Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Από τις χειροπέδες, στο «συγγνώμη» και στα μαθήματα δεοντολογίας (λογοκρισίας) στην ΕΡΤ


http://zoornalistas.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8462.html

Πριν από 8 μήνες (27 Απριλίου) ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος είχε συλληφθεί και είχε οδηγηθεί με χειροπέδες στην Ευελπίδων έπειτα από μήνυση της συζύγου του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου ΚαμμένουΈλενας Τζούλη.
Από τότε η ΝΔ είχε προσδώσει πολιτική διάσταση στην υπόθεση ενώ o Γιάννης Μιχελάκης έκανε επίθεση στον Καμμένο αναφέροντας: «Είναι πρωτόγνωρο και πρωτοφανές πολιτικός αρχηγός να ζητά τη σύλληψη και φυλάκιση δημοσιογράφου για ρεπορτάζ στην εφημερίδα του. Κι αυτό γιατί ο Λιάτσος τόλμησε να αναφερθεί στη συνεργασία του Καμμένου με το θεωρητικό της χούντας Γεωργαλά».
Χθες ο σημερινός γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ και πρώην εκδότης της εφημερίδας «Παρασκευή+13», Αιμίλιος Λιάτσος αναγκάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου να ζητήσει συγγνώμη από τον Καμμένο: «Δηλώνουμε ότι το επίμαχο δημοσίευμα στηρίχτηκε, όσον τον αφορά, σε αναληθείς πληροφορίες τρίτων και με την έννοια αυτή του ζητώ συγγνώμη».
Τον Οκτώβριο, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει..
την απροκάλυπτη λογοκρισία και το κόψιμο της εκπομπής «Πρωινή ενημέρωση» στη ΝΕΤ, ο Λιάτσος παρέδιδε μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας
Αλήθεια τι λένε για όλα αυτά οι πολιτικοί του προϊστάμενοι και συγκεκριμένα εκείνοι που τον επέλεξαν και τον τοποθέτησαν στη θέση του γενικού διευθυντή ενημέρωσης της κρατικής τηλεόρασης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου