Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Στα 9,461 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Οκτώβριο τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς ιδιώτες


http://www.antinews.gr/2012/12/04/193466/
Στα 9,461 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Οκτώβριο τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα σημειώνοντας αύξηση, από 9,310 δισ. ευρώ που ήταν το Σεπτέμβριο,σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
Ειδικώτερα,από τα 9,46 δισ. ευρώ, τα 8.705 εκατ. αντιστοιχούν σε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τρίτους που δεν εξοφλήθηκαν μετά την παρέλευση 90 ημερών από την ημερομηνία οφειλής, ενώ τα υπόλοιπα 755,9 εκατ. ευρώ αποτελούν εκκρεμείς επιστροφές φόρων.
Μεγαλύτεροι οφειλέτες αναδεικνύονται οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης με χρέη 4.632 εκατ. ευρώ και ακολουθούν τα νοσοκομεία με οφειλές 1.875 εκατ., το σύνολο των υπουργείων/φορέων με οφειλές 915 εκατ., η τοπική αυτοδιοίκηση με οφειλές 903 εκατ. και τα λοιπά νομικά πρόσωπα με 380 εκατ. ευρώ.
Την ίδια ώρα, πλεόνασμα της τάξεως των 2,3 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 4,2 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο εμφανίζουν στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2012 τα ταμειακά στοιχεία για το πρωτογενές ισοζύγιο (χωρίς δαπάνες για τόκους) της Γενικής Κυβέρνησης σε μη ενοποιημένη βάση.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης για το δεκάμηνο «καταδεικνύουν ότι η λελογισμένη δημοσιονομική διαχείριση που ακολούθησε το υπουργείο Οικονομικών κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους αποδίδει καρπούς».
Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, το αποτέλεσμα του δεκαμήνου 2012 είναι βελτιωμένο κατά 887 εκατ. ευρώ σε σχέση με το εννεάμηνο 2012, εξέλιξη «που καταδεικνύει ότι η προσήλωση στη δημοσιονομική προσπάθεια που έχει αναληφθεί, αρχίζει να ανατρέπει την εικόνα των παρατεταμένων και χρόνιων ελλειμμάτων, θέτοντας τις βάσεις για έναν αυτάρκη και υγιή δημόσιο τομέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου