Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Γιατί το twitter θα ζήσει και το Facebook θα πεθάνει


Έχουν περάσει μόνο λίγοι μήνες, από τις 17 Μαΐου για την ακρίβεια, που το Facebook μπήκε στο αμερικανικό χρηματιστήριο κάνοντας τους επενδυτές του εκατομμυριούχους εν ριπή οφθαλμού. Πλέον, η εταιρεία έχει χάσει τη μισή αξία της και ο Μαρκ  Ζούκερμπεργκ (τον οποίο όλοι καταδεικνύουν ως «ένοχο») τη μισή περιουσία του. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πολλοί λένε ότι έφτασε η αρχή του τέλους για το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο.
Ένας από αυτούς, ο Ρόκο Πεντόλα, δημοσιεύει ένα άρθρο στο ενημερωτικό site TheStreet με τίτλο «Γιατί το Twitter θα ζήσει και το Facebook θα πεθάνει». «Για να γίνει το Facebook ελκυστικό» σημειώνει, «η εταιρεία θα πρέπει να βάλει μέικ απ και να φτιάξει τα μαλλιά της. Το Twitter δεν τα έχει ανάγκη. Ένα τζιν, ένα άσπρο μπλουζάκι και αθλητικά αρκούν». Όπως γράφει, το Facebook θα ακολουθήσει το δρόμο του MySpace. Και θα επιστρέψει ως μετενσάρκωση κάτι άλλου. «Αυτό ακριβώς έγινε και με την εφημερίδα. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, η εφημερίδα πέθανε και επέστρεψε ως Twitter.
Μπορεί να μην το γνωρίζετε ακόμα ή να μην το χρησιμοποιείτε με αυτόν τον τρόπο, αλλά το Twitter είναι η μοντέρνα εκδοχή της εφημερίδας […] Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μάθεις γρήγορα και οτιδήποτε συμβαίνει στον κόσμο, από την αυλή του σπιτιού σου ως την άλλη μεριά της Γης». Επίσης, το Twitter σου δίνει την ευκαιρία να εμβαθύνεις την αναζήτησή σου, υποστηρίζει ο Πεντόλα, μέσα από πλατφόρμες σε κινητά και υπολογιστές αλλά και εφαρμογές όπως το TweetDeck. Και φυσικά να διασκεδάσεις.
«Το Twitter δεν θα πεθάνει ποτέ. Δεν χρειάζεται να εξελιχθεί-αισθητικά, στυλιστικά, κλπ- όσο το Facebook, επειδή το περιεχόμενό του αλλάζει συνεχώς. Για την ακρίβεια, αλλάζει κάθε στιγμή». Αυτό που έχει όμως ενδιαφέρον είναι η ίδια η δράση, αφού «οι άνθρωποι που ακολουθείς στο Twitter, οι συνεισφορές και το περιεχόμενο που δημοσιεύουν είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα από τις προσπάθειες των  “φίλων” σου να δημιουργήσουν μια τέλεια δομή της ζωής τους. Διαλέγεις ένα ενδιαφέρον. Διαλέγεις ένα χόμπι. Σκέφτεσαι τα πάθη σου. Κοιτάζεις τη δουλειά σου. Ακολουθείς τους σωστούς ανθρώπους. Η διάδραση είναι σωστή. Το Twitter προσθέτει στην ποιότητα και τις εμπειρίες σου με χιλιάδες τρόπους». Ο θάνατος πάντως, κατά τον συγγραφέα, θα επέλθει 10- 20 χρόνια αργότερα. «Και αυτό στην εποχή μας είναι μια αιωνιότητα».
Πυθία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου