Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Γιατί αύριο δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου – εκτός απροόπτου βεβαίως



http://www.antinews.gr/2012/12/20/196496/
Πάνω από 4,6 εκατ. επισκέψεις έχει δεχθεί η ιστοσελίδα της NASA (http://www.nasa.gov/topics/earth/features/2012.html), η οποία μέσα από συνεντεύξεις επιστημόνων και επιστημονικά άρθρα αναλύει γιατί δεν θα έρθει η συντέλεια του κόσμου την 21η Δεκεμβρίου.  Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ δέχεται εκατομμύρια τηλεφωνήματα και emails από τότε που άρχισαν να κυκλοφορούν οι φήμες περί τέλος του κόσμου, εξαιτίας της προφητείας των Μάγια.
Γιατί όμως δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο; Η ιστοσελίδα ασχολείται με διάφορα σενάρια – τη δυνατότητα πλανητικών ευθυγραμμίσεων, το σύνολο των διακοπών ρεύματος, τις  πολικές μετατοπίσεις, ακόμα και με έναν πλανήτη ονόματι Nibiru ή Πλανήτης Χ ή Έρις που πλησιάζει τη Γη «και απειλεί τον πλανήτη μας με εκτεταμένες καταστροφές» – αλλά καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα: ότι δηλαδή δεν θα υπάρξει τέλος τόσο σύντομα. Μεταξύ άλλων γράφει ότι τα περί πλανήτη Nibiru που ανακάλυψαν οι Σουμέριοι δεν ισχύουν, καθώς η αρχική ημερομηνία καταστροφής ήταν το 2003, ενώ οι προβλέψεις για ολικό μπλακ άουτ επί Γης από 23 έως 25 Δεκέμβρη είναι ένας μύθος.
«Ο πλανήτης μας είναι μια χαρά για περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια χρόνια, και όσοι αξιόπιστοι επιστήμονες γνωρίζουμε σε όλο τον κόσμο δεν ξέρουν καμιά απειλή που να σχετίζεται με το 2012», γράφει η ιστοσελίδα. Ανάλογες προσπάθειες για να σταματήσει η φρενίτιδα περί τέλους κάνει και το αστεροσκοπείο Griffith. Την Παρασκευή το βράδυ μάλιστα θα παραμείνει ανοιχτό ως και λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, για να «αποδείξει ότι οι ισχυρισμοί σχετικά με το ημερολόγιο των Μάγια, τις πλανητικές ευθυγραμμίσεις, τους επικίνδυνους πλανήτες και άλλα συναφή φαινόμενα δεν έχουν καμία βάση στην πραγματικότητα».
Εκτός ίσως από μία: οι επιτήδειοι βρίσκουν εύκολα θύματα για να πουλήσουν  τουριστικά πακέτα και άλλα συναφή. Φέτος αναμένεται αριθμός ρεκόρ επισκεπτών στις πυραμίδες των Μάγιας στο Γιουκατάν, αφού για πολλούς «ήταν η τελευταία ευκαιρία να τις δουν», ενώ στο γαλλικό χωριό Μπουγκαράς, «το μόνο μέρος επί Γης που θα σωθεί» υπάρχει κοσμοσυρροή. Όσο για τα πολυτελή καταφύγια που χτίζονται ανά τον κόσμο, με τιμές που φτάνουν και τα 50.000 ευρώ ανά άτομο, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι παρέχουν αυτονομία ενός έτους. Μετά, το χάος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου