Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Αμερικανός καθηγητής Διεθνούς Δικαίου: «Πάνω από 30 ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ είναι ένοχοι εγκλημάτων πολέμου»


http://www.pentapostagma.gr/2012/12/30.html


Του Sherwood Ross
Global Research 
14 Δεκεμβρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους 
Σύμφωνα με τον διακεκριμένο Αμερικανό καθηγητή Διεθνούς Δικαίου, Francis Boyle, «περισσότεροι από 30 ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των προέδρων George W. Bush και Obama, είναι ένοχοι εγκλημάτων πολέμου ή εγκλημάτων κατά της ειρήνης και της ανθρωπότητας παρόμοιων με εκείνα που διαπράχθηκαν από το πρώην ναζιστικό καθεστώς στη Γερμανία». 

Όπως αναφέρει ο διεθνούς φήμης νομικός, «οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που εμπλέκονται σε μια συνεχιζόμενη εγκληματική συνωμοσία στη...

 Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και την Αφρική και οι οποίοι είτε συμμετείχαν στη διάπραξη των εγκλημάτων που υπάγονταν στη δικαιοδοσία τους είτε δεν ανέλαβαν δράση εναντίον τους, συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, δύο πρόεδρους από το 2001 και τους αντιπροέδρους τους, τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, τους αρχηγούς της CIA και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (National Intelligence), καθώς και τους ανώτερους αξιωματούχους του Πενταγώνου και επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των Ε.Δ. 


«Βάσει των κανόνων του διεθνούς δικαίου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα έπρεπε κανονικά να θεωρείται σήμερα ότι συμμετέχει ενεργά σε μια συνεχή εγκληματική συνωμοσία», δήλωσε ο κ. Boyle κατά τη διάρκεια εισήγησής του στo Διεθνές Συνέδριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Πανεπιστήμιο του Sacred Heart στο Σαν Χουάν τουΠουέρτο Ρίκο στις 9 Δεκεμβρίου. Ο κ. Boyle είναι καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Illinois στην πόλη Champaign, αλλά και συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων για το συγκεκριμένο θέμα. 

Εκτός από τους προέδρους, ο διακεκριμένος καθηγητής χαρακτήρισε ως εγκληματίες πολέμου τους αντιπρόεδρους των ΗΠΑ Dick Cheney και Joseph Biden, τους υπουργούς Άμυνας Donald Rumsfeld, Robert Gates και Leon Panetta, τους υπουργούς Εξωτερικών Colin Powell, Condoleeza Rice και Hillary Clinton, τους συμβούλους προέδρων σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας Stephen Hadley, James Jones και Thomas Donilon, τους επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (National Intelligence) John Negroponte και James Clapper και της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) George Tenet, Leon Panetta και David Petraeus. 

Στο Πεντάγωνο, οι εγκληματίες πολέμου συμπεριλαμβάνουν τους επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού και κάποιους Περιφερειακούς Διοικητές, ειδικά της Κεντρικής Διοίκησης των Ε.Δ. των ΗΠΑ (CENTCOM), και πιο πρόσφατα, της AFRICOM. Εκτός από τον αντιστράτηγο Martin Dempsey, μεταξύ των αξιωματούχων του Αμερικανικού Στρατού και του JCS που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου συμπεριλαμβάνονται ο ναύαρχος James Winnefeld Jr, o στρατηγός Raymond Οdierno, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο στρατηγός James Amos, διοικητής του Σώματος των Πεζοναυτών, ο ναύαρχος Jonathan Greenert, επικεφαλής των ναυτικών επιχειρήσεων, και ο πτέραρχος Mark Welsh, αρχηγός του Επιτελείου της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Οι κατά καιρούς επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης Ε.Δ. από την εισβολή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν μέχρι σήμερα συμπεριλαμβάνουν τον αντιστράτηγο Martin Dempsey, τον ναύαρχο William Fallon, τον στρατηγό John Abizaid, τον στρατηγό Tommy Franks, τον αντιστράτηγο John Allen και τον εν υπηρεσία στρατηγό James Mattis. Ο δε στρατηγός και επικεφαλής της AFRICOM, Carter Ham, φέρει τις ίδιες ακριβώς ευθύνες. 

Στα πλαίσια της εισήγησής του στο διεθνές συνέδριο στο Πουέρτο Ρίκο, ο καθηγητής κ. Boyle υπενθύμισε ότι ο Πρόεδρος G.W. Bush είχε αξιοποιήσει αναίσχυντα την τραγωδία της 9ης Σεπτεμβρίου 2001 , η οποία, όπως τόνισε, «σχεδιάστηκε με στόχο την λεηλασία κοιτασμάτων υδρογονανθράκων μεγέθους μιας ολόκληρης αυτοκρατορίας από τα μουσουλμανικά κράτη και τους διάφορους λαούς που ζουν στην Κεντρική Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, και όλα αυτά τα εγκλήματα διαπράχθηκαν με ψευδή προσχήματα. Στα προσχήματα αυτά συγκαταλέγεται ο πόλεμος κατά της λεγόμενης «διεθνούς τρομοκρατίας» και του «ισλαμικού φονταμενταλισμού», της εξάλειψης δήθεν όπλων μαζικής καταστροφής, της προώθησης της «δημοκρατίας», και της «ανθρωπιστικής επέμβασης», υπογράμμισε ο καθηγητής Francis Boyle. 

«Οι κατά συρροή αιματηρές στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ παραβιάζουν βασικούς κανόνες του διεθνούς δικαίου, όπως έχουν διατυπωθεί από τον Χάρτη της Νυρεμβέργης, την απόφαση του Δικαστηρίου της Νυρεμβέργης, καθώς και τις Αρχές της Νυρεμβέργης», δήλωσε ο καθηγητής. «Επίσης, παραβιάζουν το καταστατικό 27-10 του Αμερικανικού Στρατού, το οποίο συνέταξε το ίδιο το Πεντάγωνο και αφορά στο Δίκαιο του Πολέμου, καταστατικό το οποίο ισχύει και για τον ίδιο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος σύμφωνα με το άρθρο 2, παρ. 2 του Αμερικανικού Συντάγματος, είναι και Υπουργός Πολέμου». 

Ο καθηγητής δήλωσε επίσης ότι οι κυβερνήσεις της ανεξέλεγκτης υπερδύναμης, από την 11η Σεπτεμβρίου έως σήμερα, «θα έπρεπε κανονικά να δικαστούν για εγκλήματα κατά της ειρήνης, για τις πολύνεκρες επιθέσεις τους εναντίον του Αφγανιστάν, του Ιράκ, του Πακιστάν, της Λιβύης, της Σομαλίας, της Υεμένης και της Συρίας, αλλά και για την μακροχρόνια απειλή πολέμου μέσω των παράνομων κυρώσεών τους εναντίον του λαού του Ιράν». 

Ο διεθνούς κύρους νομικός διευκρίνισε ότι στα εγκλήματα πολέμου περιλαμβάνονται «βασανιστήρια, εξαφανίσεις, δολοφονίες εκ προμελέτης, μαζικοί θάνατοι, απαγωγές, κατ' εξαίρεση συλλήψεις και παραδόσεις, βομβαρδισμοί τύπου «σοκ και δέος », καθώς και η χρήση του απεμπλουτισμένου ουρανίου, λευκού φωσφόρου, «έξυπνων βομβών», επιθέσεων από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλες παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες. 

Κατά την άποψη του καθηγητή, «οι Αμερικανοί δεν θα έπρεπε κανονικά να αφήνουν την δικαιοδοσία για οποιεσδήποτε υποθέσεις εξωτερικής πολιτικής και άμυνας σε άτομα που έχουν ήδη αναγνωριστεί διεθνώς ως εγκληματίες πολέμου, αλλά αντίθετα οφείλουν να επιδιώκουν συστηματικά την προσαγωγή ενώπιον της δικαιοσύνης, την απόλυση και την καταδίκη σε πολυετή κάθειρξη όλων ανεξαιρέτως των κυβερνητικών αξιωματούχων οι οποίοι είναι ένοχοι ειδεχθών εγκλημάτων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό». 

Ο κ. Boyle τόνισε ότι «οι λεγόμενες «στοχευμένες ανθρωποκτονίες» (targeted killings) αμάχων συνιστούν πράξεις καθαρής δολοφονίας βάσει των βασικών αρχών τόσο του αγγλοαμερικανικού ποινικού δικαίου όσο και του διεθνούς ποινικού δικαίου. Και σε αυτή την περίπτωση, όπου οι δολοφονίες είναι τόσο διαδεδομένες και συστηματικές, οι δολοφονίες αποτελούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. (1) (α) του Καταστατικού της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. 

«Παρά το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στο Καταστατικό της Ρώμης», υπογράμμισε ο καθηγητής, «ο Πρόεδρος Οbama δεν παύει να υπόκειται στη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και της αρμόδιας Εισαγγελίας για δολοφονίες πολιτών σε κράτη μέλη του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου». 





ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/12/30.html#ixzz2FDVqdMLV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου