες, τις διαφημίσεις/χορηγίες που κάνει ο οργανισμός, διαμηνύει κατηγορηματικά προς πάσα κατεύθυνση: «από εδώ και πέρα θα δίνουμε λιγότερα, αλλά θα ζητάμε περισσότερα».Πράγματι, ο ΟΠΑΠ, που παραμένει από τους μεγαλύτερους διαφημιζόμενους στην Ελλάδα, έχει μειώσει τις δαπάνες για τους παραπάνω σκοπούς.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υλοποιεί αντίστοιχα προγράμματα. Το αντίθετο, μάλιστα. Αρκεί ένα τέτοιο αίτημα από κάποιο εκδοτικό συγκρότημα και αυτόματα τίθεται προς έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο. Εάν το θέμα της χορηγίας δεν έχει αναλυθεί και εγκριθεί από τα αρμόδια τμήματα του ΟΠΑΠ, δεν πειράζει. Αυτό μπορεί να γίνει αργότερα.

Το ThePressProject.gr παρουσιάζει τα ντοκουμέντα της γενναιόδωρης χορηγίας που χαρακτηρίστηκε «δώρο» και άλλα πολλά από μερίδα του Τύπου, που έδωσε ο ΟΠΑΠ στο εκδοτικό συγκρότημα του ΔΟΛ. Το περίεργο δεν είναι τόσο η χορηγία, όσο το ότι το διοικητικό συμβούλιο πρώτα αποδέχθηκε το αίτημα του προμηθευτή και μετά το έστειλε για ανάλυση και έγκριση στα αρμόδια τμήματα.



Και κάτι ακόμα: Λόγω αυτού του πήγαινε-έλα και της αρχικής βιασύνης χρειάστηκε να γίνουν δύο διοικητικά συμβούλια για την τελική έγκριση του προγράμματος. Το δεύτερο δ.σ. έγινε στις 29 Νοεμβρίου 2012, δηλαδή 27 ημέρες μετά το πρώτο (2 Νοεμβρίου 2012), με αποτέλεσμα πρώτα να κυκλοφορήσει η Επετειακή Εκδοση (4 Νοεμβρίου 2012) –με αφορμή την οποία δόθηκε η χορηγία– και μετά να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειές της.

Στο τέλος, και σύμφωνα με το έγγραφο του δ.σ. του ΟΠΑΠ το ποσό της χορηγίας 800.000 (χωρίς τον ΦΠΑ), «έσπασε» στα τρία:

400.000 ευρώ στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ
200.000 ευρώ στα ΝΕΑ και
200.000 στο «ΤΟ ΒΗΜΑ on line”.

Από εδώ και πέρα όσοι θέλουν αντίστοιχα προγράμματα μπορούν να αποστέλλουν τα αιτήματά τους στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ και να εύχονται να τα υπογράψει ο σημερινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, που έμαθε τη δουλειά.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς έχουμε δηλώσει και στη διακήρυξή μας ότι ούτε θέλουμε ούτε δεχόμαστε διαφήμιση/χορηγίες από εταιρείες που ελέγχονται από το ελληνικό Δημόσιο, όπως είναι ο ΟΠΑΠ. Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.
http://www.lykavitos.gr/2012/12/sportingbetgr-lykavitosgr.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου