Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Εδώ ο κόσμος καίγεται και η ηγεσία της Εκκλησίας ασχολείται με την "περιουσία" της...



.
http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13783:kiniimat-tin&catid=284:politika&Itemid=780

ΚΙΝΗΣΗ-ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ
Του Μάνου Χατζηγιάννη


Κίνηση-ματ στην κυβέρνηση έκανε χθες με το Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος.

Πέραν των αναφορών του για τη δύναμη του ελληνικού λαού και το κάλεσμα για συμπαράσταση στους αδύνατους έφερε στο προσκήνιο το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας με τρόπο, που αιφνιδίασε τους κυβερνώντες.
Κι αυτό γιατί ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Ιερώνυμος, επιβεβαιώνοντας την εδώ και καιρό ανάλυση του «Αγιορείτικου βήματος» σχετικά με τις προβληματικές σχέσεις Μονής Πετράκη-Μαξίμου ,  ζήτησε από την Πολιτεία να άρει τα εμπόδια για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής γης, την οποία, όπως είπε, θα διαθέσει σε συμπολίτες μας που θα θελήσουν να τη δουλέψουν.

Με τον τρόπο αυτό στριμώχνει και όσους κατά καιρούς ρητορεύουν κάνοντας λόγο για «αμύθητη περιουσία» της Εκκλησίας καθώς και όσους ορέγονται διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε:
«η Εκκλησία μας στήριξε και θα στηρίζει πνευματικά και έμπρακτα την προσπάθεια του λαου μας για μια νέα αρχή και θα σταθεί αρωγός όπου μπορεί να ενισχύσει τον λαό μας. Είναι καιρός να αρθούν τα εμπόδια, ώστε αυτή η λίγη περιουσία που απέμεινε στην Εκκλησία να της επιτραπεί να την αξιοποιήσει προς όφελος του λαού μας. Καί όποιος επιθυμεί να εργαστεί στην ελληνική γη, συμβάλλοντας στη διατροφική επάρκεια της χώρας και στην ανάπτυξη σύγχρονων εξαγώγιμων προιόντων καλλιέργειας και βοσκής, ας γνωρίζει ότι, όση λίγη γη ανήκει ακόμα στην Εκκλησία, θα είναι στη διάθεσή του.»

Το μήνυμα όμως είχε και ξεκάθαρη πολιτική παρέμβαση, αφού ο Αρχιεπίσκοπος ζητά από την κυβέρνηση να σκύψει πάνω από τούς Έλληνες που έχουν ανάγκη  και να αφήσει πίσω πίσω πολιτικές επιλογές πού στηρίζουν τούς λίγους σε βάρος των πολλών.

Συγκεκριμένα ανέφερε:«Χριστός γεννάται» και το νόημα των Χριστουγέννων μας δίνει το δικαίωμα να παρακαλέσουμε το Ελληνικό κράτος να σκύψει πάνω από τους συνανθρώπους μας και σε αυτές τις δύσκολες ώρες που διέρχεται ο τόπος να αφήσουμε πίσω πολιτικές επιλογές που στηρίζουν τους λίγους σε βάρος των πολλών. Μας δίνει, επίσης, το δικαίωμα να καλέσουμε όσους διαθέτουν πλούτο να τον θέσουν στην υπηρεσία των συνανθρώπων μας. Χρειάζεται επειγόντως να δείξουμε όλοι αλληλεγγύη, ανθρωπιά, αγάπη και ευαισθησία και είναι ζωτικής σημασίας να στηριχθούν με κάθε τρόπο η περίθαλψη, η μόρφωση και η επιβίωση των Ελλήνων.  Το λοιπόν, «δεύτε ίδωμεν πιστοί, που εγεννήθη ο Χριστός» και ας γίνουν τα φετινά Χριστούγεννα αφετηρία μίας νέας αρχής και μίας πορείας ανοδικής για τον τόπο μας και για τον καθένα προσωπικά. Ας μην ξεχνάμε ότι «μεθ' ημών ο Θεός» και παλαιότερα και τώρα και πάντοτε.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου