Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Διακεκριμένος γιατρός και ακτιβιστής απειλείται με έξωση


http://nemeapress.blogspot.gr/2012/12/blog-post_5705.html

Μπορεί να είναι δύσκολο για πολλούς ανθρώπους, ειδικά τους Αμερικανούς, να φανταστούν ότι μπορεί να γίνει έξωση σε ένα γιατρό, με την οικογένειά του, γιατί δεν μπορεί να πληρώσει το νοίκι του. Aλλά στην Έλλαδα αυτό μπορεί να συμβεί ..

Συνέβη στο γιατρό Γιώργο Κοσμόπουλο.

Και όχι οποιονδήποτε γιατρό. Θωρακοχειρουργός, σπούδασε δίπλα στον διάσημο καθηγητή Κρίστιαν Μπάρναρντ στη Νότια Αφρική στο Κέντρο Μεταμόσχευσης Καρδιάς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Groote Schuur στο Κέιπ Τάουν. Κατείχε τη θέση...
του Λέκτορα στο Τμήμα Καρδιοχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Witwatersrand στο Γιοχάνεσμπουργκ.Διευθυντής της κλινικής θωρακικής χειρουργικής στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας στην Αθήνα. Έχει στο ενεργητικό του 3535 καρδιοθωρακικές επεμβάσεις.

Ο Γιώργος Κοσμόπουλος είναι επίσης ο ιδρυτής του StopCartel TV, πρωτοπόρος του Live stream, ένας απο τους διεθνώς αγαπητούς σερπαντίνες ΚΑΙ ΑΠΟ τους λίγους αγγλομαθείς π ου καταγραφει ΤΗΝ πραγματικη κατάστασή ΣΤΗΝ Ελλάδα ΜΕΣΩ ΤΟΥ διαδκτύου. Αύριο το πρωί, 7 Δεκεμβρίου, ο Γ.Κοσμόπουλος και η οικογένειά του, έξι άνθρωποι, απειλούνται με έξωση από το διαμέρισμα που μένουν για 14 χρόνια.

Αλλά που είναι ο Γιώργος Κοσμόπουλος απόψε 6 Δεκέμβρη? Καταγράφει σε ζωντανή μετάδοση συνεχούς ροής τα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας.Παρά τα προσωπικά προβλήματα του, ένιωσε το καθήκον να μεταδώσει και να κατάγραψει τις συγκρούσεις μεταξύ ελληνικής αστυνομίας και διαδηλωτών που συγκεντρώνονται για να τιμήσουν τη δολοφονία του δεκαεξάχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2008.

Ακτιβιστής από τα νεανικά του χρόνια, ο καθηγητής Κοσμόπουλος μεγάλωσε κάτω απο το δικτατορικό καθεστώς της χούντας των Συνταγματαρχών στην Ελλάδα και τάχθηκε στην αντίσταση στην ηλικία των 20 ετών κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο. Κατά τη διάρκεια της δωδεκαετίας που έζησε στη Νότια Αφρική, μετείχε στην εκστρατεία κατά του Απαρτχάιντ και επέζησε από δύο απεργίες πείνας, μία για 26 ημέρες και μια ακόμα για 30 ημέρες.

Μια προσωπική τραγωδία στην οικογένειά του τον έφερε πίσω στην Ελλάδα, όπου και διαμένει σήμερα. Στην ηλικία των έξι ετών, ο γιος του Χριστόφορος δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι, από την οποία έχασε την όραση του από το ένα μάτι και κατά το ήμισυ από το άλλο μάτι. Οι γιατροί είχαν πει ότι ο Χριστόφορος είχε χάσει κατά το ήμισυ την εγκεφαλική του λειτουργία και είχε περισσότερες πιθανότητες για μια επιτυχημένη εκπαίδευση στη μητρική του γλώσσα.

Η οικογένεια επέστρεψε στην Ελλάδα και ο Χριστόφορος εντάχθηκε σε ένα ειδικό σχολείο. Μετά από ένα μήνα, η οικογένεια ειδοποιήθηκε απο το σχολείο ότι ο Χριστόφορος δεν χρειάζεται ειδική μεταχείριση. Πήγε σε ένα κανονικό δημοτικό σχολείο, όπου μαθήτευσε. Συνέχισε τις σπουδές του στο γυμνάσιο και στη συνέχεια στο πανεπιστήμιο. Ο Χριστόφορος είναι τώρα ένας οικονομολόγος και ήταν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Β.εκλογική περιφέρεια της Αθήνας.

Ενώ ήταν Διευθυντής της Κλινικής χειρουργικής θώρακα του νοσοκομείου Αγίου Σάββα στην Αθήνα, οι πρώτες περικοπές μισθών επιβλήθηκαν για τα επαγγέλματα υγείας.Στην ερώτηση του αν μπορούσε να πάρει πρόωρη μειωμένη σύνταξη, υπηρξε θετική απάντηση απο την αρμόδια υπηρεσία του νοσοκομείου και ετσι παραιτήθηκε.Έλαβε τη σύνταξή του για έξι μήνες, αλλά στη συνέχεια οι πληρωμές σταμάτησαν. Η κυβέρνηση ενημέρωσε ότι το δικαίωμα του για συνταξιοδότηση δεν επικυρώθηκε τελικά. Σύμφωνα με τον νόμο είχε προθεσμία μόνο 2 μήνες απο την παραίτηση για να επιστρέψει στη θέση του. Έτσι έμεινε κυριολεκτικά άνεργος αφού δεν ήταν νομικά δυνατό να ανακαλέσει την παραίτησή του καθώς είχαν περάσει ήδη 6 μήνες.Η προσπάθεια του να επανέλθει δεν ήταν επιτυχής, και προσπάθησε να δραστηριοποιηθεί σαν ιδιώτης θωρακοχειρουργός. Αλλά εν τω μεταξύ, υιοθετήθηκε η πολιτική λιτότητας των μνημονίων της Τρόικα, και οι Έλληνες δεν μπορούσαν πλέον να αντέξουν οικονομικά την ιδωτική νοσηλεία.Έτσι αναγκάστηκε να κλείσει το γραφείο του. Στη συνέχεια ζήτησε και πάλι μια θέση ως ιατρός Δημόσιας Υγείας, και μετά από αρκετούς μήνες αναμονής διορίστηκε σε μια θέση μακριά από την Αθήνα, στη Δυτική Πελοπόννησο. Ο μισθός που του προσεφέρθη ήταν πολύ χαμηλός, και η μετακίνηση όλης της οικογένειας αποτελούσε μεγάλο πρόβλημα. Στη συνέχεια ζήτησε να διοριστεί σε μια θέση στην περιοχή της Αθήνας.Το αίτημα του αυτό εξακολουθεί να είναι σε αναμονή καθως ο μηχανισμός του ελληνικού δημόσιου τομέα έχει νεκρώσει και θα χρειαστεί να περιμένει πολύ καιρό για αυτή τη νέα θέση. Το 40% των θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα είναι καταδικασμένες να περικοπούν.
Εν τω μεταξύ, οι νέες ταχείες διαδικασίες περικοπών που αποτελούν μέρος από τα πολλά μέτρα - κάποια γελοία, άλλα κατάπτυστα-αιμορραγούν τον ελληνικό λαό.

Ετσι, αυτός ο εξαιρετικος γιατρός - αφιερωμένος στην ενημέρωση των πολιτών-, πληροφορήθηκε ότι πρέπει να εκδιωχθεί από το σπίτι του. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες είναι παράνομες οι εξώσεις κατά τους χειμερινούς μήνες. Αλλά αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση της Ελλάδας. Σήμερα η Ελλάδα έχει γίνει ένα εργαστήριο νεοφιλελευθερισμού. Για το λόγο αυτό ο Δρ Γιώργος Κοσμόπουλος έκανε τα πάντα για να ενημερώσει τον κόσμο που αγωνιά, παρά τη σιωπή και την αδιαφορία των μέσων ενημέρωσης.

Απόψε μίλησε για τις διαδικασίες εξωσης στην εκπομπή του στο Livestream:

Προετοιμαζόμαστε για μια ειρηνική πολιτική ανυπακοή αύριο. Δεν θα ανεχτούμε να μας βγάλουν βίαια από το σπίτι όπου έχουμε ζήσει για 14 χρόνια. Εάν επιβάλλουν την έξωση, εμείς θα αντισταθούμε και θα εκφράσουμε την ανυπακοή μας. Δεν θα τους επιτρέψουμε να εισέλθουν στο σπίτι μας. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν βία και να πετάξουν τα πράγματά μας στο δρόμο. Ελπίζουμε ότι οι συναγωνιστές μας θα μας υποστηρίξουν.Δεν θα πω τι σκοπεύουμε να κάνουμε. Όλα θα είναι σε απευθείας σύνδεση και ζωντανή. Όσοι παρακολουθούν από οι ΗΠΑ, θα είναι δύσκολο να παρακολουθήσουν λόγω της διαφοράς ώρας.

Αλλά ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει την ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα. Χιλιάδες ελληνικές οικογένειες είναι άστεγες και κανείς δεν φαίνεται να το γνωρίζει. Σας ζητάμε να κάνετε ό, τι μπορείτε για να διαδωθεί το μήνυμα και να συμβάλλετε στην ευαισθητοποίηση.

Η οικογένεια Κοσμόπουλου ζήτησε την αναστολή της έξωσης μέχρι 13 Ιανουαρίου για να βρει ένα νέο διαμέρισμα.

stopcartel Newsdesk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου