Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Τη μαύρη Βίβλο των γερμανών νεοναζί αποκαλύπτει το Spiegel (είναι και η Μέρκελ με τον Σόιμπλε μέσα;)


http://www.tovima.gr/world/article/?aid=473237&h1=true#commentForm
«Η γερμανία δεν είναι τίποτα περισσότερο από τον βραχίονα του Αμερισραήλ»
Τη μαύρη Βίβλο των γερμανών νεοναζί αποκαλύπτει το Spiegel
Βερολίνο, Γερμανία 
Ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα ζητήματα στη γερμανική πολιτική αποτελεί το κατά πόσον ή όχι θα πρέπει να απαγορευτεί η λειτουργία του ακροδεξιού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NPD) ως αντιδημοκρατικό. Οι γερμανικές αρχές έχουν συνθέσει έναν φάκελο με περισσότερες από 1.000 σελίδες, που όχι μόνο αποδεικνύει αυτόν ακριβώς τον ισχυρισμό, αλλά ανοίγει και ένα σοκαριστικό παράθυρο σε ένα αντισημιτικό και ρατσιστικό κόμμα τα μέλη του οποίου δοξάζουν τους ναζί.
Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel είδε αυτόν το φάκελο και αποκαλύπτει αν μη τι άλλο τον όγκο των στοιχείων που έχουν συλλεχθεί: είναι πιο χοντρός από τούβλο και βαρύτερος από τον τηλεφωνικό κατάλογο του Βερολίνου. Η μαύρη Βίβλος των γερμανών νεοναζί περιλαμβάνει 3051 πειστήρια και 1.147 σελίδες με απόρρητες πληροφορίες.
Σύμφωνα με ανάλυση του φακέλου από το γερμανικό περιοδικό, τα τοπικά υπουργεία Εσωτερικών της Γερμανίας και αξιωματούχοι της εγχώριας Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας, του Γραφείου για την Προστασία του Συντάγματος έχουν δημιουργήσει έναν κατάλογο με ομιλίες, πράξεις βίας και δημόσιες εμφανίσεις που θα μπορούσαν να αποδείξουν ότι το NPD όχι μόνο απαξιεί το γερμανικό κράτος, αλλά και ότι το καταπολεμά.
Η προσπάθεια κατάργησής του δεν θα είναι εύκολη, καθώς μια πρώτη απόπειρα, το 2003, απέτυχε εξαιτίας του μεγάλου αριθμού πληροφοριοδοτών που είχαν διεισδύσει σε αυτό. Το NPD κατέχει έδρες τόσο στην Άνω όσο και στην κάτω γερμανική Βουλή και λαμβάνει εκατομμύρια ευρώ από κυβερνητική χρηματοδότηση. Ως το πλέον ισχυρό και ενδεδειγμένο μέσο έκφρασης της γερμανικής ακροδεξιάς, ενδεχόμενη κατάργηση του αναμένεται να ταράξει σημαντικά τα νερά στους κύκλους των ακροδεξιών φανατικών.
Όπως δηλώνουν κορυφαίοι γερμανοί πολιτικοί, δεν υπάρχει η πολυτέλεια αποτυχίας κατάργησής του για δεύτερη φορά. Πράγματι, ο φάκελος περιέχει σε μεγάλο βαθμό απόρρητες πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί κατά κύριο λόγο χωρίς τη βοήθεια επί πληρωμή πληροφοριοδοτών.
Ο φάκελος σκιαγραφεί την εικόνα ενός βαθιά ρατσιστικού κόμματος που έχει στενούς δεσμούς με τον ιστορικό ναζισμό και βλέπει τη σύγχρονη Γερμανία ως ένα «εντελώς παθολογικό» κράτος που ήδη διανύει «τις τελευταίες του ημέρες», όπως φαίνεται στο πειστήριο υπ' αρ. 2.900.
Η απόρριψη του μισητού δημοκρατικού συστήματος παρεισφρέει στην καθημερινή ζωή του NPD. «Ο μοναδικός σκοπός του NPD είναι να χρησιμεύσει ως εργαλείο, πολιτικό εργαλείο. Θέλουμε να καταφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ζημιά σε αυτό το κομματικό κράτος, που δεν είναι τίποτα περισσότερο από τον βραχίονα του Αμερισραήλ», είχε δηλώσει το 2009 ο Ούντο Παστέρς, εκπρόσωπος του κόμματος στη Δυτική Πομερανία.

Στην αργκό των ακροδεξιών εξτρεμιστών, το Αμερισραήλ είναι η συμβίωσης της Αμερικής και του Ισραήλ που συμβολίζει όλο το κακό στον κόσμο.

Εκεί που πρόκειται να εναποθέσουν τις ελπίδες τους για μια καταδίκη του NPD στο Δικαστήριο του Στρασβούργου οι γερμανοί αξιωματούχοι είναι να πείσουν ότι οι αξιωματούχοι του ακροδεξιού κόμματος είναι πολιτικοί κληρονόμοι του ιστορικού ναζισμού. Όπως αποκαλύπτει το Spiegel οι ενδείξεις για κάτι τέτοιο δεν λείπουν.
Ο Ντιρκ Μπάχλμαν, μέλος του κοινοτικού συμβουλίου στην πόλη Λέκνιτζ της Δυτικής Πομερανίας καταδικάστηκε για βανδαλισμό μιας επιμνημόσυνης πλάκας για τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Αργότερα έδωσε μία συνέντευξη στην οποία περιέγραψε την πλάκα ως «προσβολή για όλους τους καλούς Γερμανούς» και ισχυρίστηκε ότι το Ολοκαύτωμα «είναι εβραϊκό κατασκεύασμα και οι Εβραίοι ξεκίνησαν και τους δύο παγκόσμιους πολέμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου