Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΤΟΥ ΚΟΝΕΚΤΙΚΑΤ. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ.


http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8555:2012-12-15-12-00-41&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2makelaris-konektikat

Ένα παιδί έξυπνο, αλλά μοναχικό. Έτσι περιγράφουν τον μακελάρη του Κονέντικατ, τον 20χρονο Άνταμ Λάνζα, όσοι τον γνώριζαν. Κανείς δε μπορεί να καταλάβει τι όπλισε το χέρι του και τον οδήγησε, σε κατάσταση αμόκ, να σκορπίσει το θάνατο στο δημοτικό σχολειό του Νιουτάουν, στο Κονέκτικατ.
Άφησε πίσω του 26 νεκρούς. Ανάμεσά τους, 20 παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών. Μετά, αφαίρεσε τη ζωή του. Η αστυνομία αναζητά τα κίνητρα του, αλλά ακόμη οι έρευνες κινούνται στο σκοτάδι. Ίσως να μπορεί να δώσει απαντήσεις ο 24χρονος αδερφός του, Ράιαν, ο μοναδικός από την οικογένεια Λάνζα που βρίσκεται ακόμη στη ζωή.
Ο 20χρονος μακελάρης ξεκίνησε το λουτρό αίματος από το σπίτι όπου διέμενε με τη μητέρα του, κοντά στο δημοτικό σχολείο όπου εκείνη δίδασκε. Έμεναν μαζί από το 2008, όταν οι γονείς του χώρισαν. Τον πατέρα του επίσης τον σκότωσε, στο σπίτι που έμενε στο Νιου Τζέρσεϊ.
Η μητέρα του, ήταν το πρώτο του θύμα. Την πυροβόλησε και στη συνέχεια πήρε τρία από τα όπλα της κι έφυγε. (Τώρα γιατί είχε τόσο όπλα η δασκάλα μητέρα του, είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό). Έφτασε στο δημοτικό σχολείο με το αυτοκίνητό της.
Μπήκε μέσα και εκτέλεσε δυο τάξεις. Στη συνέχεια, έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε. Ίσως κατάλαβε τι είχε κάνει. Σε αυτό δε μπορεί να απαντήσει κανείς. Ίσως να μη μπορέσει ποτέ...
Ανάμεσα στα παιδιά που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο δημοτικό σχολείο του Νιουτάουν ήταν και τρία Ελληνόπουλα. Όλα είναι καλά στην υγεία τους. Σωματικά τουλάχιστον.
Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Σταύρος Παπαγερμανός, στο σχολείο διδάσκουν και δυο ομογενείς δασκάλες, οι οποίες κατάφεραν να διασωθούν, όπως και μια βιβλιοθηκάριος. Και τα έξι άτομα ελληνικής καταγωγής ανήκουν στην ελληνορθόδοξη κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, που βρίσκεται δεκαεπτά χιλιόμετρα από τον τόπο της τραγωδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου