Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Μερικοί από τους μνημονιακούς βγάζουν ακόμα γέλιο! - Γράφει ο Δευκαλίων





Δεν θα αναφερθούμε στον δημόσιο διάλογο που γίνεται αυτές τις ημέρες για το περιβόητο φορολογικό νομοσχέδιο. Και ο λόγος είναι όπως πάντα απλός. Υπάρχει κάποιο δημόσιο και επίσημο κείμενο που να περιέχει τις κυβερνητικές θέσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο; Μάλλον ΟΧΙ. Απλά προς το παρόν θα θέσουμε την βασική μας θέση και ταυτόχρονα ερώτημα: Υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος σε αυτή την χώρα που να πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκός μνημονιακός νόμος; Σίγουρα ΟΧΙ.
Θα αναφερθούμε όμως στον δημόσιο διάλογο που διεξάγεται αυτές τις ημέρες για το φαινόμενο ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Δημόσιο διάλογο που τροφοδότησε άλλη μία μεγάλης πνοής μεγαλόστομη ανοησία του κ. Ε. Βενιζέλου, αφού ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε πρόταση νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα έθετε εκτός νόμου την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Τελικά όμως ο κ. Ε. Βενιζέλος αντιλήφθηκε το προφανές. Ότι δηλαδή μία παρόμοια πολιτική κίνηση πριμοδοτούσε επικοινωνιακά και δημοσκοπικά την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και έκανε πίσω. Με κάποιες μεγαλόστομες εκφράσεις προσπάθησε να ανασκευάσει τα όσα δεν ανασκευάζονται και να διορθώσει τα όσα δεν διορθώνονται.
Τελικός κερδισμένος ο κ. Η. Κασιδιάρης και το κόμμα του η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, οι οποίοι πολύ ευφυώς φρόντισαν να παρουσιαστούν στην κρίση της κοινής γνώμης ως θύματα ενός εκ των πιο αντιπαθητικών Ελλήνων πολιτικών, του κ. Ε. Βενιζέλου.
Για την στήλη η θέση είναι προφανής και έχει αναλυθεί πολλές φορές στο...
παρελθόν. Συμπερασματικά:
Τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής, δηλαδή φτώχεια και εξαθλίωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού, σε συνδυασμό με την κατάρρευση του οργανωμένου κράτους δικαίου, ήτοι αδυναμία παρέμβασης στα κρίσιμα προβλήματα και τα φαινόμενα διαφθοράς αποτελούν κίνδυνο για το δημοκρατικό πολίτευμα.
Μόνο η εξάλειψη των αιτίων που δημιουργούν την φτώχεια και την εξαθλίωση και η αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων ανικανότητας και διαφθοράς είναι δυνατόν να προστατεύσουν αποτελεσματικά την δημοκρατική νομιμότητα.
Και τώρα αρχίζει το παράδοξο. Ο κ. Ε. Βενιζέλος, ένας από τους αρχιτέκτονες της τραγικής οικονομικής πραγματικότητας που ζουν σήμερα οι Έλληνες και βασικό στέλεχος μερικών εκ των πιο διεφθαρμένων κυβερνήσεων που γνώρισε ο τόπος, καταδικάζει την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δηλαδή το πολιτικό αποτέλεσμα της άθλιας πολιτικής του!
Εάν ο κ. Ε. Βενιζέλος επιθυμούσε πραγματικά να καταδικάσει και να κτυπήσει στην ρίζα του φαινόμενα όπως αυτό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, μπορούσε να κάνει το εξής πάρα πολύ απλό, το αυτονόητο, το ελάχιστο.
Αρχικά να καταδικάσει δημόσια την μέχρι σήμερα μνημονιακή του πολιτική και να προχωρήσει σε ανατροπή της φιλομνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά.
Κατόπιν να προσχωρήσει αυτός και το κόμμα του στο αντιμνημονιακό μπλοκ. Μια κίνηση αποφασιστικής σημασίας που θα βοηθήσει στον σχηματισμό αντιμνημονιακής Δημοκρατικής Πατριωτικής κυβέρνησης.
Εδώ γελάμε, θα σκεφθεί ο οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος αναγνώστης. Αυτό κάναμε και εμείς όταν είδαμε και ακούσαμε τους ρακένδυτους ιδεολογικά, πολιτικά και ηθικά εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ να υποστηρίζουν την πρόταση Βενιζέλου για την αντιμετώπιση του φαινομένου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Στις θλιβερές μέρες για το λαό μας, τελικώς μερικοί από τους μνημονιακούς βγάζουν ακόμα γέλιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου