Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς η CIA γνώριζε για την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους

Πώς η CIA γνώριζε για την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους

http://olympia.gr/2012/09/11/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B7-cia-%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CE%AF/

Την αποκάλυψη έκανε ο Ρίτσαρντ Κλαρκ. Ένα υψηλά ιστάμενο στέλεχος επί προεδρίας Τζορτζ Μπους…
ο οποίος είπε ότι η CIA γνώριζε για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που επρόκειτο να «χτυπήσουν» τις ΗΠΑ. 
Το συγκεκριμένο πρόσωπο είπε ότι ο τότε αρχηγός της CIA, Τζόρτζ Τένετ, αλλά και δύο στενοί του σύμβουλοι, είχαν την πληροφορία από τον Ιανουάριο του 2000 ότι δύο Σαουδάραβες τρομοκράτες είχαν εγκατασταθεί στη νότια Καλιφόρνια και προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση εναντίον στόχων σε αμερικανικό έδαφος.
Παρά την πληροφορία, δεν έδρασαν αλλά στρατολόγησαν τους συγκεκριμένους για λογαριασμό της CIA. 
Ο Κλαρκ ισχυρίστηκε πως όταν το σχέδιό τους έπεσε στο… κενό, έκαναν τα πάντα για να μη γνωστοποιηθεί το θέμα στον Λευκό Οίκο αλλά και για να μη κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος, αμέλεια κ.ά.
Ο Ρίτσαρντ Κλαρκ μίλησε για το θέμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε για ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ και το θέμα ανέδειξε ο ενημερωτικός ιστότοπος «Daily Beast».
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είπε ότι δεν μπορεί να αποδείξει ότι ο πρώην αρχηγός της CIA πήρε την απόφαση για τη συγκάλυψη του περιστατικού. Όμως, επέμενε ότι μονάχα ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών θα μπορούσε να λάβει μια τέτοια απόφαση.
Η CIA, διέψευσε όλους τους ισχυρισμούς ως αβάσιμους, χωρίς όμως να αποκλείει το ενδεχόμενο κάποια κατώτερα στελέχη της να διέθεταν πληροφορίες για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου