Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Βόμβα για την Deutsche Bank από τους FT! Η γερμανική τράπεζα έκρυψε ζημίες 12 δις και εμείς τη βάλαμε διαχειριστή της επαναγοράς ομολόγων !


http://olympia.gr/2012/12/06/%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-deutsche-bank-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-ft-%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%84/

Μπράβο στην ελληνική κυβέρνηση που ορίζει διαχειριστές της επαναγοράς ομολόγων τράπεζες που τις θεωρούν «πεντακαθαρίδιδες».

Deutsche Bank closes real estate fundΠριν λίγες μέρες γράφαμε στο Ολυμπία, εδώ για τη σκανδαλώδη ανάθεση σε Deutsche Bank και Μorgan Stanley τη διαχείριση του προγράμματος επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων.

Την άνοιξη είχε βουίξει ο τόπος για τη Morgan Stanley για το σκάνδαλο εσωτερικής πληροφόρησης, με το Deal Εθνική – Alpha που δεν έγινε ποτέ και την ίδια ώρα αγόραζε μετοχές της Alpha.

Τώρα έρχεται η βόμβα των Financial Times για τη Deutsche Bank, η οποία φέρεται να απέκρυψε κατά την περίοδο της χρηματοοικονομικής κρίσης, ζημίες ύψους 12 δισ. δολ., ώστε να αποφύγει και το ενδεχόμενο κρατικής στήριξης.

Η τράπεζα κατηγορείται συγκεκριμένα, ότι δεν κατέγραψε σε τιμές «market-to-market» ζημίες κατά τη διάρκεια της περιόδου 2007-2009. Επίσης, δύο από τους καταγγέλλοντες αναφέρουν ότι δεν αποτυπώθηκε σωστά και η αξία της ασφάλειας που παρείχε το 2009 η Berkshire Hathaway του Warren Buffett για ορισμένες θέσεις της τράπεζας. Η Deutsche Βank απαντά ότι οι καταγγελίες αφορούν κινήσεις που είχαν γίνει προ 2,5 ετών και οι οποίες είχαν κοινοποιηθεί τον Ιούνιο του 2011.

Διαβάστε επίσης εδώ και εδώ τι γράφαμε πριν μήνες για τις γερμανικές τράπεζες και τι κρύβει η Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου