Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΙΣΧΡΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.


http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4665:2012-09-11-13-29-03&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2tourkia-alosi

Οι Τούρκοι συνεχίζουν με κάθε τρόπο την χυδαία προπαγάνδα κατά της Ελλάδας, την οποία επεκτείνουν και στον κινηματογράφο.
Ο λόγος για την ταινία «Άλωση 1453» (Fetih 1453), η οποία έχει ξεκινήσει και προβάλλεται εδώ και λίγους μήνες στην Τουρκία, ενώ η... χάρη της έφτασε μέχρι της ΗΠΑ και την Μεγάλη Βρετανία, όπου και προβλήθηκε.
Η ταινία παρουσιάζει τη ζωή του σουλτάνου έως και τη στιγμή της εισβολής στις 29 Μαΐου του 1453.
Στην τουρκικό εθνικιστικό, προπαγανδιστικό παραλήρημα, παρουσιάζεται η πολιορκία της Κωνσταντινούπολης ως αποτέλεσμα εκδίκησης των Οθωμανών για τις προηγούμενες σφαγές μουσουλμανικού άμαχου πληθυσμού, μεταξύ των οποίων και παιδιά, κυρίως από τους Σταυροφόρους.
Η ταινία που είναι στην Τουρκική γλώσσα, είναι σκηνοθετημένη από τον παγκοσμίως άγνωστο Τούρκο σκηνοθέτη, Φαρούκ Ακσόι.
Μόνο που ο Ακσόι παραλείπει να μας δείξει σημαντικές πτυχές της ιστορίας όπως τις λεηλασίες και τις μαζικές σφαγές Ελλήνων.
Η ταινία με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην ιστορία του τουρκικού σινεμά, παρουσιάζει τους Τούρκους κατακτητές ως κυρίαρχους του κόσμου, ενώ έχει το θράσος να εμφανίζει τους Έλληνες στρατιώτες να σκύβουν το κεφάλι στην τουρκική υπερδύναμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου