Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS: ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ




1
http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12867:pagkomia-imera&catid=285:koinonika&Itemid=781
Σοκ προκαλούν  τα στοιχεία που αφορούν στη διάδοση της μάστιγας του Aids στη χώρα μας καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς καταγράφηκε μέσα σε μια χρονιά αύξηση ακόμη και πάνω από 50%.


Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids, ενώ συμπληρώνονται 312 χρόνια φέτος από την πρώτη εμφάνιση του ιού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις Μονάδες Λοιμώξεων προκύπτει ότι ο αριθμός νέων HIV λοιμώξεων στο τέλος του 2012 θα υπερβεί τις 1250, γεγονός που σημαίνει αύξηση μεγαλύτερη από 50% συγκριτικά με το 2011! Το πλέον ανησυχητικό είναι πάντως πως σήμερα, από τους περίπου 13.000 ασθενείς με AIDS στην Ελλάδα, μόνο οι μισοί υποβάλλονται σε κάποιου είδους θεραπεία.
Τα ενθαρρυντικά νέα έρχονται πάντως από την έρευνα Κινέζων γιατρών και σύμφωνα με την οποία η θεραπεία του ενός συντρόφου που είναι φορέας του ιού του AIDS μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού στον υγιή σύντροφο.
   Σε διάρκεια εννέα χρόνων (2003-2011) Κινέζοι ερευνητές παρακολουθούσαν 38.000 ζευγάρια, που ο ένας από τους δύο συντρόφους ήταν φορέας, τα υπέβαλαν σε εξετάσεις κάθε έξι μήνες και τα 24.000 από αυτά ακολουθούσαν αντιρετροϊκές θεραπείες.
   Οι εξετάσεις έδειξαν πως το ποσοστό μετάδοσης του ιού στον υγιή σύντροφο ήταν μικρότερο του 26% στα ζευγάρια του υποβάλλονταν σε θεραπεία  ARV. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου