Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Η δημοσκόπηση ΣΟΚ: Ισόπαλες ΝΔ και Χρυσή Αυγή!


http://www.periodista.gr/index.php/greece/item/1349-%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B9%CF%83%CF%8C%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%BD%CE%B4-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AEΚάλπηΚάλπη
“ Διαπλοκή και φιλοκυβερνητικοί κύκλοι κραυγάζουν ότι η Αριστερά δεν θα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση ”
Periodista
Ξαφνικά, το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφού η κυβέρνηση ολοκλήρωσε τις πράξεις υποτέλειας προς τους δανειστές, αφού πέρασε τα λαοκτόνα μέτρα του νέου μνημονίου, αφού αμφισβήτησε κυνικά τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν, δήθεν, ισοπαλία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία.

Κραυγάζουν τώρα οι αρλεκίνοι της διαπλοκής, τα φερέφωνα της τραπεζοκρατίας και τα δουλικά των δανειστών, τα οποία πρόσκεινται στον γερμανόφιλο κυβερνητικό σχηματισμό, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να κυβερνήσει, ότι η Αριστερά δεν θα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ότι «τα πρώτα νούμερα δεν θα αργήσουν». Σε αυτή τη βάση τα διαπλεκόμενα συμφέροντα εισηγούνται μελλοντική εκλογική συνεργασία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά ή και το ΠΑΣΟΚ, αφού η "σκέτη Αριστερά" δεν μπορεί να κυβερνήσει.

Την ίδια στιγμή οι αυλικοί της καταρρέουσας συγκυβέρνησης διαμηνύουν στο παρασκήνιο ότι η εκταμίευση της δόσης θα οδηγήσει (άκουσον – άκουσον) σε ιδεολογική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και της Δεξιάς για τα επόμενα 10 με 20 χρόνια. Ταυτόχρονα, το πανελλήνιο παρακολουθεί την επιχείρηση διάλυσης του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς το κατεστημένο θεώρησε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσει η ολοκληρωτική αποδόμηση των αντιμνημονιακών πολιτικών φορέων, μόνο και μόνο με την υποψία ότι θα μπορούσε μετεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί ακόμη και με το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Εκτός των παραπάνω έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για την εφαρμογή νέου εκλογικού νόμου. Κάπως αργά το κατεστημένο θυμήθηκε την απλή αναλογική, μόνο και μόνο για να ανακόψει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία. Τώρα, τα δουλικά των δανειστών, αλλά και η ντόπια – υπό προθεσμία – διαπλοκή (υπό προθεσμία διότι τους επόμενους μήνες οι δανειστές θα τελειώνουν μία και καλή με δαύτη) εξαπολύουν νέες επιθέσεις σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς, αλλά και προσωπικά εναντίον του Αλέξη Τσίπρα ακόμη και για το ταξίδι που πραγματοποίησε σε Βραζιλία και Αργεντινή.

Αμφισβητούν τη δυνατότητα της Αριστεράς να αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας, την στιγμή που μία κυβέρνηση (απλά ανίκανη ή και επιτήδεια) χάρισε τις αποζημιώσεις για τις πυρκαγιές στη Χίο στα αφεντικά της.

Πανηγυρίζουν για τη μία και μοναδική δημοσκόπηση, η οποία δείχνει τη Νέα Δημοκρατία να πλησιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ελάτε επιτέλους κύριοι. Πείτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Το Periodista γνωρίζει τα αποτελέσματα πρόσφατης δημοσκόπησης, η οποία έχει έλθει σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου και δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή δίνουν μάχη για την δεύτερη θέση, με το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά να λαμβάνει ποσοστό λίγο μεγαλύτερο από το 20% και τη Χρυσή Αυγή να την απειλή άμεσα λαμβάνοντας 18,8%. Κάπως έτσι ξεκίνησε η συζήτηση για την απλή αναλογική, μία συζήτηση που με εντολή του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά πάγωσε. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια δημοσκόπηση, λαμβάνει ποσοστό πάνω από 30%. Η εταιρεία που τη διενήργησε, δημοσιοποίησε στη συνέχεια τα αποτελέσματα μιας άλλης δημοσκόπησης όχι αυτή τη φορά κρυφής, η οποία έδειχνε την ψαλίδα ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα να μειώνεται και την Χρυσή Αυγή να βρίσκεται χαμηλότερα.

Από κάπου έκοψε και κάπου πρόσθεσε. Μαντέψτε …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου