Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικος κορμός (ΣΥΝΤΑΓΗ + ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


http://www.kourdistoportocali.com/articles/17015.htm

Από το μηνιαίο περιοδικό "ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ" (1€)


«Αν και είναι πολλές οι φορές που δεν μου πετυχαίνει (στο σχήμα όχι στη γεύση…) το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό και θα αισθάνεστε πολύ περήφανη μετά. Τολμήστε το!»

Αναστασία Πανοπούλου, Κυπαρισσία Μεσηνίας

ΥΛΙΚΑ
- 6 κουτ. σούπας αλεύρι (όλες οι χρήσεις)
- ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
- 6 κρόκοι αβγών
- 300 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 50 γρ. κουβερτούρα
- 1 κουτ. σούπας κακάο (ή νες καφέ)
- 250 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ (ή Μιράντα)
- Σιρόπι, λίγο κονιάκ ή λικέρ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε σε λεκανίτσα με τη ζάχαρη. Έπειτα, προσθέτουμε το γάλα, βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε έως ότου πήξει. Παράλληλα, χτυπάμε τους 6 κρόκους και ρίχνουμε σιγά-σιγά λίγη από τη ζεστή κρέμα. Όταν ομογενοποιηθούν τους προσθέτουμε στη μπεν μαρί που σιγοβράζει, ανακατεύοντας καλά μέχρι να πήξει η κρέμα. Στην συνέχεια, την αποσύρουμε από το ζεστό νερό και ρίχνουμε κουταλάκι-κουταλάκι το χλιαρό φρέσκο βούτυρο, ενώ ανακατεύουμε διαρκώς. Έπειτα, ρίχνουμε και την άχνη ζάχαρη που έχουμε ήδη κοσκινίσει. Τέλος, όταν έχει γίνει η κρέμα τη χωρίζουμε σε δύο μπολ, βάζοντας στο πρώτο λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα (την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί) και στο δεύτερο 1 κουταλιά σούπας κακάο (ή νες καφέ αν προτιμάτε). Τοποθετούμε τις κρέμες στο ψυγείο για να πήξουν.

2. Χτυπάμε τις παγωμένες κρέμες έως ότου αφρατέψουν. Έπειτα, προετοιμάζουμε μια φόρμα ψησίματος (μακρόστενη ή ημί-κυλινδρική, όπως η δική μου) ντύνοντας την με λαδόχαρτο και βάζοντας στο πάτο τρία με τέσσερα μπισκότα κατά μήκος (στη σειρά) αλλά και 6-7 όρθια στις δύο πλευρές, αφήνοντας όμως ελεύθερες τις δύο «εισόδους». Έπειτα, γεμίζουμε τα κενά της επιφάνειας της φόρμας με κομμένα μπισκότα, τα ραντίζουμε με ελαφρύ σιρόπι, 3 κουταλιές της σούπας νερό και λίγο κονιάκ ή άλλο λικέρ (προαιρετικά). Στη συνέχεια, αδειάζουμε τη κρέμα με το νες καφέ και στη μέση, κατά μήκος, κάνουμε ένα ομοιόμορφο βαθούλωμα για να ρίξουμε τη κρέμα με τη σοκολάτα. Στην επιφάνεια της τοποθετούμε κάθετα 6-7 μπισκότα που θα είναι ουσιαστικά η βάση του χριστουγεννιάτικου κορμού όταν θα έχει παγώσει και θα βγει από τη φόρμα. Αφήνουμε τέλος τον κορμό στο ψυγείο για μερικές ώρες.


3. Όταν ο κορμός έχει παγώσει, τον βγάζετε με τρόπο από τη φόρμα και τον γαρνίρετε με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας κάνοντας με ένα πιρούνι γραμμές ώστε να δείχνει σαν πραγματικός κορμός δέντρου. Από εδώ και στο εξής μπορείτε να τον στολίσετε χριστουγεννιάτικα όπως θέλετε, είτε με γκλάσο, είτε με τρούφα, είτε μαρέγκες σε διάφορα σχήματα και χρώματα. Καλά Χριστούγεννα σ’ όλους!


Χρόνος εκτέλεσης:
60 λεπτά
Μερίδες: 12-14

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ" ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email (steiletisintagisou@gmail.com) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου